El brandi Torres 15 s'obre pas en l’escena coctelera de Nova York

Notícia / 2017 · 08 · 07

Les reconegudes bartenders Jillian Vose i Lynnette Marrero presenten les seves creacions amb brandi a Tales of the Cocktail

El brandi Torres 15 està entrant a les millors cocteleries novaiorqueses, precursores de les tendències mundials en mixologia. The Dead Rabbit, coronat com a 'World’s Best Bar' per la revista Drinks International el 2016, Death & Co, Saxon and Parole, Llama Inn o Leyenda són només alguns exemples de locals de moda de la ciutat que estan introduint Torres 15 a les seves cartes, amb creacions pròpies o recreant els combinats clàssics elaborats amb brandi, el primer espirituós utilitzat en cocteleria els anys 20.

El ressorgiment del brandi com a categoria en auge entre els millors bartenders nord-americans es va posar de manifest a Tales of the Cocktail, el saló de mixologia de referència celebrat recentment a Nova Orleans, que va reunir a professionals del sector de tot el món i en el qual va participar per tercer any Torres Master Distillers, la divisió de destil·lats de Cellers Torres.

Les reconegudes bartenders Jillian Vose de The Dead Rabbit i Lynnette Marrero, fundadora de la competició internacional de cocteleria per a dones Speed ​​Rack, van lloar les virtuts d'aquest nou brandi per a cocteleria durant el certamen. Per a Vose, el brandi és un dels seus espirituosos favorits pel fet de ser una categoria històrica, per la seva qualitat i puresa en tant que destil·lat vínic i pel joc que dóna a l'hora de fer barreges. Amb Torres 15, ha creat diversos còctels que s'han incorporat a la carta del local que dirigeix. Als assistents de Tales of the Cocktail, els va delectar amb una de les seves creacions: ‘Riot Act’, a base de Torres 15, Genever de pinya, Bitter Truth, Amaro Nonino i xarop d’arròs integral.

Un combinat més afruitat va ser el que va servir Lynnette Marrero, que el va batejar amb el nom de 'Tossa de Mar'; una barreja de Torres 15 amb sucs de fruita de la passió, pinya i llima i xarop de gingebre, com a demostració de la versatilitat d'aquest brandi que, segons Marrero, funciona tant en els còctels clàssics (Old Fashioned, Sidecar, Hot Toddy...) com en combinats més afruitats, refrescants i cítrics. De Torres 15, Marrero va valorar especialment les notes aromàtiques i el sabor a fusta ben integrada, que persisteixen tot i barrejant-lo amb altres ingredients.

Torres 15, distingit com a 'Best Brandy Solera' als World Drinks Awards 2017, va fer la seva incursió als Estats Units a finals de 2016 i l'acceptació està sent molt positiva. Segons Michael La Terrière, Spirits global director de Torres: "El brandi està tenint una presència creixent darrera les barres dels Estats Units. Durant molts anys, havia estat l'espirituós de preferència per fer còctels però el van anar deixant de banda, fins ara. Als bartenders els agrada, perquè estan recuperant moltes receptes clàssiques que es feien amb brandi i perquè els obre una porta a la seva creativitat, i també perquè ja estan saturats amb altres categories. I als consumidors, els atrau perquè volen provar coses noves ".

Torres 15 és un brandi actual i sofisticat, que destaca per la seva extremada delicadesa, uns atributs que li confereixen una personalitat inigualable i gran versatilitat per ser utilitzat en cocteleria. Va néixer per donar resposta a les noves tendències de consum social i a la recerca de novetats per part d'un consumidor cosmopolita, àvid per descobrir i deixar-se sorprendre.