VI I GASTRONOMIA: 4 VINS PER A LES TEVES HARMONIES HIVERNALS

clean

«Pel desembre i el gener, posat al recer» Perquè el nostre vocabulari i refranyer popular és tan ric com la nostra gastronomia, ens allunyem de la globalització (i la possibilitat de consumir qualsevol aliment de qualsevol lloc del planeta) per centrar-nos en els productes de temporada locals, que garanteixen harmonies d'èxit amb els nostres vins.

Malpastor
Menjar amb pebrots rostits, patates i moniatos maridats amb Malpastor (DOCa Rioja).  

Us presentem quatre vins de Familia Torres amb propostes de maridatges, que també compliran amb escreix amb qualsevol plat tradicional d'hivern.

Clos Ancestral Negre (DO Penedès):

El Clos Ancestral Negre, amb el seu perfil varietal expressiu i la seva criança que li atorga estructura i complexitat, troba la seva parella perfecta en plats tradicionals d'hivern com ara la fabada asturiana. Aquest plat, amb la seva combinació de mongetes blanques, xoriço, botifarró i cansalada viada, ofereix una riquesa i profunditat de sabors que s'alineen amb els tanins i la fruita del vi, i alhora creen un maridatge que és tant reconfortant com equilibrat.  

La lasanya d'albergínia, amb el seu perfil gustatiu que barreja el dolç de les verdures rostides i la robustesa del formatge, complementa a la perfecció els tanins rodons i la fruita madura del Clos Ancestral Negre. L'acidesa del tomàquet a la salsa ressalta la frescor del vi, mentre que la complexitat de les herbes i espècies a la lasanya es realça per les notes especiades i terroses del negre.

Salmos Vi de Vila (DOQ Priorat):

El Salmos, amb el seu caràcter robust i les seves notes de fruites madures i espècies, es complementa meravellosament amb xai rostit amb herbes. La carn de xai, tendra i sucosa, amb el sabor lleugerament dolç, es realça amb les notes especiades i la criança del vi en roure. Les herbes aromàtiques afegeixen un nivell addicional de complexitat que s'entrellaça amb l'estructura del Salmos, i crea un diàleg entre el menjar i el vi.

Per altra banda, la caldereta de cérvol, amb la carn de sabor intens i la salsa gustosa i concentrada, troba en el Salmos el company ideal. Els tanins del vi ajuden a suavitzar la textura de la carn de cérvol, mentre que la profunditat i les notes especiades del vi es realcen per la complexitat del guisat.

salmos
Salmos (DOQ Priorat) marida a la perfecció amb aquest arròs de muntanya.


Celeste Crianza (DO Ribera del Duero): 

El Celeste Crianza, conegut per la textura vellutada i les notes de fruita madura i roure, és el company ideal per a un estofat de vedella amb patates. El brou saborós i concentrat de l'estofat, juntament amb la carn tendra i suculenta, complementa l'estructura i les notes de criança del vi, i alhora crea un maridatge clàssic que abraça el paladar amb cada mos. 

La cua de toro, amb la seva carn gelatinosa, cuita lentament fins que es desfà a la boca, realça les notes de criança en roure i l'estructura tànnica del Celeste Crianza. Aquest maridatge ofereix un contrast de textures i sabors que és tant intrigant com deliciós, perfecte per a un àpat d'hivern que escalfa l'ànima.

celeste
Celeste Crianza (DO Ribera del Duero) marida a la perfecció amb aquest plat de carn.  

Malpastor (DOCa Rioja): 

Finalment, Malpastor, amb la seva intensitat i notes especiades, marida a la perfecció amb un guisat de porc senglar. El sabor intens i especiat del porc senglar reflecteix la intensitat i les notes especiades del vi, els tanins del Malpastor equilibren la riquesa del plat, i creen un maridatge que és alhora robust i refinat. 

A més, l'ànec rostit amb salsa de fruits vermells ofereix un joc de sabors on la riquesa de la carn de l'ànec i la dolçor de la salsa dels fruits vermells complementen la intensitat i les notes fruitades del Malpastor. L'acidesa del vi talla el greix de l'ànec, i ofereix un maridatge que és elegant i satisfactori, ideal per a una ocasió especial a l'hivern.

Malpastor
Malpastor (DOCa Rioja) marida a la perfecció amb aquest àpat amb amics.   

Aquests maridatges no només busquen complementar els sabors i les textures dels aliments i els vins, sinó que també busquen crear una experiència gastronòmica que sigui memorable i reconfortant durant la temporada de fred, on cada glop i cada mos es realcen mútuament, i deixen una impressió duradora al paladar.