Vi i dieta?

Si que es pot! Per Isabel Loscertales

Les dietes hipocalòriques acostumen a suprimir tota mena de begudes alcohòliques i, no obstant això, un recent estudi recent d'una universitat d'Indiana assegura que prendre una copa de vi al dia ajuda a aprimar, gràcies a un component natural anomenat piceatannol. Aquest element, diuen, impedeix la formació de teixits grassos en el cos, a més de reduir el ja existent.

 

Per aclarir alguns dubtes hem parlat amb Estrella Pujol, la directora d'un dels centres d'aprimament més prestigiosos de Barcelona, ​​Oxigen Centre de Bellesa. Ella ens confirma que consumir alcohol durant una dieta hipocalòrica és dolent "per l'elevat valor calòric que conté i perquè interfereix en el metabolisme dels greixos".

 

El que més engreixa són els licors dolços, seguits del whisky, el rom, el conyac i els destil·lats blancs, que poden suposar entre 250 i 400 calories per copa si a més afegim un refresc. "Si es va a portar el tipus de beguda amb contingut alcohòlic -ens aclareix estrella-, millor fer-ho amb una copa de vi o cava". Depenent del tipus de vi, una copa de 100 ml. pot oscil·lar entre 65 i 80 quilocalories. Una diferència considerable amb els licors d'alta graduació.

 

Hi ha vins més recomanables que altres si estàs a règim? Segons la directora de Oxigen, "cal evitar els vins dolços, millor els secs, ja que com més sec sigui, menys sucres tindrà". La diferència entre vi negre i vi blanc no és molt rellevant, ens comenta, "però el vi blanc sol tenir menys graduació, per la qual cosa és menys calòric i seria més recomanable". De manera excepcional, doncs, una copa de vi al dia -preferiblement blanc sec o cava- no arruïnaria la nostra dieta. "No és recomanable -aconseja- barrejar diferents tipus de begudes en un mateix àpat".

 

Una altra bona opció són els vins desalcoholitzats com Natureo, el primer d'aquestes característiques a Espanya. En comptar amb únicament 0,5 graus d'alcohol, suposa menys de la meitat de calories per copa.

 

Alguns consells interessants per gaudir d'una copa de vi estant a dieta: "millor prendre-ho molt a poc a poc i a petits glops si es pren durant el dinar i combinant amb la ingesta d'aigua per allargar-ho més", assenyala Estrella. A més, recomana combinar-ho amb proteïna, no amb hidrats de carboni, "ja que el primer que es metabolitzarà serà l'alcohol i els hidrats que no s'hagin cremat s'emmagatzemaran en forma de greix". En resum: Millor amb carn, peix o ous que amb pasta o arròs.

 

Pel que fa a l'estudi d'Indiana que assegura que el vi negre ajuda a aprimar, l'especialista de Oxigen mostra les seves reticències. "Una dieta d'aprimament ha d'estar molt controlada i, si es prenen aquestes calories de més, cal compensar-restant altres aliments que són més importants per al metabolisme", explica. Un petit caprici, però, ajuda a sentir-se motivats i això ja és una opinió personal però amb la qual molts estaran d'acord. "En una dieta es pot prendre de tot, però sempre controlant", puntualitza Estrella Pujol per a la nostra alegria.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't