Torres inicia la distribució a Espanya del whisky japonès Nikka

Notícia / 2015 · 11 · 01

Nikka Whisky aconsegueix el màxim reconeixement a l’International Spirits Challenge 2015 com a Distiller of the Year
 

Cellers Torres és el nou distribuïdor exclusiu a Espanya de Nikka Whisky, la destil·leria japonesa escollida la millor de l’any en el prestigiós certamen International Spirits Challenge 2015. Distribueix, a partir d’aquest mes, set de les seves referències: Nikka ‘From the Barrel’ - Best International Blend 2015 en aquesta mateixa competició-, Nikka Blended Whisky, Nikka ‘Black’ Pure Malt, Nikka ‘Red’ Pure Malt, Nikka Coffey Grain, Nikka Coffey Malt i Taketsuru Malt.

Nikka Whisky va ser fundada a mitjans dels anys trenta per  Masataka Taketsuru, considerat el pare del whisky japonès tot i pertànyer a una saga d’elaboradors de sake. La seva és una història fascinant: el 1918, va ser enviat a Escòcia per l’empresa en la que treballava per aprendre l’art de la destil·lació. Allà no només va quedar captivat per la beguda celta sinó també per una dona nascuda a  Glasgow, anomenada Rita, amb qui es va casar al cap d’un any de conèixer-la i va ser, des d’aleshores, la seva font d’inspiració.

Quan va tornar al Japó, es va convertir en el primer elaborador de whisky japonès amb la construcció d’una destil·leria el 1924. Deu anys més tard va decidir elaborar el seu propi whisky i va construir dues destil·leries al nord del Japó, primer a Yoichi, i després a Miyagikyo, en paratges naturals escollits pels seus recursos hídrics i puresa de l’aire, ja que, de la seva experiència a Escòcia, va aprendre que l’entorn és un factor clau en la producció de  whiskies de qualitat.

Nikka Whisky és avui una de les destil·leries japoneses premium de major prestigi a nivell mundial, que ha contribuït al desenvolupament dels whiskies japonesos a Europa i a que siguin cada vegada més apreciats pels consumidors. Nikka es distingeix sobretot pel seu estil autèntic, com a expressió de la cultura japonesa, en una barreja de modernitat i tradició, senzillesa i sofisticació.

L’acord, firmat per La Maison du Whisky, reputada empresa francesa de reconeixement internacional i representants de la marca japonesa a Europa des del 2001, converteix a Nikka en la única marca de whiskies que comercialitza Torres. La seva incorporació al catàleg de la companyia respon a la seva estratègia de distribució de destil·lats d’alta gama procedents de tot el món, com el vodka Beluga, la ginebra Sloane’s, el tequila Rocado, el pisco El Gobernador o els brandis elaborats per Torres, com Jaime I o Torres 15 per a cocteleria.