Pazo das Bruxas 2022, escollit ‘Best of Show Rías Baixas’ en el concurs internacional Mundus Vini

13 març 2023

 

Pazo das Bruxas 2022 de Torre Penelas, propietat de la Família Torres, ha estat reconegut com a ‘Best of Show Rías Baixas’ en el prestigiós certamen internacional Mundus Vini, celebrat recentment a Alemanya, on també ha obtingut medalla d’or. Segons els organitzacions, aquest reconeixement s’atorga exclusivament a aquells vins que aconsegueixen la puntuació més alta en les seves respectives categories. De l’albarinyo Pazo Das Bruxas 2022, el jurat ha valorat especialment la seva acidesa i les aromes a fruits grocs i cítrics, amb notes minerals i florals, i l’ha qualificat d’harmoniós.

El reconeixement coincideix amb el desè aniversari d’aquest vi, el primer albarinyo de Família Torres i amb què va iniciar la seva presència a Galícia. L’anyada premiada s’ha elaborat en el nou celler batejat amb el nom de Torre Penelas, que la família cellerera va adquirir l’any passat i que gestiona l’enòleg Víctor Cortizo. Situat a Meaño, a la vall de Salnés, aquest celler suposa la consolidació del projecte vitivinícola de la Família Torres en aquesta regió, que també compta amb el Pazo Torre Penelas, on elabora el seu albarinyo d’alta gamma Blanco Granito, i 12 hectàrees de vinya d’albarinyo en propietat, que s’ampliarà aquest any amb una nova plantació de 8 hectàrees.

A més d’estrenar el celler, l’anyada 2022 es presenta amb un nou format d’ampolla borgonyesa, que ha permès reduir el pes de l’ampolla en un 28%, amb la consegüent reducció d’emissions de CO2 que això suposa, d’acord amb el compromís ambiental de la Família Torres.

La verema 2022 va ser una de les més primerenques que es recorda, amb un avançament de dotze dies respecte l’any anterior. Després d’un hivern i primavera secs, l’estiu va ser calorós i això va fer accelerar la maduració del raïm. Les pluges de principis de setembre van ajudar a recuperar el rendiment del raïm i a regular tant el grau com l’acidesa. El resultat és un vi aromàticament intens i seductor i amb un bo i saborós pas per boca.

El certament The Grand International Wine Award Mundus Vini, organitzat pel grup editorial alemany Meininger Vertag, va celebrar la 32a edició a finals de febrer a Alemanya amb la participació de més de 7.500 vins, que van ser tastats a cegues i avaluats per un jurat professional integrat per 242 experts (enòlegs, productors i distribuïdors de vi, sommeliers i periodistes especialitzats) de 46 països. Meininger Verlag és responsable de prestigioses publicacions com Weinwirtschaft, Meininger Weinwelt i Meiningers Wine Business International.