Mas la Plana: 1970 – 2010

Quatre dècades d'experiència, contínua re invenció i sobretot, grans satisfaccions. Avui, més viu que mai, Mas la Plana celebra la seva quarantena anyada.

Si bé el naixement de Mas la Plana pot ser considerat com arriscat i definitivament avançat al seu temps, el llarg camí recorregut l'ha convertit en perfecte ambaixador dels valors i ideals de la família Torres i màxim exponent d'una viticultura metòdica , respectuosa i apassionada.

Mas la Plana 2010 encarna el llegat i el fruit de l'experiència de quaranta anyades d'un vi atemporal, llur origen transita la frontera entre la història i la llegenda.

[L'ovella negra: L'origen]

Tota creació fruit de la voluntat d'una personalitat inconformista tendeix a causar controvèrsia. Són la classe de creacions que, incompreses però necessàries, transcendeixen al seu temps.

Fa quatre dècades Miguel Agustín Torres va projectar la gènesi d'un vi diferent , arriscat i que suposava un pas endavant en la estanca tradició enològica de l'època: Mas La Plana. Cabernet sauvignon vestit de negre i contingut en una ampolla borgonyona.

Així, Miguel A. Torres va voler donar forma al fruit dels ceps de cabernet sauvignon que va plantar l’any 1966 a la finca Mas la Plana, revolucionant el panorama vitivinícola espanyol. Al cap i a la fi, quin altre resultat es podria esperar? Per descomptat, cap que causés indiferència.

De fet, molt pocs van confiar en aquell projecte, fins i tot el seu pare, Miguel Torres Carbó, va mantenir les seves reserves i cert recel: "Com pot un Cabernet del Penedès en ampolla borgonyona ser un bon vi?" La resposta veuria la llum anys més tard...

[París a la memòria: El desenllaç ]

L’any 1979 i sense trobar consens, pare i fill van optar per presentar el polèmic vi a la competició més prestigiosa del moment: l'Olimpíada del Vi de París, organitzada per la revista especialitzada Gault –Millau. El jurat dirimiria la controvèrsia suscitada.

Ningú va poder predir que Mas La Plana‘70 superaria els cabernets més aclamats del món en un desenllaç sorprenent que va originar la llegenda d'un vi que reflecteix de manera tangible, anyada rere anyada, la força de l'idealisme i determinació del seu autor.

Des d'aquella primera anyada, Mas La Plana ha obtingut més reconeixements internacionals que cap altre vi de l’estat, convertint-se en una llegenda icònica que ha transcendit al seu temps.

[Mas la Plana 2010: Nota de tast]

Color cirera fosc i aroma de gran intensitat. Mas la Plana ofereix notes de confitura de nabius i cireres. Sublim amb carn de caça, excel·lent amb formatge d'ovella.

D.O: Penedès

Varietats: Cabernet sauvignon

Criança: 18 mesos en roure nou francès

"Mas la Plana va canviar la història i el rumb de Bodegas Torres, però també va suposar un punt d'inflexió en el terreny personal, un canvi de paradigma en la meva visió sobre el que hauria de ser la viticultura i l'enologia , en la importància d'atrevir-se , de perseverar, d'innovar. Un impacte en la meva pròpia vida, en la de la meva família i m'agrada pensar que també en les vides dels homes i les dones que van creure en aquella utopia i que van treballar dur perquè avui, quatre dècades després, Mas la Plana segueixi sent un referent del sector reconegut a tot el món.

A tots ells, la meva sincera i eterna gratitud "

Miguel A. Torres