Familia Torres celebra la verema amb una jornada gastronòmica al Penedès

20 agost 2025

El proper diumenge, 14 de setembre, Familia Torres celebrarà la seva festa de la verema amb una jornada vivencial centrada en el vi i la gastronomia, una oportunitat per descobrir l’essència del Penedès en un moment clau per als viticultors. L’activitat, que tindrà lloc a la Masia Mas Rabell, un enclavament únic envoltat de vinyes a Sant Martí Sarroca, consistirà en un dinar amenitzat amb música en directe i la possibilitat de participar en un taller de verema.

La proposta gastronòmica, elaborada pel xef del restaurant El Celleret Sergi Millet, es basa en productes de proximitat i plats típics de la regió, maridats amb una selecció de vins ecològics del Penedès. Inclou una selecció d’entrants com croquetes de pernil ibèric, bunyols de bacallà amb llima i mel de Mas La Plana, musclos de roca del Delta, coca de pebrot escalivat i sardina fumada, i amanida de cuscús. Com a plat principal, arròs de Gall negre del Penedès i bolets de temporada, i per acabar, pastís de figues amb gelat de vainilla.

Els vins seleccionats per a l’ocasió són Clos Ancestral blanc i negre, elaborats amb varietats ancestrals recuperades per Família Torres i adaptades al canvi climàtic, i el rosat Jean Leon 3055 rosé.

Aquelles persones que vulguin endinsar-se a la vinya i collir raïm podran participar també en un taller per viure la verema de primera mà i conèixer les històries de la guaridora Tupinamburga a través d’un conte de verema per a infants i adults; una activitat familiar que es podrà afegir en el moment de fer la reserva.

Tast de vins i raïms

Una altra de les experiències de verema que ofereix Família Torres és un tast de vins i raïms, que tindrà lloc el diumenge, 21 de setembre, al celler de Pacs del Penedès. L’experiència consisteix en una visita al celler i en un tast comparatiu de 4 vins monovarietals i 4 varietats de raïm, una oportunitat única per entendre la connexió entre el vi i el fruit i com aquests raïms es converteixen en vins excepcionals.

Els vins seleccionats són: Forcada i Pirene, vins de petites produccions elaborats amb les varietats ancestrals recuperades per Família Torres que donen nom al vi; Jean Leon Nativa Xarel·lo, un vi 100% xarel·lo, el raïm estrella del Penedès, i Mas La Plana, el llegendari cabernet sauvignon que neix de la vinya que envolta el celler i que s’ha convertit en el vi insígnia de Família Torres.

Com participar

Per participar a la Festa de la Verema o al Tast de vins i raïms cal reservar plaça amb antelació a través de la web www.torres.es o contactant amb el departament de reserves al telèfon 938177330 o al correu reserves@torres.es.

Festa de la verema – 14 de setembre. Reserves aquí.

Hora d’inici: 13 h

Lloc: Masia Mas Rabell

Preu: 53 € (adults) i 20 € (nens)

Activitat opcional complementària: Taller de verema i contacontes

Hora d’inici: 12 h

Preu: 15 €

 

Tast de vi i raïm – 21 de setembre. Reserves aquí.

Hora d’inici: 12 h

Lloc: Celler Família Torres a Pacs del Penedès

Preu: 33 € (adults) i 24 € (nens de 7 a 17 anys)

Cata vino uvas enoturismo Familia Torres Penedès