Pazo das Bruxas 2023 conquista l'Or a l'International Wine Challenge

03 juny 2024

Pazo das Bruxas 2023 de Torre Penelas, el celler propietat de la Família Torres a Rías Baixas, ha obtingut medalla d'or i una puntuació de 95 punts sobre 100 al prestigiós certamen de vins International Wine Challenge. D'aquest albarinyo, el jurat n’ha destacat les vibrants aromes cítriques, les atractives notes salines i el llarg final, i l'ha qualificat d'harmoniós i equilibrat en la nota de tast.

Aquest és el vi amb què Família Torres va iniciar el seu projecte a Galícia el 2012. S'elabora al celler situat a Meaño (Pontevedra), a la Vall de Salnés, que dirigeix l'enòleg Víctor Cortizo. L'anyada 2023 es va caracteritzar per ser una de les més primerenques que es recorden, a causa de les altes temperatures del mes d'agost que van avançar la collita.

El projecte vitivinícola Torre Penelas compta amb 20 hectàrees de vinya en propietat i un segon celler de petites dimensions situat al pazo del mateix nom, al municipi de Portas, on s'elabora l'albarinyo de producció limitada Blanco Granito, l'únic vinificat i criat en dipòsits ovoides de granit.

El concurs International Wine Challenge, considerat un dels més rigorosos i influents a nivel mundial, es porta celebrant des de fa 40 anys. Els vins són avaluats i tastats a cegues per un jurat professional, format per 500 experts de 38 països. En l'edició d'enguany, un total de 455 vins espanyols han rebut medalla, dels quals només 38 vins han aconseguit l'or.

 

Pazo das Bruxas 2023 està disponible aquí.

Preu recomanat: 12,85 €