GUILLEM SILVESTRE

16 abril 2019

La infància i els sentits. Els records vehiculats per aromes i sons; l'herència en forma de sempiterna sorpresa davant l'alquímia del procés del vi. Els fonaments que assenteixin el dia a dia d’en Guillem s'antullen comuns i inevitables a tots els que, com ell, s'erigeixen com a guardians i mestres dels vins de Família Torres.

I per descomptat, la família. “La meva família per part de mare és originària de Vila-rodona (Alt Camp, Tarragona) i des de petit he passat allí els estius i part de les veremes. No hi havia dia que no passés tres o quatre hores amb el meu avi, en la cooperativa del poble, veient descarregar remolcs i remolcs de raïm. El so dels tractors carregats de raïm, passant per sota de casa, i l'olor que pujava de la tremuja de la Cooperativa quan acabava de descarregar un remolc són els que més records em porten i em retornen a aquells dies.”

[[{"fid":"19331","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":2362,"width":3543,"style":"height: 333px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Guillem Silvestre, responsable del celler de Pacs del Penedès.

Així, aquells dies d'estiu van anar donant forma i fons al desig del jove Guillem, fascinat per la transformació del raïm en vi, d'erigir-se algun dia en responsable de tal empresa.



‘La transformació del raïm en vi, amb tot el que comporta, és alguna cosa que sempre m'ha fascinat. Formar part d'això sempre va significar un repte per a mi.’



Més que una tasca, elaborar vi sembla, en moltes ocasions, una manera de vida. En Guillem atribueix aquest fet al “dinamisme i la millora contínua. Cada dia en el celler hi ha infinitat de coses per fer i per millorar, molts detalls a tenir en compte que són els que li donen aquest plus de qualitat a un vi.”


La intensitat en època de verema exigeix d’en Guillem total atenció. “Totes les veremes són diferents i presenten diversos reptes; en totes s'aprèn una cosa nova. En el Celler de Pacs del Penedès tenim un gran equip humà treballant dia i nit durant tot el període de verema; el procés és continu i cal estar sempre pendent dels detalls.”

[[{"fid":"19333","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":2362,"width":3543,"style":"height: 333px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Guillem als voltants del celler de Pacs del Penedès, en època de poda.

El perfil com a amant del vi de Guillem és anàleg a la pròpia franquesa del personatge. Sense plecs. Un home que estima la seva professió i els seus:



‘A un vi li demano, abans de res, franquesa; que mostri netament la seva varietat, la seva elaboració i el seu origen. Imaridar-lo, per descomptat, amb una xerrada, un menjar… Fer, del quotidià, quelcom especial.’


Guillem és un dels nostres. Gent real i d'arrelament a la terra.