El Celleret: el plaer de menjar envoltats de vinyes

Per: Laura Conde, periodista
Al cor de la finca Mas La Plana, a Pacs del Penedès, hi ha El Celleret, el restaurant de Familia Torres que ret homenatge al millor producte de proximitat i als vins de la casa. El Celleret no és un restaurant típic, sinó un lloc molt especial que t'atrapa fins i tot abans d'arribar-hi, mentre recorres camins sinuosos envoltats de vinyes per les quals sembla que el temps no hagi passat. Les vistes a la muntanya de Montserrat, la presència de les vinyes davant els ulls i una carta que es basa en el receptari de sempre conviuen en harmonia en un lloc on, per sobre de tot, es respira una profunda cultura del vi.

Carabassa brasejada amb stracciatella al restaurant El Celleret.
Al menjador ample i envidrat d'El Celleret s'hi reivindica el producte de temporada i de proximitat, amb la transformació d'ingredients frescos en receptes senzilles i autèntiques que, d'alguna manera, formen part de la biografia de tots nosaltres. Des del pa amb tomàquet i oli d'oliva verge extra fins a la degustació d'olis Torres amb pa rústic, passant per plats de temporada com ara la crema de bolets, l'albergínia escalivada o en xató d'El Celleret. Tots s'elaboren amb productes frescos de la millor qualitat, que posen la gastronomia al servei del vi en una experiència enogastronòmica completa.

Restaurant El Celleret de Familia Torres.
Els plats principals mereixen un capítol a part, perquè poden ser des de l'arròs cremós de verdures i bolets fins al caneló de rostit o les mandonguilles amb salsa de vi negre, entre molts d'altres. També trobem una bona selecció de carns i peixos a la brasa, com el culatí de vaca ripollesa o de la botifarra de Mallart, un producte elaborat per la Fundació Mas Albornà, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d'exclusió social a l'Alt Penedès.
Però no només això. El Celleret disposa d'un hort ecològic i un corral amb gallines i galls del Penedès, en una clara defensa de la sostenibilitat i el respecte per la terra i el medi ambient. Un altre exemple d'això és una de les postres estrella de la carta: el pastís de mató amb mel de la finca Mas La Plana i carquinyoli, que competeix amb opcions tan captivadores com el cremós de xocolata amb oli d'oliva i sal. Un clàssic que no passa mai de moda.
Però, per sobre de tot, aquest racó del Penedès és un lloc on es respira des del primer moment un profund amor pel vi. Com queda palès en una carta que recull les grans etiquetes de Familia Torres, des dels vins californians de Marimar Estate fins als gallecs de Torre Penelas, els clàssics de Jean Leon o els de Ribera del Duero, per posar alguns exemples de la profusió de la carta. Sense oblidar, per descomptat, els grans vins del Penedès i d'altres denominacions d'origen catalanes, com ara el Priorat o la Conca de Barberà.

Terrassa a El Celleret, ideal per a les nits d'estiu.
Així doncs, per als que visiten Mas Las Plana, El Celleret és molt més que un lloc on fer una parada en el camí per menjar: és l'oportunitat de degustar grans vins en el lloc on neixen. Per això, res de més bo després de la jornada, que sens dubte s'allargarà amb una bona sobretaula, que culminar l'experiència amb una passejada entre vinyes pel Mas La Plana. En aquesta finca emblemàtica de Familia Torres, la història, el clima, la geologia i la biodiversitat s'alien per constituir la gènesi i el bressol del cabernet sauvignon espanyol. Res de millor per comprovar-ho que destapar una ampolla i brindar per això a El Celleret.
El Celleret
Finca el Maset, s/n, 08796 Pacs del Penedès, Barcelona
Tel. 93 817 78 81
Reserves: https://www.torres.es/ca/gastronomia