Torres compra vinyes a Ribera del Duero per elaborar un vi icona

Notícia / 2015 · 03 · 22

Cellers Torres ha adquirit 14 ha de vinyes a la denominació d’origen Ribera del Duero, a la província de Valladolid, refermant així la seva presència en aquesta reconeguda zona vinícola, on té des del 2003 un celler dedicat a l’elaboració de dos vins – Celeste Crianza i Celeste Roble. Aquesta operació té el propòsit d’assegurar el proveïment de raïm de gran qualitat amb la vista posada a elaborar un vi icona de producció molt limitada.  

La vinya propietat de Torres té 23 anys i es troba al nord de Peñafiel, a 800 metres d’altitud. Els ceps de tinto fino o tinta del país, equivalent a la varietat ull de llebre, produeixen vins intensos i elegants amb una gran capacitat d’envelliment. Els sòls són argilo-calcaris profunds, amb graves abundants, i la climatologia es caracteritza per estius secs i hiverns llargs i rigorosos, i amb acusades oscil·lacions tèrmiques al llarg de les estacions, que contribueixen a l’excel·lent qualitat dels vins d’aquesta zona.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general dels Cellers Torres: “Durant els més de deu anys que portem a Ribera del Duero, hem mantingut una estreta relació amb molts viticultors de la zona. Això ens ha permès adquirir un bon coneixement d’aquesta terra i identificar les parcel·les capaces de produir els millors vins. Per a nosaltres, la qualitat dels vins es forja a la vinya, més que al celler”. I afegeix: “El nostre objectiu és presentar en un futur proper un vi icona de Ribera del Duero. Serà un vi de vinyes pròpies i de producció molt limitada. És un projecte que ens il·lusiona i en el que podrem bolcar l’experiència acumulada des de fa una dècada quan vam iniciar l’elaboració dels nostres primers vins a la Ribera del Duero”.

Ribera del Duero va ser la primera incursió de Torres fora de Catalunya, amb l’adquisició el 2003 d’un celler recent construït, que la companyia ha anat ampliant i equipant amb l’última tecnologia enològica. El celler està situat a Fompedraza, a uns 900 metres d’altitud i a poca distància de Peñafiel cap al sud. Aquí elabora els seus vins Celeste Crianza, envellit 12 mesos en bóta de roure francès i americà, i el seu jove germà Celeste Roble, que han aconseguit molt bones puntuacions a les guies vinícoles de referència del 2015.