VI NEGRE I PEIX?

I tant!

Obviant tipus de cocció, acompanyaments i salses, ens volem centrar en les característiques dels diferents productes del mar. Així, podem distingir, grosso modo, quatre grans grups de peixos, segons la composició: de carn blanca, semigrassos, grassos i, a part, els mol·luscs.

 

 

Buscarem en el maridatge vins que no emmascarin el sabor del peix, que l’equilibrin i que el potenciïn. Un maridatge que requereix més precisió a causa de les particularitats i les característiques d’un aliment molt ric en iode.

 

 

Els peixos de carn blanca (bacallà, llenguado, llobarro, mero, rèmol…) destaquen en la seva composició per incloure fins a un 80 % d’aigua, amb només un 2,5 % de greix acumulat al fetge. Aquest tipus de peix agraeix l’acompanyament de negres de tall afruitat, aromàtics, elegants i de tanins subtils. Aquí, Celeste Reserva de Família Torres s’erigeix en una gran possibilitat per a aquest maridatge. També els vins de fragant joventut elaborats amb merlot i pinot noir.

 

 

Celeste Reserva (DO Ribera del Duero)

Celeste Reserva (DO Ribera del Duero) és un vi opulent amb molta fruita, cos i color.

 

 

El lluç, l’orada, el rap o la truita, per exemple, són peixos semigrassos (entre un 3 % i un 5 % de greix acumulat). Aquesta classe d’aliments requereixen negres d’una certa joventut, de certa intensitat i que encara retinguin en l’essència part del seu perfil afruitat. Tanmateix, si els aliments se serveixen acompanyats de salses contundents, podem optar per un vi de més recorregut vital i estructura. Purgatori demana pas.

 

 

Purgatori (DO Costers del Segre)

Purgatori (DO Costers del Segre) és un vi elaborat principalment amb les varietats carinyena i garnatxa.

 

 

Els peixos grassos o blaus sumen en la seva composició una concentració més gran de matèria grassa (entre un 7 % i un 15 %). En aquesta categoria trobem la tonyina, el salmó, les sardines, els seitons, les anxoves o el bonítol. Per a aquest tipus de peix, les possibilitats de maridatge són més grans: des de negres joves i afruitats fins a vins de més estructura i de varietats més complexes i robustes, com ara garnatxa, cabernet franc o monestrell, com, per exemple, Perpetual.

 

 

 

Perpetual (DOQ Priorat)

Perpetual (DOQ Priorat) està elaborat amb les varietats carinyena i garnatxa negra.

 

 

Per al pop i els mol·luscs, els negres de poca tannicitat i una certa acidesa són un encert. Vinyarets Negre, l’elecció. De la mateixa manera, per als crustacis, un negre jove amb un cert grau d’acidesa pot ser la solució, tot i que la llagosta admet negres amb pas per bota, i aquí l’oferta de Família Torres és força àmplia.

 

 

Vinyarets Tinto (DO Penedès)

Vinyarets Negre (DO Penedès) està elaborat amb les varietats garnatxa negra, ull de llebre i sumoll.

 

 

De manera que, contra els prejudicis, coneixement, curiositat i, naturalment, la llibertat de paladars oberts a noves sensacions.

 

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't