Vins i graellades

La reputació holandesa per la frugalitat com a consumidors és una extensió de la nostra antiga reputació com durs negociants i comerciants. A causa d'aquesta reputació , els holandesos tendim a comprar coses fora de temporada: Parlo de postals de Nadal al gener, ous de pasqua al maig i crema solar al novembre (els primers raigs de sol a Holanda no apareixeran fins al maig ). Sota aquesta tradició tan nostra vaig comprar la meva graella Weber fa un parell d'anys... al desembre -quan la vaig trobar d'oferta a meitat de preu-.
Estava fart del carbó (no tinc paciència per això) i vaig invertir en un aparell professional que funcionés a gas. Una baluerna que pot semblar un encreuament entre un vehicle cuirassat i un taüt ...
Des de llavors, les graellades s'han convertit en un joc de nens:
Filets, peix, verdures, pa; de tot i diversos dies a la setmana ... a l'estiu i a l'hivern. Una de les múltiples avantatges de la meva nova graella de jardí és que es van acabar les olors a peix dins de casa, i ara, a més, puc dedicar més temps a l'elecció del vi.
D'aquesta manera, he experimentat molt durant l'últim any tractant de trobar el vi ideal per a les graellades. He provat diferents varietats i vins de gairebé tots els països imaginables, des del Vell al Nou món... fins i tot de remots països com Bolívia. Mirant enrere, no puc afirmar que existeixi "EL" vi perfecte -com pot existir amb la creixent quantitat d'ingredients a la graella?? - Vull dir amb això que fa deu anys els holandesos només posàvem a la graella salsitxes i costelles... avui , donen vida a les nostres BBQ tota classe d'aliments: crancs, gall dindi, tonyina, calamars, blat de moro i carbassó, a part de baguettes , patates i fins i tot pinya.
Bé, dit això, per a mi hi ha dos estils de vi que s'acosten bastant al maridatge perfecte per a les graellades: El rosat i els negres amb fusta.
Referent al primer, m'agrada el vi com la meva carn: rosat. Especialment els afruitats de bona concentració , com són els rosats d'Espanya i el Nou món. La seva intensitat fruital funciona molt bé amb carns i peixos així com amb les salses que els acompanyen. A més, avui podem trobar la major quantitat d'estils de rosats disponibles de la història: diferents varietats, països i tècniques de vinificació.
Pel que fa els negres amb fusta , estic a favor d'un caràcter torrat recognoscible en el vi per combinar amb el meu menjar a la graella. Així ho han demostrat els meus experiments.
Amb cérvol, gasela o estruç , prefereixo garnatxes i monastrells procedents d'Espanya (de gran cos . Malbecs argentins , syrahs de Barossa i Pinotages de la zona del Cap a Sud-àfrica, també funcionen de meravella.
Per a les meves graellades més " light" prefereixo els Spätburgunders alemanys , els pinots de Casablanca i els negres austríacs -(Zweigelt , Sankt Laurent i Blaufränkisch)- sempre que tinguin presència de fusta .
Per a vosaltres he seleccionat els meus dos Torres favorits per acompanyar a la meva nova graella: De Casta Rosat i Gran Coronas. I els preus als que estan oferts a Holanda em permeten gastar més en altres coses ... més carn i perquè no , una nova barbacoa.
Per descomptat , fora de temporada...