VINS GASTRONÒMICS

Voluntat culinària en l’enologia

La voluntat. 

La voluntat de significar-se amb veu pròpia, identitat de la terra que els veu néixer i personalitat autoral de la seva elaboració. Potser aquesta definició valdria per definir el concepte de vi gastronòmic.


 

Mas de la Rosa, Milmanda, Grans Muralles, Mas la Plana, Reserva Real, i Perpetual. Tots ells encarnen el concepte de vins gastronòmics. Vins únics i d'alta càrrega sensorial. Reconeixibles pel seu potencial i capacitat per transmetre la seva personalitat organolèptica, caminen de la mà dels millors restaurants del nostre planeta.

 


 

Atenem al primer volum del “Sapiens del Vino" (“Vinos, contextualización y viticultura", Ed. Bullipedia, 2018) per analitzar els factors que doten de fons i forma al concepte de voluntat gastronòmica del vi, perquè sintetitzen contextos paral·lels als dels vins esmentats.

 


Caneló rostit tradicional i Grans Muralles, a La Vinoteca Torres (Barcelona). 

La qualitat com a valor diferenciador. Els restaurants de reputació adquirida i perllongada aposten per vins de qualitat contrastada per la seva inherent voluntat d'oferir elaboracions fora del comú, que atenen a l'exclusivitat de la seva cuina i trajectòria. Encara que el valor subjectiu sempre és tingut en compte, els vins gastronòmics exhibeixen un estàndard de qualitat elevat i prolongat anyada rere anyada.


 

La capacitat per transmetre la seva personalitat; l’ADN del vi, allò que el diferencia dels altres. Vins identificables que transmeten varietat, terrer i mim en l'elaboració. Equilibri i plaer.

 

 

Llaurat amb mula a la finca de Mas de la Rosa (Porrera, DOQ Priorat), on neix el vi més heroic de Familia Torres

 

 

L’exclusivitat vinculada als intangibles i als atributs més terrenals. Una indicació geogràfica necessita que nomeni finca, parcel·la i terrer associat. Una tasca i experiència que abasta generacions, que han aportat el seu esforç i sapiència envers la vinya i el seu fruit. 

  

Parlem de vins elaborats per assolir el màxim potencial d'un maridatge que comprèn localització, cuina i companyia. Hedonisme en entorns gastronòmics, que converteixen alimentació en experiència nutritiva per a l'ànima.


 

 

L'aventura gastronòmica del vi forma part de la nostra filosofia com a elaboradors. Menjar i beure, o nodrir l'ànima? Nodrim l'ànima; allò pel que sentim, pensem i vivim.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't