VINS GASTRONÒMICS

La voluntat.
La voluntat de significar-se amb veu pròpia, identitat de la terra que els veu néixer i personalitat autoral de la seva elaboració. Potser aquesta definició valdria per definir el concepte de vi gastronòmic.
Mas de la Rosa, Milmanda, Grans Muralles, Mas la Plana, Reserva Real, iPerpetual. Tots ells encarnen el concepte de vins gastronòmics. Vins únics i d'alta càrrega sensorial. Reconeixibles pel seu potencial i capacitat per transmetre la seva personalitat organolèptica, caminen de la mà dels millors restaurants del nostre planeta.
Atenem al primer volum del“Sapiens del Vino" (“Vinos, contextualización y viticultura", Ed. Bullipedia, 2018) per analitzar els factors que doten de fons i forma al concepte de voluntat gastronòmica del vi, perquè sintetitzen contextos paral·lels als dels vins esmentats.

Caneló rostit tradicional i Grans Muralles, a La Vinoteca Torres (Barcelona).
La qualitat com a valor diferenciador. Els restaurants de reputació adquirida i perllongada aposten per vins de qualitat contrastada per la seva inherent voluntat d'oferir elaboracions fora del comú, que atenen a l'exclusivitat de la seva cuina i trajectòria. Encara que el valor subjectiu sempre és tingut en compte, els vins gastronòmics exhibeixen un estàndard de qualitat elevat i prolongat anyada rere anyada.
La capacitat per transmetre la seva personalitat; l’ADN del vi, allò que el diferencia dels altres. Vins identificables que transmeten varietat, terrer i mim en l'elaboració. Equilibri i plaer.
Llaurat amb mula a la finca de Mas de la Rosa (Porrera, DOQ Priorat),on neix el vi més heroic de Familia Torres
L’exclusivitat vinculada als intangibles i als atributs més terrenals. Una indicació geogràfica necessita que nomeni finca, parcel·la i terrer associat. Una tasca i experiència que abasta generacions, que han aportat el seu esforç i sapiència envers la vinya i el seu fruit.
Parlem de vins elaborats per assolir el màxim potencial d'un maridatge que comprèn localització, cuina i companyia. Hedonisme en entorns gastronòmics, que converteixen alimentació en experiència nutritiva per a l'ànima.
L'aventura gastronòmica del vi forma part de la nostra filosofia com a elaboradors. Menjar i beure, o nodrir l'ànima? Nodrim l'ànima; allò pel que sentim, pensem i vivim.