"Les Gotes de Déu"

El sommelier francès Philippe Bourguignon ho té clar: "Durant anys hem provat tota mena de coses, hem dedicat pressupostos a la promoció, hem intentat temptar la joventut francesa i a la resta de l'europea perquè s'interessessin pel món del vi (. ..) sense massa èxit. I sembla que tot això que buscàvem es troba en el manga (...) capaç d'explicar-ho tot d'una manera més simple, més natural "
Aquest extracte del pròleg amb què Bourguignon obre el segon número de l'edició francesa de "Les gouttes de Dieu", resumeix a la perfecció el fenomen que aquest manga d'origen japonès ("Kami No Shizuku") ha causat al Japó, Corea del Sud, Taiwan, Xina, França i des del passat any, també als Estats Units.
Els germans Kubayashi, Shin i Yuko varen decidir el 2004 fer de la seva passió pel món del vi el seu “modus vivendi”, donant forma a "Kami No Shizuku", el còmic que ha revolucionat el panorama vinícola a Àsia.
L'argument, a grans trets, és el següent: Shizuku Kanzaki s'enfronta al seu malvat germanastre en una cursa per trobar els 12 Apòstols, 12 vins - (tots reals) - que figuren en el testament del seu pare, recentment mort. Qui els trobi heretarà el celler familiar, de valor incalculable.
L'impacte del manga ha estat de tal magnitud que "Qualsevol vi que apareix a Les gouttes de Dieu és immediatament incorporat als cellers dels millors restaurants del país", van afirmar diversos restauradors al Herald Tribune, que fins i tot va dedicar una portada a l'assumpte.
Cal destacar que el gruix de lectors de "Kami No Shizuku" a Àsia se situen en un rang d'edat que va des dels 30 als 50 anys, dada que no deixa de sorprendre.
Segons la revista Decanter, "Kami No Shizuku" és "possiblement la publicació sobre el vi més influent dels últims 20 anys".