El Celleret, el nou espai enogastronòmic del celler Família Torres al Penedès

/ 2019 · 07 · 09

Família Torres ha inaugurat el Jardí Restaurant El Celleret, un espai enogastronòmic elegant i acollidor, ubicat a l’emblemàtica finca Mas La Plana, al cor del Penedès. Envoltat de vinyes i amb impressionants vistes a la muntanya de Montserrat, el binomi vi i gastronomia adquireix aquí una nova dimensió, convidant el comensal a descobrir la diversitat i riquesa dels paisatges del Penedès i altres racons de la geografia catalana a través dels seus vins i plats típics de la cuina mediterrània, en un marc incomparable.

La gastronomia d’El Celleret gira entorn al vi en busca de les millors harmonies i està pensada per gaudir en companyia, amb una àmplia selecció de platets per compartir, plats de la terra inspirats en receptes tradicionals i propostes a la brasa, que elaboren els xefs Martín Ponzo, amb gairebé dues dècades d’experiència als fogons, i Sergi Millet, xef executiu i al capdavant del Restaurant Masia Mas Rabell de la Família Torres des del 2004. Es tracta d’una cuina de mercat, que combina tradició i modernes tècniques d’elaboració i que es basa en productes frescos de proximitat i de temporada per crear una proposta saludable i sostenible, feta amb delicadesa per realçar les textures i les aromes. La qualitat de la matèria primera i la traçabilitat dels ingredients són l’eix vertebrador de la proposta culinària, amb productes com el gall negre del Penedès; musclos del Delta de l’Ebre; peix de la llotja de Vilanova; tonyina Balfegó de l’Ametlla de Mar o vedella de Girona, entre d’altres.

La selecta carta de vins es compon per les més de cinquanta referències que elabora Família Torres en diferents denominacions d’origen d’Espanya, Xile i Califòrnia, totes elles disponibles a copes per gaudir de la gastronomia, de l’entorn i de la companyia. Vins estretament vinculats al territori, que ofereixen al comensal la possibilitat de descobrir la singularitat de cada regió i cada terrer en un viatge per quinze regions vitivinícoles dels tres països.

Un acollidor espai on gaudir del vi i la gastronomia a peu de vinya

Exquisidament decorat, El Celleret està ubicat a l’antic celler de la Família Torres – d’aquí li ve el nom -, convertit fa anys en centre de visites, al mig de la vinya Mas La Plana, a Pacs del Penedès. Compta amb una sala interior amb capacitat per a 66 comensals, banyada amb llum natural a través de grans finestrals, i una terrassa a peu de vinya per a 64 persones, que ofereix vistes immillorables i un entorn idíl·lic. El jardí típicament mediterrani que envolta la terrassa, amb velles oliveres i delimitat per un petit mur de pedra seca, permet al visitant gaudir del vi a l’aire lliure en contacte amb la natura.

De la sala interior destaca la barra central, situada entre les columnes que sostenen les voltes catalanes i coronada per un original element decoratiu confeccionat amb sarments dels ceps. La versatilitat dels espais permet realitzar tastos dirigits i altres experiències que ofereix Família Torres als seus visitants, així com qualsevol tipus d’esdeveniment per a grups o empreses, amb propostes gastronòmiques i activitats a mida.

Experiència 360o: turisme, vi i gastronomia de proximitat

Amb aquest nou espai enogastronòmic, Família Torres ofereix ara als visitants la possibilitat d’arrodonir la seva visita amb una experiència complerta que uneix turisme, vi i gastronomia. Després de la visita a la vinya i al celler, els amants del vi poden gaudir també d’una excel·lent cuina local maridada amb els vins elaborats per aquesta família cellerera centenària.

El Jardí Restaurant El Celleret està obert de 9h a 18h cada dia, tant per a les persones que visiten el celler com per al públic en general, que busquen un espai idíl·lic on assaborir els vins, acompanyats d’una bona gastronomia.