El proper diumenge, 14 de setembre, Familia Torres celebrarà la seva festa de la verema amb una jornada vivencial centrada en el vi i la gastronomia, una oportunitat per descobrir l’essència del Penedès en un moment clau per als viticultors. L’activitat, que tindrà lloc a la Masia Mas Rabell, un enclavament únic envoltat de vinyes a Sant Martí Sarroca, consistirà en un dinar amenitzat amb música en directe i la possibilitat de participar en un taller de verema.
La proposta gastronòmica, elaborada pel xef del restaurant El Celleret Sergi Millet, es basa en productes de proximitat i plats típics de la regió, maridats amb una selecció de vins ecològics del Penedès. Inclou una selecció d’entrants com croquetes de pernil ibèric, bunyols de bacallà amb llima i mel de Mas La Plana, musclos de roca del Delta, coca de pebrot escalivat i sardina fumada, i amanida de cuscús. Com a plat principal, arròs de Gall negre del Penedès i bolets de temporada, i per acabar, pastís de figues amb gelat de vainilla.
Els vins seleccionats per a l’ocasió són Clos Ancestral blanc i negre, elaborats amb varietats ancestrals recuperades per Família Torres i adaptades al canvi climàtic, i el rosat Jean Leon 3055 rosé.
Aquelles persones que vulguin endinsar-se a la vinya i collir raïm podran participar també en un taller per viure la verema de primera mà i conèixer les històries de la guaridora Tupinamburga a través d’un conte de verema per a infants i adults; una activitat familiar que es podrà afegir en el moment de fer la reserva.
Tast de vins i raïms
Una altra de les experiències de verema que ofereix Família Torres és un tast de vins i raïms, que tindrà lloc el diumenge, 21 de setembre, al celler de Pacs del Penedès. L’experiència consisteix en una visita al celler i en un tast comparatiu de 4 vins monovarietals i 4 varietats de raïm, una oportunitat única per entendre la connexió entre el vi i el fruit i com aquests raïms es converteixen en vins excepcionals.
Els vins seleccionats són: Forcada i Pirene, vins de petites produccions elaborats amb les varietats ancestrals recuperades per Família Torres que donen nom al vi; Jean Leon Nativa Xarel·lo, un vi 100% xarel·lo, el raïm estrella del Penedès, i Mas La Plana, el llegendari cabernet sauvignon que neix de la vinya que envolta el celler i que s’ha convertit en el vi insígnia de Família Torres.
Com participar
Per participar a la Festa de la Verema o al Tast de vins i raïms cal reservar plaça amb antelació a través de la web www.torres.es o contactant amb el departament de reserves al telèfon 938177330 o al correu reserves@torres.es.
Festa de la verema – 14 de setembre. Reserves aquí.
Hora d’inici: 13 h
Lloc: Masia Mas Rabell
Preu: 53 € (adults) i 20 € (nens)
Activitat opcional complementària: Taller de verema i contacontes
Hora d’inici: 12 h
Preu: 15 €
Tast de vi i raïm – 21 de setembre. Reserves aquí.
Hora d’inici: 12 h
Lloc: Celler Família Torres a Pacs del Penedès
Preu: 33 € (adults) i 24 € (nens de 7 a 17 anys)