Celeste Crianza dels Cellers Torres fa deu anys

Notícia / 2015 · 12 · 11

El Ribera del Duero de la família Torres aconsegueix la medalla d’or al certamen Tempranillos al Mundo 2015

Celeste Crianza, el vi insígnia dels Cellers Torres a Ribera del Duero, celebra els deu anys del seu llançament, sent avui un dels vins més venuts de la DO fora d’Espanya, amb presència a 80 països. La cuidada elaboració d’aquest tinto fino (ull de llebre), que reflexa el caràcter propi d’un territori de temperatures extremes, amb poques precipitacions i moltes hores d’insolació, el converteix en un negre opulent, amb molta fruita, cos i color, que gaudeix de gran acceptació per part dels amants del vi i professionals del sector.

Concretament, la desena anyada, del 2012, ha aconseguit la medalla d’or al certamen Tempranillos al Mundo 2015, organitzat per la Federación Española de Asociaciones de Enólogos i la Asociación Portuguesa de Enología i celebrat recentment a Lisboa. La prestigiosa Guia Peñín per a l’any 2016 li ha concedit 90 punts sobre 100, els mateixos que li ha atorgat la revista americana de referència Wine Spectator.

Cellers Torres elabora Celeste Crianza en un petit celler de la seva propietat situat a Fompedraza, a poca distància al sud de Peñafiel, al cor de la Ribera del Duero, i a una altitud de 900 metres. La intensitat amb la que es mostren les estrelles durant les nits de verema va servir d’inspiració per la concepció del nom i del disseny de l’etiqueta, que s’ha mantingut intacte al llarg del anys. El vi envelleix 12 mesos en bóta de roure francès i americà, aportant notes torrades i especiades que es barregen amb intenses aromes de móres silvestres.

Celeste Crianza va ser el primer vi que la família Torres va elaborar fora de Catalunya i va suposar l’inici de l’expansió per les principals zones vinícoles espanyoles. Després de més d’una dècada a Ribera del Duero, acumulant experiència i coneixement del territori, Torres s’està ara preparant per elaborar un nou vi d’alta gamma, amb la compra aquest any de catorze hectàrees de vinya per assegurar el proveïment de raïms de gran qualitat.