Sorprenent ... Però cert!

Tard o d'hora ens trobem en contextos socials que poden portar-nos a situacions una mica incòmodes: Una trobada d'exalumnes 15 anys després, un dinar amb el teu cap (ell paga), o quan et converteixen en "+1" en un casament o al sopar de nadal de l'empresa de la teva parella.

Per ocasions com aquestes et presentem 12 anècdotes històriques que et permetran elevar a la categoria d'art les sempre incòmodes "converses d'ascensor".

  1. Els pobles nòmades de fa 6000 o 7000 anys ja elaboraven vi a partir de raïms silvestres. Quan es van tornar sedentaris, la vinya va ser, juntament amb l'olivera i la figuera, una de les primeres plantes a ser conreades i aprofitades per l'home.
  2. És una opinió generalitzada entre molts historiadors, que els fonaments de l'economia moderna, els diners, els contractes, les maneres de pagament, la comptabilitat i fins i tot els números, van sorgir de les necessitats del comerç del vi durant l'època dels faraons.
  3. Els grecs van perfeccionar les àmfores i van afegir productes al vi per facilitar la seva conservació, com, brea, resines i espècies. El vi de resina [retsina] encara és popular a la Grècia actual.
  4. Abans que la ciutat de Roma fos construïda, els etruscs ja estenien les seves vinyes als turons situats al nord de la futura ciutat "eterna".
  5. Els romans van ser els primers a utilitzar barrils de fusta per al transport del vi ... encara que la utilització d'aquests barrils va ser una invenció de les tribus de la Galia, que els utilitzaven per a la cervesa.
  6. Al continent americà, la vinya va precedir als europeus. Quan Leif Erickson i Colom van visitar el continent americà van trobar vinyes en estat salvatge. Erickson va anomenar a la regió Vinland, com han transmès les sagues nòrdiques a través dels segles.
  7. L'home prehistòric sabia com elaborar vi. És més, els paleontòlegs han trobat fòssils que semblen vestigis de brises o raïms premsats.
  8. Van ser els egipcis els que van introduir l'etiquetatge del vi. Així proclamava una “etiqueta”: "L'any 30, els bons vins del ben regat terreny del temple de Ramsès II a Per-Amón. Cellerer: Tutmés. "
  9. L'antiga literatura xinesa exposa el cas d'un home que va ser castigat en l'any 2285 aC .... ¡Per barrejar el vi amb vi d'arròs!
  10. El vi apareix esmentat més de 200 vegades a la Bíblia.
  11. Cap al segle II d.C. s'estimava que prop de vint milions d'àmfores de vi espanyol havien estat embarcades cap a la ciutat de Roma. Bona prova d'això és l'existència del turó Testaccio. El turó està ple de petits trossos d'àmfores trencades. Fa 2000 anys el riu Tiber era navegable, i tots els vaixells que arribaven a Roma transportant oli, gra o vi anaven carregats d'àmfores. Moltes d'elles es trencaven durant el viatge, i, en descarregar, les anaven amuntegant gradualment, donant lloc a aquest turó.