El projecte liderat per Família Torres, GOPHYTOVID, continua treballant per a desenvolupar un dispositiu d’aplicació variable de fitosanitaris

Notícia / 2019 · 07 · 24

  • GOPHYTOVID permetrà el desenvolupament d'un dispositiu automàtic i universal per a l'aplicació variable de fitosanitaris, basant-se en mapes de vigor de la vegetació.
  • Un projecte liderat per la Família Torres, que col·labora, durant dos anys, amb altres 15 entitats espanyoles.
  • La iniciativa compta amb un pressupost de més de 600.000€ i amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El Grup Operatiu GOPHYTOVID continua avançant en el projecte "Optimització de l'ús de fitosanitaris en viticultura basant-se mapes de vigor" per al període 2019-2020. L’objectiu de la iniciativa és validar una eina per a tractar les malalties i plagues a la vinya que, a més, conformi un sistema de suport al viticultor en el seu procés de la presa de decisions i minimitzi els costos econòmics derivats de l'aplicació dels tractaments fitosanitaris.

Aquesta innovadora iniciativa està liderada per la Família Torres que, durant un període de dos anys, treballa de la mà de Codorniu, Bodega Las Copas, Viñas del Vero, Bodegas  Martín Códax, FMC Agricultural Solutions, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida. Tots ells, recolzats per entitats com la Plataforma Tecnológica del Vino (PTV), l'Associació AEI INNOVI, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Pulverizadores Fede i l’Associació de Defensa Vegetal Raïmat (ADV Raïmat). A més, GOPHYTOVID compta amb la col·laboració de la Federació Espanyola del Vi (FEV), la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA) i l’Asociación Empresarial para la Protección de las Plantas (AEPLA), sumant un total de 16 entitats.

Amb un període d'execució comprès entre els mesos d'agost de 2018 i juny de 2020, GOPHYTOVID arriba així al seu equador amb alguns èxits i avenços més que satisfactoris. Entre ells, destaca la tasca de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat de Lleida en el seu camí cap a la posada a punt dels sistemes d'aplicació dels fitosanitaris que estan sent objecte d'aquest estudi a nivell demostratiu, havent avançat, de manera considerable, els assajos a les vinyes experimentals dels membres del Grup Operatiu.

Per a la seva execució, GOPHYTOVID compta amb un pressupost total de més de 613.000€ i amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través del seu programa d'ajudes per a l'execució de projectes d'innovació per Grups Operatius, cofinançat per la UE per mitjà de l'Associació Europea per a la Innovació en Matèria de Productivitat i Sostenibilitat Agrícola (AEI-Agri).