Salmos 2016 de Família Torres, Priorat Trophy de l'International Wine Challenge

10 maig 2019

Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del prestigiós certamen International Wine Challenge, la màxima distinció regional que atorga la que és considerada una de les competicions més rigoroses i influents del món del vi. Després d’aconseguir primer la medalla d’or i una puntuació de 95 punts, un segon tast a cegues ha situat aquest vi negre de carinyena, garnatxa i syrah com el millor del Priorat. Els jutges el descriuen en les seves notes de tast com un vi amb “sabors de mora vius i brillants. Estil jovial i accessible. Un vi viu i alegre amb la classe i estructura per envellir.”

Salmos 2016 prové majoritàriament de vinyes pròpies situades a El Lloar i Porrera i plantades en els singulars sols de llicorella del Priorat, que infonen caràcter i mineralitat al vi. 2016 va ser una anyada càlida i seca amb certa dificultat però amb un estat sanitari del raïm excel·lent. Salmos envelleix 14 mesos en botes de roure francès parcialment noves i és una de les referències que elabora la Família Torres a la DOQ Priorat, junt amb els vins de producció limitada Perpetual, que neix de vinyes velles de carinyena i garnatxa de cinc municipis diferents, i Mas de la Rosa, que neix d’una única vinya plantada fa 80 anys en el bell paratge que li dona nom, al municipi de Porrera.

L’International Wine Challenge, que aquest any celebrava la 37a edició, ha atorgat 53 medalles d’or a vins espanyols, dels quals 19 han obtingut també trofeus, considerant-los els millors de les seves categories. Catalunya s’ha fet amb 5 medalles d’or i 1 trofeu, que ha recaigut en Salmos de Família Torres. Espanya s’ha posicionat com el tercer país amb millors resultats per sota de França i Austràlia amb 102 i 67 medalles d’or respectivament. El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine, que tasten els vins a cegues i els puntuen tenint en compte la fidelitat a l’estil, procedència i anyada.