Fermí Ferré

Amb més d'un quart de segle lliurat a la seva labor en Família Torres i tota una vida consagrada a la terra i els seus fruits, Fermí és el paradigma d'home amb arrels i valors com a roures. Sacseja la normalitat des de la seva vida a contracorrent. Una sàvia complexitat adquirida en mil experiències, totes envers el vi i la terra. Aquesta és la seva història.


Nascut a La Selva del Camp (Tarragona), la infància del Fermí va transitar entre cabassos d'avellanes, vinyes i oliveres. Cultius tots, propis de la comarca. Però a la tradició familiar aviat se sumaria la figura d'un visionari tutor: “Vaig estudiar viticultura i enologia a Falset empès pels meus pares i el meu tutor de 8è d'EGB (en aquells anys eren uns estudis molt poc coneguts). Uns anys després en combinació amb el treball ja a Família Torres, vaig estudiar en la Universitat Rovira iVirgili.”

“Recordo la vinya a la qual anomenàvemSuru. Recordo la verema, el contacte amb la terra. El treball en el camp els caps de setmana i els estius creen un vincle especial que t'acompanya sempre”

[[{"fid":"19092","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":2160,"width":3840,"style":"height: 281px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

FermíFerréens ensenya la importància de saber com podar la vinya, en la finca del Mas de la Rosa (DOQPriorat), propietat de Família Torres

Per a completar una visió zenital de la seva formació, el Fermí es va iniciar en el laboratori, per a després adquirir el rol d'enòleg el 1992 i fins a l'any 1999. Però la terra crida. Reclama el que és seu. I la sang ho sent. Així, entrat ja el nou segle, en Fermí va acudir a la trucada de la llar.



“Vaig decidir fer un canvi de vida i tornar als orígens per a posar en marxa una finca des de zero. Vaig canviar l'enologia per la viticultura, una cosa poc habitual. Poc després vaig arribar a convertir-me en el responsable de les finques de Família Torres a Priorat iMontsant. La meva llar.”



La totalitat de les paraules d’en Fermí perfilen a un home que estima el seu dia a dia; que aprecia el regal d'un contextampelogràficviu i canviant amb les estacions: “Un moment molt especial per a mi, és quan dóna inici el despertar dels primers brots a principis d'abril. Des d'aquest moment i fins al dia de la verema no podem deixar d'observar.”



Tot detall en la vinya, tot ínfim canvi, ens regala postals visuals que en Fermí escodrinya amb ulls sorpresos, com els d'aquell infant que va ser. “M'encanten les petites vinyes i les seves tonalitats de tardor al Priorat. És un espectacle visual.”


“Els anys que s'ha pogutveremarbé, amb una qualitat excel·lent, és la nostra petita victòria.”



Respecte als seus gustos, en Fermí admet la seva tirada pels vins blancs d'ànima identitària i cos esvelt. Gens estrany en un tipus que va recórrer el camí invers, del celler a la terra, i que, creador de bressols per a negres de profunditat abissal, pregona i es lliura a l'ànima blanca dels vins. Vins que agrada de compartir amb “amics de ments inquietes i paladars curiosos.”

[[{"fid":"19097","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":2160,"width":3840,"style":"height: 281px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

En FermíFerré, visiblement orgullós de tornar als seus orígens com a responsable de finques en Família Torres al Priorat.



Un home a contracorrent. La classe de persona que dota de personalitat a les vinyes que atén i acarona. Un dels nostres.