T'ho menges amb patates!


Li devem molt a la patata. No seria exagerat dir que la seva inclusió en la dieta europea ens va fer més alts i més forts... (Però no més guapos!)

Aliment d'enorme base nutricional, és possiblement el més versàtil en les seves possibilitats . Així , creiem que el nostre estimat tubercle bé mereix un sentit homenatge en forma d'article per explorar breument les seves possibilitats amb el vi.

De manera que aquí van els nostres 4 maridatges pensats pels amants de la patata:

1 . “Patates a la riojana”

D'acord, no és el maridatge més original del món, però els clàssics ho són perquè funcionen i mai deixaran de fer-ho.

Pels que no conegueu aquesta recepta, es tracta d'un guisat de patata que habitualment compta entre els seus ingredients principals amb xoriço, “pimientos choriceros”, pebre vermell i llorer...

Aquesta potent combinació de sabors necessita d'un vi negre estructurat, amb suficient càrrega tànnica per mantenir aquesta estructura però sense el protagonisme en boca com per alterar els sabors del plat. I sabeu què... el nostre Altos Ibéricos DOQ Rioja compleix amb els requisits. Proveu, proveu!


2 . Truita de patata

L’ eterna truita. La de sempre, la que va sense cognoms... Amb ceba, sense ceba, amb la patata crua o molt feta, tant és com i quan. El gran avantatge d' aquest clàssic és que admet des blancs amb cos i pas per bóta, fins a rosats i vins negres joves amb poca criança.

La nostra proposta? Atrium Chardonnay, De Casta rosat, Coronas , Celeste Roble o el cavall guanyador habitual, Atrium Merlot


3 . Nyoquis de patata amb salsa gorgonzola

Textura cremosa i gust intens podrien descriure a aquest plat. Un plat apte per a paladars de tot el món. Per destacar aquesta cremositsat recomanem un blanc amb notes perceptibles de malolàctica i de cert pas per roure: Estem pensant el mateix, cert? Fransola!

Tot i que aquí també poden jugar els rosats de bona acidesa .


4 . I...per a les braves?
Les reines de les tapes no solen agrair la companyia del vi, no ens enganyem. No obstant això i com sabem que teniu esperit aventurer us animem a que les proveu amb un negre amb cert grau de carbònic , no necessàriament escumós. Potser les bombolles obrin el miracle i descobriu un maridatge únic i irrepetible. Mentrestant i sense que serveixi de precedent, podeu seguir amb els rebujitos , la cerveseta i els tintos de verano...