Família Torres, premiada als IWC Merchant Awards Spain 2022 per la seva botiga de vins

14 desembre 2022

Família Torres ha estat premiada recentment als International Wine Challenge Merchant Awards Spain 2022, a la categoria de Millor botiga de celler, per l’establiment que té a Pacs del Penedès, a la seva emblemàtica finca Mas La Plana. La botiga, que va obrir les portes el 1992, està dedicada exclusivament als vins que elabora Família Torres a les principals regions vitivinícoles de Catalunya (Penedès, Priorat, Conca de Barberà i Costers del Segre) i els que elaboren els cellers de la seva propietat a altres regions espanyoles com Ribera del Duero, Rueda, Rioja i Rias Baixas, així com a Xile i Califòrnia. Més de 75 referències de vi, incloent anyades antigues, a les quals se sumen brandis i altres espirituosos d’elaboració pròpia, així com olis i productes gourmet. 

Els clients també tenen la possibilitat de realitzar, a la pròpia botiga, petits tastos de vi, denominats ‘wine flights’, per facilitar la decisió de compra; contractar un servei d’enviament a domicili tant a nivell nacional com internacional, o donar-se d’alta al Club de vins de Família Torres per gaudir dels avantatges automàticament. La botiga, que comparteix ubicació amb el Centre de Visites, el museu Fundació Família Torres i el Jardí Restaurant El Celleret, obre tots els dies de 9 a 18 hores. 

El premi a la Millor botiga de celler, així com la resta dels guardons de la setena edició dels  IWC Merchant Awards Spain, es van entregar a finals de novembre a Madrid, durant un sopar de gala amb 250 convidats vinculats al món del vi i la gastronomia. Durant el matí, es van celebrar xerrades entorn del vi, les anomenades IWC Talks, presentades per Pedro Ballesteros MW i on va participar Miquel Torres Maczassek. El director general de Família Torres va compartir el seu compromís amb la viticultura regenerativa, ja que és l’únic model vitícola capaç de recuperar la fertilitat dels sòls i la biodiversitat i al mateix temps frenar l’escalfament global amb la capacitat de les vinyes regeneratives d’absorbir el CO2 atmosfèric i fixar-lo al sòl. 

Els IWC Merchant Awards, impulsats pel grup editorial britànic William Reed, van néixer al Regne Unit fa tres dècades per premiar tota la cadena de valor del vi i reconèixer la professionalitat del sector de la distribució i de les indústries auxiliars del vi. A l’Estat espanyol, se celebren des del 2016 i compten amb un jurat d’experts presidit per Pedro Ballesteros MW.