Milmanda de Cellers Torres, Millor Vi d’Espanya en la seva categoria segons els periodistes especialitzats

09 gener 2017

Milmanda, el vi blanc més preuat de la família  Torres, continua sent un dels millor vins d’Espanya segons els periodistes. En la VIII edició dels Premis als Millors Vins i Espirituosos d’Espanya que atorga l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV), aquest vi de la DO Conca de Barberà de l’anyada 2012 ha estat escollit per segon any consecutiu com a Millor vi blanc amb fusta.

De les 1055 marques proposades en la primera fase del concurs,  184 van passar a la final. Van participar en la votació a doble volta el 90% dels membres de l’associació.  El palmarès 2016 inclou un total de 24 vins i 6 espirituosos, repartits en 11 categories. 

Milmanda neix de les vinyes velles de chardonnay, plantades davant del castell del mateix nom a la Conca de Barberà, i vinculat durant segles al Monestir de Poblet. La família Torres va adquirir la propietat el 1975 i va plantar 15 hectàrees de la varietat chardonnay. Gràcies als sòls argilosos i profunds de la finca i al clima meridional, de temperatures fresques i fortes oscil·lacions tèrmiques, el raïm assoleix aquí el seu desenvolupament òptim i màxima expressió.

Milmanda és un vi de gran complexitat i elegància, a l’estil dels grans blancs de Borgonya, fermentat i envellit en bóta de roure francès durant 12 mesos, en contacte amb les seves lies. L’anyada 2012 va obtenir la medalla d’or en els certàmens internacionals Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business. Va ser, a més, el vi servit al sopar d’estat ofert pel president Raúl Castro al seu homòleg americà Barack Obama en la seva històrica visita a Cuba eal març del 2016.