Wine & Culinary International Forum

Doncs que apareixen les reflexions més interessants sobre l'harmonia entre el vi i la gastronomia ... i es formen cues de professionals disposats a esperar fins a l'últim minut per aconseguir una plaça a la sala. Així va passar el passat diumenge 30 de setembre, quan es va celebrar la primera edició del Wine & Culinary International Forum a l'Hotel ME de Barcelona, ​​esdeveniment patrocinat per Bodegas Torres.

Li va tocar obrir el torn de ponències al sommelier del Celler de Can Roca de Girona, Josep Roca, i ho va fer posant el llistó molt alt. Roca va explicar amb emoció els criteris que utilitza per configurar la seva carta i per transmetre sensacions als seus clients, encara que va reconèixer que "els sommeliers hem de fer una gestió diària de la vanitat ... la nostra ".

La següent ponència va anar a càrrec de Chartier, escriptor, investigador i pioner en l'exploració del gust, que va apuntar que "estem en una nova era culinària: tot el treball gustatiu ho fa el nas, de manera que el més important són les aromes ".

Va prendre el relleu una taula rodona titulada "Els tòpics en l'harmonia entre vins i plats" dirigida pel Master of Wine alemany Markus del Monego i, posteriorment, els cuiners del restaurant Dos Cielos, els germans Javier i Sergio Torres, van oferir un show cooking dedicat als productes de temporada de tardor.

Els assistents van haver d'esperar fins a primera hora de la tarda per, finalment, escoltar el mundialment reconegut Senderens parlar sobre vi i menjar. Senderens va assegurar que "si cal, es modifiquen les receptes perquè s'adaptin al vi. El vi és com el mestre de cerimònies, ens fa progressar, ens permet accentuar un plat, ho matisa ... ".

La conferència de Gastón Acurio, xef i empresari peruà de fama internacional i apassionat del vi, va ser una de les que més va fer gaudir al públic. El CEO del grup Acurio va oferir un enfocament històric de la cuina del seu país mentre elaborava cinc plats maridats amb cinc vins respectivament.

La jornada va comptar també amb la xerrada del reboster i revolucionari de la cuina dolça Oriol Balaguer i del sommelier d'El Bulli entre 2001 i 2011, Ferran Centelles. A més van participar en un col · loqui posterior Jancis Robinson, Nick Lander i Víctor de la Serna. Finalment, es va oferir un tast de nou vins seleccionats de les Primum Familiae Vini, associació de la qual forma part Bodegues Torres.