Camino de Magarín: redescobrint l’essència de la verdejo

Notícia / 2017 · 05 · 17

L’enòleg Juan Ramón García presenta el vi insígnia de Bodega Magarín, propietat de la família Torres a Rueda

Camino de Magarín, 100% verdejo de la DO Rueda, obre un nou camí en l’elaboració de vins sofisticats que aprofundeixen en els trets més distintius i autèntics de la varietat, mostrant tot el seu potencial. S’estrena amb l’anyada 2015 de producció limitada i es mostra com un vi exuberant i vivaç, amb una singular elegància sustentada en la criança en mares i en la combinació de tres mètodes de vinificació.

Camino de Magarín és el vi insígnia de Bodega Magarín, propietat de la família Torres a Rueda. El nom del vi referència al camí que ascendeix des del riu Duero fins el celler. Obra de l’enòleg Juan Ramón García, aquest selecte vi és el resultat d’un laboriós procés que comença amb una meticulosa selecció de parcel·les i un intens treball a la vinya.

El raïm procedeix principalment de ceps d’entre 10 i 15 anys que creixen en sòls de grava argilosa i còdols, característics de les vinyes de Rueda, i es complementa amb un petit percentatge de vinyes velles per dotar el vi de major complexitat.

Sofisticat procés d’elaboració

Si el vi és clàssic pel que fa al treball a la vinya, és innovador quant a la seva elaboració en combinar tres tècniques diferents de vinificació. El raïm fermenta en ous de formigó, dipòsits d’acer inoxidable i bótes de roure francès. Cada tipus de fermentació aporta unes característiques diferents al vi: el formigó li dóna untuositat; l’acer inoxidable potencia la varietat i exalta la seva frescor, i el roure francès aporta complexitat i estructura. Durant quatre mesos, el vi descansa sobre les mares en els diferents dipòsits abans de procedir al seu assemblatge.

Segons l’enòleg Juan Ramón García, “Camino de Magarín suposa una nova manera de treballar. Durant dos anys, ens hem dedicat a identificar les millors parcel·les i a fer assajos de diferents tipus d’elaboració, diferents tipus de dipòsits, diferents maneres de treballar els raïms. Ha estat un treball laboriós que ha donat excel·lents resultats”.

Camino de Magarín és un vi sedós i amb cos, molt aromàtic i amb gran potencial de guarda. Sedueix especialment en boca, molt àmplia i gustosa, amb un matís lleugerament amarg al final que subratlla la seva personalitat. La primera anyada, del 2015, va estar marcada per uns dels estius més càlids de la història, que va afavorir una bona maduració del raïm però que va causar un descens en la producció.  

Terra de vins amb tradició nobiliària

La llarga tradició nobiliària de Castella i la bellesa del paisatge es mostren en l’etiqueta d’aquest Rueda com a tribut a aquesta antiga terra vinícola. El dibuix plasma el bucòlic paisatge que envolta la finca, amb els meandres del riu Duero, les vinyes de verdejo i el camí Magarín, que porta del riu al celler. L’escut de Villafranca del Duero (Valladolid), on està ubicat el celler, corona l’etiqueta com a símbol del llegat nobiliari de la regió. 

Concretament, Bodega Magarín està situada a la zona més occidental de la DO Rueda, al marge esquerra del riu Duero. Rodejada de 20 hectàrees de vinya pròpia, es focalitza en l’elaboració de vins autòctons de qualitat que representen tot el caràcter de la varietat i tipicitat de la zona. Aquest projecte, que uneix tradició, innovació i compromís amb la qualitat, està recolzat pel treball, la passió i el coneixement tècnic d’un equip liderat per Juan Ramón García, vinculat a Torres des de fa dotze anys.

https://youtu.be/qp3duHfU33c

http://shop.torres.es/es/camino-de-magarin