Inspirada en les "Wine Roads" internacionals, és la primera proposta enoturística de tot l’estat en oferir un recorregut lineal des de les vinyes fins al mar, que té a més un alt valor històric i cultural
Dotze cellers del Penedès i set municipis de les comarques del Penedès i el Garraf, han presentat avui, a Vilafranca del Penedès, una nova iniciativa enoturística que, sota el nom de La Carretera del Vi, recupera l’antic traçat comercial que unia l’interior del Penedès amb la costa i que utilitzaven els romans per fer arribar els vins elaborats en aquest territori a tot el món.
L’acte l’ha presidit el Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya Felip Puig i ha anat a càrrec de Marcelo Desvalls, president de l’associació La Carretera del Vi, Miquel Torres, membre fundacional d’aquesta associació, i de l’arqueòleg Xavier Esteve, de l’Institut d’Estudis Penedesencs. També ha intervingut l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, que ha parlat en nom dels municipis que integren la ruta, en un acte que ha comptat amb l’assistència de la directora general de Turisme Marian Muro, el director general de l’INCAVI Jordi Bort, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella, i representants municipals i d’entitats vinícoles, així com dels cellers que conformen de La Carretera del Vi.
Tant el conseller com l’alcalde de Vilafranca del Penedès han destacat especialment l’entesa del sector privat per liderar i articular, amb l’impuls del sector públic, una proposta enoturística conjunta. En paraules del Conseller: “El valor d’aquesta iniciativa rau en la capacitat de cellers grans i petits de sumar esforços i estructurar experiències al voltant del món del vi, amb una oferta conjunta, variada i de qualitat, que ajudarà a projectar Catalunya com una de les grans regions vitivinícoles del món i a dinamitzar l’economia en el territori en un moment de recuperació econòmica”.