Torres Brandy, la marca de brandi preferida dels bartenders per tercer any consecutiu segons Drinks International

17 gener 2022

Torres Brandy revalida el títol de marca de brandi preferida pels bartenders dels millors bars del món, segons la revista britànica Drinks International. Per tercer any consecutiu, aquest destilat barceloní, elaborat al Penedès, encapçala els rànquings de brandis que avui són tendència (‘Top Trending Brands’) i que més es venen (‘Bestselling Brands’) publicats a l’informe de marques 2022 (Annual Brands Report 2022).

Segons l’estudi realitzat a partir d’enquestes a un centenar de bars de 36 paísos, que figuren entre els guanyadors o nominats de competicions de referència, Torres Brandy és la marca més votada de la categoria i l’opció predilecta del 31% dels enquestats. Una posició que la publicació atribueix a l’estratègia ben enfocada de la marca, amb exemples com el llançament el 2021 de la primera competició global de projectes de bars sostenibles Torres Brandy Zero Challenge i de l’innovador brandi cristal·lí Torres Alta Luz.  

Torres Brandy està present a l’informe de marques de Drinks International des del 2015. Fins al 2020, la categoria incluia brandis i cognacs i Torres Brandy va arribar al cinquè lloc. En els tres últims informes es fa la distinció entre brandis i cognacs i Torres Brandy lidera la categoria dels brandis elaborats fora d’aquesta regió francesa.

Pel que fa als piscos, El Gobernador de Juan Torres Master Distillers, procedent de la Vall de Limarí, al nord de Xile, ocupa el tercer lloc de la llista de marques més venudes de la seva categoria, tot i ser, segons la revista, una de les referències més joves de la llista. També destaca per ser el pisco xilè més ben posicionat i figurar entre els piscos que són tendencia, ocupant el sisè lloc.

A l’informe 2022 de Drinks International, considerat un excel·lent indicador de les tendències de consum del sector, han participat 100 bars de tot el món. La regió amb una major concentració d’establiments de referència és Europa, de la que procedeixen el 40% dels bars enquestats, seguida d’Àsia, amb el 21%, i Amèrica del Sud, amb un 15%. Els establiments participants són guanyadors o nominats a les principals competicions mundials com The World's 50 Best Bars, Tales of the Cocktail Spirits Awards o Top 500 Bars, així com en concursos regionals i nacionals de prestigi.