[NOVETAT] 62 MILLAS AL CIELO

62 millas

Vi nou procedent d'una de les vinyes de més altura de Ribera del Duero 

Quan fa vint anys de l'arribada de Familia Torres a la Ribera del Duero, Pago del Cielo llança 62 Millas al Cielo, un vi marcat per l'altitud dels erms de Fompedraza. És un negre fi amb 9 mesos de criança, que procedeix de les vinyes situades a 900 metres sobre el nivell del mar, d'entre les més altes de la DO Ribera del Duero. 

62 Millas al Cielo evoca la proximitat al cel amb un nom que fa referència a la distància entre la terra i la línia de Kármán, considerada el límit entre l'atmosfera i l'espai exterior.

62 millas
62 Millas al Cielo és un vi del Pago del Cielo, propietat de Familia Torres.

Les vinyes i els vins d'altura a Fompedraza

  • El binomi altura-temperatura marca decisivament el cicle de maduresa del raïm. Que, a redós d'una amplitud tèrmica més gran, la diferència entre la temperatura màxima assolida durant el dia i la temperatura mínima de nit oferirà als vins que s'obtinguin una personalitat distintiva i molt particular.  
  • Més enllà del concepte de vinya d'altura vinculat als metres precisos on es troba sobre el nivell del mar, cal destacar que la diferència radica en la modificació de les condicions climàtiques propiciades per l'altitud i la seva incidència a les elaboracions finals. 
cepas 62 millas al cielo
Vinyes on neix 62 Millas al Cielo, la nova referència de Pago del Cielo (propietat de Familia Torres).

Sabies que, per cada 100 metres d'ascensió, la temperatura baixa uns 0,65 °C de mitjana?

  • L'amplitud tèrmica estableix les condicions per a un desenvolupament òptim i sa, equilibrat i adequat per al cicle vegetatiu i de maduració de la fruita. A més a més, la diferència pronunciada de temperatura dia-nit facilita la formació d'universes d'aromes i la conservació d'una acidesa més gran a les baies. Un «pilot automàtic» fisiològic que activa el desenvolupament de sucres del raïm durant el dia, s'atura a redós de la nit freda, i d'aquesta manera allarga el seu cicle.    

Els vins procedents de vinyes d'altura es caracteritzen per la intensitat i la càrrega colorant; les aromes primàries es mostren nues en un mar de fruita fresca i acidesa tensa; tanins presents, suaus, rodons, carnals. Un caràcter fresc i primari que podrà vestir de roure durant 9 mesos per a una unió, el fruit de la qual es convertirà en complexitat, sofisticació i qualitat.  

62 Millas al Cielo: El Vi

62 Millas al Cielo destaca per la seva frescor natural. És un 100 % negre fi, elaborat de manera tradicional en dipòsits d'acer inoxidable i envellit durant 9 mesos en botes de roure americà i francès, de 300 i 500 litres de capacitat.  

62 millas

62 Millas al Cielo és un vi del Pago del Cielo, propietat de Familia Torres. .  

El resultat: un vi de capa impressionant, de color cirera fosc, intens i profund en nas, amb aromes fruiteres riques que recorden la confitura de mores negres, i aromes especiades. En boca és sedós, lleuger i elegant, amb un final càlid i agradable. 

Aquest vi nou de Pago del Cielo s'estrena amb l'anyada 2022, que va ser càlida i seca, en general, a excepció dels mesos de maduració en els quals la pluja va estar molt present. S'adreça especialment a la restauració i a la botiga especialitzada. Per la seva intensitat aromàtica, marida amb una gran varietat de receptes, com ara el xai rostit, estofats i guisats: albergínies farcides o plats de pasta amb tomàquet, que sempre són difícils de maridar de la manera adequada.  

62 Millas al Cielo apunta a les estrelles però arrela en una terra privilegiada per a l'elaboració dels grans vins del país. La classe de vi que et permet somniar amb els peus a terra.  


Es pot adquirir aquí

Preu recomanat: 12,60 €