El tercer Informe Anual IWCA evidencia els progressos en la reducció d'emissions de GEH del sector vitivinícola

24 novembre 2023

Fundada per Família Torres i Jackson Family Wines de Califòrnia el 2019, International Wineries for Climate Action (IWCA) acaba de publicar el seu Informe Anual 2023 que marca una altra fita per a aquest col·lectiu internacional de 45 empreses vitivinícoles pioneres i evidencia l´enorme treball dut a terme durant els últims 12 mesos per reduir les emissions de carboni dins de la indústria vitivinícola.

Representant 139 cellers d'11 països, IWCA s'ha convertit en l'estàndard més rigorós per a l'acció climàtica en el sector vitivinícola. IWCA s'ha establert com el procés de certificació de referència i un moviment líder per a l'acció climàtica en la indústria del vi: mobilitzant dotzenes de grans productors, aplicant estàndards globals basats en la ciència i estandarditzant les metodologies de comptabilitat de GEH en el sector vitivinícola.

El 3r Informe Anual d' IWCA captura un any de dinamisme, creixement i progrés per a l'organització. Els seus membres han informat d'emissions tangibles i significatives de gasos d'efecte hivernacle en línia amb la campanya Race to Zero de les Nacions Unides. S.E. Razan Al Mubarak, paladina climàtica d'alt nivell de les Nacions Unides i presidenta de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (2021-2025), s'uneix als elaboradors de vi, minoristes, institucions educatives, socis del sector i mitjans de comunicació per celebrar l'acció tangible d'IWCA per aconseguir resultats mesurables.

Miguel A. Torres, president d'IWCA, ha comentat sobre l´informe: "A les portes de la COP28, la publicació d'un nou Informe Anual d'IWCA és un succés en l'acció climàtica col·laborativa que fa que el vi esdevingui un símbol de mitigació climàtica real".

El 3r Informe Anual d'IWCA mostra els esforços individuals dels membres d'IWCA en el seu viatge per reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle, brindant una fotografia detallada de com els cellers estan adoptant pràctiques innovadores davant el canvi climàtic. És una lectura essencial per a formadors d'opinió, compradors i cellerers que aprecien la necessitat real d'abordar la crisi climàtica en el context de sostenibilitat a llarg termini del sector  vitivinícola.