Mas de la Rosa 2020 i Forcada 2021 de Família Torres, inclosos a la llista The World’s Best Sommeliers’ Selection 2025

26 febrer 2025

Mas de la Rosa 2020 i Forcada 2021 de Família Torres han estat reconeguts per la seva qualitat excepcional, aconseguint un lloc a The World’s Best Sommeliers’ Selection 2025 (WBSS). Aquesta llista exclusiva destaca vins extraordinaris seleccionats per alguns dels sommeliers més influents del món.

Servint com a referència rigorosa per als professionals del sector de la restauració a nivell mundial, aquesta selecció inclou enguany vins de 19 països, destacant tant referències icòniques com emergents. El jurat està format per més de 30 sommeliers i directors de begudes d’alguns dels establiments més prestigiosos del món, liderats pel president de WBSS, Jhonel Faelnar, director de begudes de NA:EUN Hospitality (Atomix) a Nova York, classificat en el número 6 de la llista 50 Best Restaurants 2024. El tast final, organitzat per William Reed, es va celebrar al Regne Unit el passat mes de gener.

Mireia Torres, directora d’Investigació i coneixement de Família Torres i membre de la cinquena generació, s’ha referit a la distinció: “Ens sentim molt honorats de tenir dos dels nostres vins inclosos en la llista d’aquest any i valorem molt els comentaris rebuts d’aquests professionals tan prestigiosos. Ambdós vins representen no només el nostre compromís amb l’excel·lència, la innovació i la sostenibilitat, sinó també la tradició vinícola del Penedès i el Priorat. Mas de la Rosa és un homenatge a les vinyes centenàries i Forcada reflecteix els nostres esforços per recuperar varietats ancestrals catalanes i adaptar-nos al canvi climàtic.”

Mas de la Rosa 2020: un llegat al terrer del Priorat

Mas de la Rosa 2020 (DOQ Priorat), el vi més exclusiu de Família Torres, ha estat distingit per la seva elegància i autenticitat. Descrit com un vi “sincer”, “fidel a les seves arrels i que reflecteix clarament el terrer del Priorat”, ha captivat el jurat de WBSS amb el seu equilibri, finor i complexitat.

El vi és un cupatge de carinyena i garnatxa procedents de vinyes de 85 anys plantades en costers de llicorella a Porrera, el Priorat. La vinya, certificada com a ecològica i gestionada amb pràctiques regeneratives, promou la biodiversitat i els sòls vius. L’anyada 2020, limitada a només 1.200 ampolles, té una criança de 19 mesos en una bota de roure francès de 1.000 litres. El resultat és un vi de profunditat i caràcter excepcionals.

Forcada 2021: Recuperant varietats ancestrals

Forcada 2021 (DO Penedès) és un vi blanc elaborat amb una varietat ancestral gairebé oblidada, redescoberta i recuperada per Família Torres com a part de la seva missió d’adaptar-se al canvi climàtic. Aquest vi aromàtic i vibrant ha estat elogiat per la seva frescor i complexitat, amb el jurat de WBSS descrivint-lo com a “perfectament equilibrat, amb un enfocament mineral i un final llarg i marcat per l’acidesa”.

Es tracta d’un vi únic, amb només 1.458 ampolles de la collita de 2021, que demostra el potencial de les varietats ancestrals per prosperar en un clima canviant. Entre les més de 60 varietats de raïm trobades per Família Torres des dels anys vuitanta, Forcada és l’única varietat blanca que destaca pel seu potencial enològic i la seva capacitat per resistir temperatures més altes i sequeres. Ara plantada al Penedès, es beneficia d’un llarg període de maduració que enriqueix la seva intensitat aromàtica i acidesa natural.

Mas de la Rosa 2020 i Forcada 2021 exemplifiquen la dedicació de Família Torres a elaborar vins que honoren els seus orígens i abracen la innovació i la sostenibilitat. La seva inclusió a The World’s Best Sommeliers’ Selection 2025 subratlla la seva qualitat excepcional i el llegat perdurable d’aquesta icònica família vinícola.