Pago del Cielo llança 62 Millas al Cielo, un vi marcat per l'altitud de Fompedraza

09 abril 2024

Quan es compleixen vint anys de l'arribada de Família Torres a Ribera del Duero, Pago del Cielo llança al mercat un nou vi procedent de Fompedraza, el lloc on s'assenta el celler i de més altitud a la província de Valladolid. La ubicació a 900 metres sobre el nivell del mar ha servit d'inspiració per al celler i els seus vins. 62 Millas al Cielo també parla d'altitud, ja que neix de vinyes plantades en aquesta zona, d'entre les més altes de la DO, i evoca la proximitat al cel amb un nom que fa referència a la distància entre la terra i la línia de Kármán, considerada el límit entre l'atmosfera i l'espai exterior.

A Fompedraza, l'altitud dels erms amplifica l'efecte del contrast tèrmic entre el dia i la nit, que fa que els raïms madurin lentament i assoleixin un nivell òptim de maduresa, conservant la frescor i guanyant en qualitat. Família Torres va plantar aquí les primeres vinyes de tinto fino (ull de llebre) quan va començar el seu projecte vitivinícola a Ribera del Duero, dirigit per l'enòleg Juan Ramón García, unes vinyes que avui formen part d'aquest nou vi.

62 Millas al Cielo destaca per la frescor natural. És un 100% tinto fino, elaborat de manera tradicional en dipòsits d'acer inoxidable i envellit durant 9 mesos en botes de roure americà i francès, majoritàriament de segon ús, de 300 i 500 litres de capacitat. El resultat: un vi de capa impressionant, de color cirera fosc, intens i profund en nas, amb aromes de fruita que recorden la confitura de mores negres, i aromes especiades. En boca és sedós, lleuger, amb un final càlid i agradable.

Aquest nou vi de Pago del Cielo s'estrena amb l'anyada 2022, que va ser càlida i seca en general, a excepció dels mesos de maduració en què va ploure força. S'adreça especialment a la restauració i botiga especialitzada. Per la seva intensitat aromàtica, marida amb una gran varietat de receptes com xai rostit, estofats i guisats, albergínies farcides o plats de pasta amb tomàquet.

Es pot adquirir aquí

Preu recomanat: 12,60 €