Torres Brandy obre les inscripcions per a la quarta edició del Torres Brandy Zero Challenge, que es poden presentar fins al 31 de desembre de 2025. Aquest concurs, reconegut internacionalment, vol destacar les iniciatives més innovadores i sostenibles del sector de l’hostaleria a escala global, posant en valor la creativitat, la responsabilitat mediambiental i les solucions de futur.
La competició comença amb la presentació de candidatures, que seran avaluades en finals locals organitzades als països participants durant els mesos de gener i febrer de 2026. Els guanyadors de cada final nacional accediran a la Final Global, que tindrà lloc a Barcelona a l’abril de 2026, coincidint per primera vegada amb el Barcelona Cocktail Fest.
Els finalistes de cada país es reuniran a Barcelona, on Torres Brandy donarà suport al guanyador i al seu projecte innovador amb un premi de 30.000 € per fer realitat la seva proposta. La Final Global es desenvoluparà al llarg de dues jornades, durant les quals els finalistes exposaran els seus projectes davant un jurat d’experts, encarregat de seleccionar el guanyador del Torres Brandy Zero Challenge 2026.
El jurat d’aquesta edició estarà format per reconegudes personalitats del sector, com François Monti, escriptor especialitzat en begudes i president de l’Acadèmia The World’s 50 Best Bars per a Espanya i Portugal; Juliane Caillouette-Noble, directora general de la Sustainable Restaurant Association; i Mandy Naglich, periodista i experta en destil·lats establerta a Nova York, guardonada en el seu àmbit.
Cada proposta haurà d’abordar un repte socioambiental concret i demostrar un impacte tangible, ja sigui mitjançant la reducció d’emissions de CO₂ o residus, la reutilització de materials, o l’assoliment d’altres objectius clau de sostenibilitat. Actualment, els països participants abasten tres continents: Estats Units, Canadà, Mèxic, Espanya, Itàlia, Finlàndia, Regne Unit, Alemanya i Xile, a l’espera de confirmar la participació de països asiàtics properament.
En l’edició anterior, el guanyador global va ser Daniel Pappa, bartender de Svanen a Oslo (que ocupa la posició 32 a The World’s 50 Best Bars 2025), gràcies al seu projecte ‘D.G.Æ (The Ugly Duckling)’, que combat el malbaratament alimentari reutilitzant productes agrícoles excedents o danyats. En la segona edició, el mexicà Alberto del Toro va ser reconegut per la seva iniciativa ‘Taller Zero, giving a second chance’, que transforma ampolles de vidre rebutjades en cendrers, gots i làmpades, generant també ocupació per a persones grans en risc d’exclusió laboral. L’edició inaugural va premiar el reconegut bartender Giacomo Giannotti, propietari de Paradiso a Barcelona (que està a la posició 4 a The World’s 50 Best Bars 2025), pel seu innovador ‘Zero Waste Lab’.
Per a més informació i inscripcions: Torres Brandy Zero Challenge