La Vinoteca Torres: cuina de proximitat centrada en el vi

23 maig 2018

La Vinoteca Torres, el restaurant de la Família Torres al cèntric Passeig de Gràcia de Barcelona, renova la carta i proposa una cuina fresca i de proximitat, amb jocs de sabors seductors i el vi com a protagonista. Els nous plats per a la primavera i estiu mantenen les arrels mediterrànies i accentuen les influències d’altres cuines del món com la Nikkei i la peruana, basant-se en productes de temporada i en propostes que harmonitzen amb els vins per realçar l’experiència enogastronòmica. 

És una cuina contemporània feta per gaudir del vi perquè La Vinoteca Torres és, sobretot, un restaurant de vins amb més d'un centenar de referències, la gran majoria disponibles a copes, que recull el llegat d'una família de cellerers de cinc generacions present avui a les principals regions vinícoles espanyoles, i també a Xile i Califòrnia. En paraules del xef Carlos Londres, d'origen peruà: "Fem una cuina de proximitat molt enfocada en el vi; quan creem noves propostes gastronòmiques pensem primer en el vi per dissenyar posteriorment el plat, amb productes de temporada que seleccionem minuciosament i una elaboració molt curosa per traslladar experiències úniques a cada plat ".

Barreja de tradició i avantguarda: clàssics renovats

Entre les novetats de la carta, La Vinoteca Torres suggereix, com a entrants freds, un plat que recorda la tradicional esqueixada, amb els tomàquets del Maresme en la seva essència amb làmines de bacallà i mongetes del ganxet; la vichyssoise de creixens i espinacs amb verat escabetxat, o el tàrtar de salmó amb mango i alvocat.

Les propostes calentes inclouen verdures amb tapenade i quinoa, espàrrec verd, tirabecs i mongeta verda; gyozas d'ànec Nikkei o pollastre de pagès confitat amb herbes aromàtiques, escalunya i pastanaga a la taronja. El peix de llotja, el xef el prepara amb citronel·la i coriandre, pak choi i xili groc. 

Per acabar, La Vinoteca Torres incorpora algunes postres clàssiques reinterpretades com el pastís Tatin de fruita groga amb gelat de iogurt picant o el Babà al cafè farcit de mango amb sorbet de cirera. La carta també proposa, a més de plats recurrents com el ceviche de corbina, el steak tàrtar o el filet mignon, una selecció de tapes i mitges racions per picar i compartir amb copa de vi en mà.

Experiències enogastronòmiques singulars  

Amb l'objectiu de difondre la cultura del vi, La Vinoteca Torres ofereix experiències singulars per experimentar i gaudir amb el vi, que inclouen sessions d'iniciació al tast, maridatges amb formatges o diferents tipus de pa, tastos comentats i fins i tot un joc d'harmonies perquè sigui el comensal qui decideixi quin vi li agrada més amb cada plat d'entre cinc propostes diferents. A més, els clients poden triar entre més d'un centenar de vins, elaborats per la Família Torres a les diferents zones vinícoles on està present o per altres prestigiosos cellerers com els integrants de les Primum Familiae Vini.
 
Amb capacitat per a cent comensals, La Vinoteca Torres, que va iniciar una nova etapa de gestió pròpia a finals de 2016 amb l'assessorament gastronòmic de Mercès, està elegantment decorada amb elements que remeten a la terra, a la vinya i al llegat de la Família Torres, i compta amb diferents ambients, entre els quals destaca una agradable terrassa, amb taules vestides amb estovalles de fil fi i llums individuals, i envoltada de vegetació en ple Passeig de Gràcia, la milla d'or de Barcelona.