Doble or per a Família Torres en els Premis Decanter

10 juny 2022

Família Torres aconsegueix medalla d'or per a dos dels seus vins emblemàtics en la competició internacional Decanter World Wine Awards. Es tracta de Perpetual 2019 de la DOQ Priorat, amb una puntuació de 96 sobre 100, i Grans Muralles 2018 de la DO Conca de Barberà, amb 95 punts, tots dos elaborats amb varietats negres autòctones.

De Perpetual 2019 , el jurat destaca, d'una banda, les aromes característiques del Priorat “de grafit, fruits negres, roure especiat, regalèssia i terra”, que fan evident la seva procedència, i per un altre la seva elegància i longitud. És un vi “llarg, molt aromàtic i d'una qualitat excepcional”, conclou la nota de tast.

Perpetual és intens i amb caràcter, certificat com a vi de vinyes velles per la DOQ Priorat. La seva essència està precisament en les vinyes gairebé centenàries de carinyena i garnatxa, plantades en costers de llicorella i repartides en cinc municipis dels nou que conformen la denominació (El Lloar, Bellmunt, El Molar, Porrera i Torroja). És un vi que mostra la tipicitat de la regió a través d'aquestes vinyes històriques, on predomina la carinyena, i que envelleix 18 mesos en fudres de roure francès.

Al Priorat, 2019 va ser una anyada caracteritzada per la baixa pluviometria durant la primavera i l’estiu i una onada de calor el juny. La resta de l'estiu no va ser especialment calorós, amb dos episodis puntuals de pluja a inicis de setembre. Això va afavorir una maduració progressiva i una excel·lent qualitat sanitària del raïm.

Grans Muralles 2018 de la Conca de Barberà també ha obtingut medalla d'or en els Premis Decanter, on acostuma tenir una presència destacada –en les tres edicions anteriors, va aconseguir la màxima distinció de ‘Best in Show’. Segons la nota de tast, és un vi amb gran potència aromàtica, “enèrgic i molt complex amb tanins estructurats, acidesa brillant i considerable profunditat i longitud”. El jurat pronostica que “envellirà amb elegància”.

Grans Muralles és un dels vins antològics de Família Torres i el primer exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals que el celler va iniciar els anys vuitanta. El cupatge de varietats autòctones, en què participen dues ancestrals –la querol i la garró– i els sòls pedregosos de llicorella on creixen, a prop del Monestir de Poblet, atorguen al vi una identitat inconfusible. 2018 va ser una anyada molt plujosa i amb temperatures fresques durant el cicle vegetatiu i un estiu més càlid i sec que va afavorir una bona maduració del raïm. 

Decanter World Wine Awards, organitzat per la prestigiosa revista britànica Decanter, és una de les competicions vinícoles més influents del sector en l’àmbit global. Enguany celebrava la 19a edició amb rècord de participació: 18.244 vins de 54 països. El jurat, compost per 250 experts de vi internacionals, entre els quals figuraven 41 Masters of Wine i 13 Masters Sommelier, va lliurar un total de 165 medalles de platí a vins amb 97 punts o més i 676 medalles d'or als vins valorats amb 95 i 96 punts.

Per consultar els resultats de Decanter World Wine Awards 2022, clica aquí.