Família Torres atorga els VI Premis Torres & Earth per a diferenciar accions en contra de l’emergència climàtica

30 novembre 2022

Família Torres ha celebrat avui dimecres, 30 de novembre, a Terra Veritas de Barcelona, els VI Premis Torres & Earth, que reconeixen les accions encaminades a reduir les emissions de CO2 i també aquelles que ajuden a conscienciar sobre l’emergència climàtica. L’anomenem així en referència al programa ambiental de Família Torres, els premis van néixer l’any 2017 per a animar als proveïdors del celler a reduir les seves emissions de CO2, ja que representen el 90% de la seva empremta de carboni. Des de fa quatre anys, a més de proveïdors, també es diferencien territoris que impulsen iniciatives a favor del medi ambient i comunicadors que alerten de la gravetat de l’escalfament global. 

Els VI Premis Torres & Earth, en la categoria de proveïdors, han recaigut en el viticultor de la Terra Alta, Tomàs Peig, per reduir un 9% les seves emissions en un any; el fabricant d’ampolles de vidre Veralia, per optimitzar el transport de palets, apostar per l’economia circular, promoure la reutilització d’ampolles de vi i millorar l’eficiència energètica dels seus forns; i en el proveïdor de transport Logística Juan Ruiz, una empresa familiar granadina, per la renovació constant del seu parc de camions amb vehicles més eficients. 

El premi al territori sostenible ha sigut per a Caldes de Montbui, representat pel seu alcalde Isidre Pineda i el regidor d’acció climàtica Jordi Martín, per impulsar la transició emergència mitjançant la iniciativa CEL de Caldes, una comunitat energètica local que ofereix tres modalitats en funció de la forma d’obtenció d’energia fotovoltaica i consumir-la. El seu objectiu es fomentar l’ús d’energies renovables per a reduir les emissions de CO2 gràcies a la participació ciutadana, establir mecanismes de lluita contra la pobresa energètica i baixar la factura elèctrica dels ciutadans. 

El naturalista i divulgador ambiental José Luis Gallego ha rebut el premi Torres & Earth al millor comunicador. La seva és una trajectòria llarga i fructífera vinculada a la divulgació en defensa del medi ambient i la cura del planeta. Considerat una de les persones influents a Espanya en matèria mediambiental, és autor de més de 30 llibres de divulgació i col·laborador en nombrosos mitjans de comunicació. Actualment participa en el programa radiofònic Julia en la cadena de Onda Cero i dirigeix l’àrea de medi ambiental i sostenibilitat de El Confidencial. 

Els Premis Torres & Earth els ha entregat Miquel A. Torres, president de Família Torres, qui ha agraït als premiats els esforços i les iniciatives contra el canvi climàtic i ha fet una crida a l’acció. “Hem d’involucrar-nos en l’emergència climàtica i estar disposats a canviar coses: s’ha de deixar de dependre dels combustibles fòssils i utilitzar energies renovables, disminuir el consum de carn de la nostra dieta o reduir l’ús de plàstics”, ha senyalat Miguel A. Torres.