Els cellers de La Carretera del Vi celebren la floració amb els seus vins més emblemàtics

21 maig 2019

Els amants del vi i de la natura tenen una cita ineludible al Penedès el proper dissabte 8 de juny al vespre, per celebrar la floració de la vinya amb els tretze cellers que conformen La Carretera del Vi. És la segona edició de la Festa de la Floració, un acte entranyable on el vi i les vinyes seran els protagonistes però on tampoc faltaran la música, la gastronomia i visites al celler. L’amfitrió serà en aquesta ocasió Família Torres, a Pacs del Penedès, que estrenarà un nou espai exquisidament decorat al seu centre de visites, enmig de la vinya. L’àmplia terrassa i el jardí amb oliveres oferiran un marc idíl·lic amb vistes incomparables on gaudir del bon temps, les vinyes i una àmplia selecció de vins.

Al llarg de tota la vetllada, que començarà a les 18:30h, els assistents tindran l’oportunitat de tastar una trentena de referències de vins i escumosos d’alta gama dels tretze cellers i descobrir varietats, estils i elaboracions diferents que plasmen la riquesa i el paisatge del Penedès i del Garraf. Hi haurà, entre d’altres, Mas La Plana 2015 i l’experimental Forcada 2016 (Família Torres), X80 2011 i Argila 2012 (Mas Bertran), cava Gran Reserva Brut Nature 2013 i Imperial Rosé (Rovellats), cava Blanca Cusiné i Hisenda Miret (Parés Baltà), Clàssic Penedès Tradicional 2015 Extra Brut, Gran Cuveé Extra Brut Reserva (Colet), cava Heretat De Sangenís brut nature 2013 i el Licorós Xarmada Soleres (La Xarmada), cava Cristina Gran Reserva Extra Brut 2009 i Arte 2017 (Mastinell), Lluna Nova 2016 i Pi del Nord 2016 (Bodegues Pinord), cava Torreblanca Gran Reserva 2012 i cava Grimau Reserva Familiar 2015 (Torreblanca), Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2016 i Finca Viladellops Negre 2015 (Viladellops), Raïms de la Immortalitat Selecció 2012 i Vendimia Tardía 2015 (Torre del Veguer), Petit Roc Criança 2016 i Fer el Trago Rosat 2018 (Puig Batet) i Blanc Subur 2017 i Llegat Llopis (Hospital de Sitges).

El xef Sergi Millet, del restaurant Mas Rabell de la Família Torres, serà l’encarregat de la proposta gastronòmica. S’oferirà una selecció de platets d’autor amb productes de quilòmetre zero i de proveïdors locals; mini quiche d’espinacs a la catalana, sopes fredes de tomàquet o meló, tàrtar de carn i ceviche de peix fet al moment, arròs de muntanya fet al Josper, arrossejat de fideus o cous cous de verdures. I de postres, mini financer amb fruita, tarta de formatge o cremós de xocolata, entre d’altres.

A banda de gaudir dels vins i la gastronomia, els assistents a la Festa de la Floració podran visitar el celler de Família Torres i passejar per les vinyes amb segway. La música anirà a càrrec de la cantant Sabine Van Waesberghe, que amenitzarà la vetllada amb temes d’estil funky i soul, i del DJ John Jacobsen – habitual al Pachà de Ibiza – que tancarà la festa a la 1 de la matinada.

La Carretera del Vi posa a disposició dels assistents un servei d’autocar gratuït des de Barcelona (Plaça Espanya) i transfer des de la Font dels Alls de Vilafranca del Penedès. Les entrades es poden adquirir als cellers de la ruta o a les plataformes Enoturisme Penedès o Time Out.

https://shop.enoturismepenedes.cat/cataleg/festa-de-la-floracio-de-la-carretera-del-vi/