El model energètic davant de l’emergència climàtica, a debat en la X Jornada Ambiental UB-Familia Torres

26 maig 2022

S’obre un procés participatiu per recollir l’opinió de la ciutadania en matèria mediambiental i la seva implicació en la lluita climàtica. Els resultats es donaran a conèixer durant la jornada del 30 de maig, presentada pel meteoròleg Tomàs Molina.

 

Vilafranca del Penedès, 26 de maig 2022. El proper dilluns, 30 de maig, a Barcelona, se celebra la X Jornada Ambiental amb el títol ‘Parc eòlics, centrals nuclears, tecnologia blockchain... L’energia i el medi ambient a debat’ i organitzada per la Universitat de Barcelona, el celler Família Torres i el meteoròleg i professor de Física de la UB Tomàs Molina. Durant tot el matí, a l’Aula Magna de la Universitat, una dotzena d’experts debatran sobre els reptes de la transició energètica per frenar l’emergència climàtica, davant l’assistència prevista d’unes 150 persones.

Aquesta és la desena edició d’unes jornades que animen al debat i a la reflexió sobre la sostenibilitat, en les que s’han abordat temes com la inacció social davant l’emergència climàtica, l’abisme entre la ciència i la consciència, els impostos com a solució a l’escalfament global, l’autoconsum energètic, l’ús de la tecnologia, els recursos hídrics, la contaminació de l’aire i dels aqüífers.

Per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre tots aquests aspectes, s’ha obert un procés participatiu mitjançant un formulari amb una trentena de preguntes. Les respostes de l’enquesta es donaran a conèixer en el decurs la jornada i serviran per copsar què pensa i què fa la societat davant l’emergència climàtica.

La X Jornada Ambiental compta amb la participació de la Ministra per a la Transició Ecològica del Govern Espanyol Teresa Ribera, que farà la primera ponència en format vídeo. També destaquen altres ponents com la directora general d’Energia de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Assumpta Farran, l’investigador del CSIC Antonio Turiel, la directora del Servei Meteorològic de Catalunya Sarai Sarroca i representants de les organitzacions ecologistes i de defensa del territori SOS Costa Brava, Greenpeace i Extinction Rebellion.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec del rector de la UB Joan Guàrdia, el president de Família Torres Miguel A. Torres i Tomàs Molina. Tot l’acte serà retransmès en directe a través canal de Youtube de la UB.