4 VINS DE CONFORT HINVERNAL

Calidesa, intensitat i qualitat
A l'hivern, les vinyes se'ns presenten com a absències enyorades. Bells espectres de sarment i fusta dorment retallats a l'horitzó. Una quietud que convida a perdre la vista i trobar la introspecció.
Arriba el fred; la llar es transforma en santuari per a uns, en cova per a altres; però de la mateixa manera, ambdós transformen el sofà en tron. La gastronomia sona a aquest "xup-xup" bombollejant i escalfa les olles a foc lent, mentre la calidesa d'una copa de vi negre reconforta l'ànima.
Els vins i l'hivern
Els vins negres adquireixen una nova dimensió quan baixen les temperatures; i com els esqueixos o els sarments, els seus braços s'allarguen, i prolonguen les possibilitats de tot allò que pot aportar un vi.
Vins amb històries que s'expliquen al davant del calor de la llenya. La identitat varietal com a expressió de la llar; el pes del vi a la boca, com un petó profund; la complexitat aromàtica, com una intriga que primer ens atrau, i després ens sublima. Un viatge sensorial que ens acompanya en una ruta per denominacions d'origen diferents.

Dues persones al davant de la xemeneia mentre degusten una copa de vi.
Busques el vi ideal? Pren nota:
Al Penedès, a la Ribera del Duero, al Priorat o a La Rioja hi ha hiverns diferents, cada un amb les seves particularitats, que, de manera inherent, atorguen singularitat a les seves elaboracions:
Clos Ancestral Negre (DO Penedès):
De l'oblit a les nostres vides.
- El Clos Ancestral Negre és un vi ecològic en què la moneu, varietat recuperada de l'oblit, se suma a la mescla de varietats autòctones com ara l'ull de llebre i la garnatxa, procedents de ceps d'entre trenta i quaranta anys, vinificades per separat per garantir-ne el màxim potencial i l'expressió varietal. Per la seva banda, la moneu ha estat objecte d'un treball minuciós en què s'han fet servir gerres i àmfores en una part de la criança.
- D'intensitat mitjana a la vista, exhibeix un bell color granat, amb reflexos de cirera. En nas es mostra fragant i seductor, amb rics aromes florals i fruiters que naveguen entre la rosa silvestre i el gerd. El pas per boca és àgil, lleuger, suau, però amb una textura amable i molt sensual, que s'allunya del fet poderós per assentar la seva identitat en una acidesa excelsa i una personalitat inusual que és inconfusible. Singularitat arrelada a una terra.

El Clos Ancestral Negre (DO Penedès) és l'acompanyant perfecte per a un àpat d'hivern.
Celeste Crianza (DO Ribera del Duero)
Des de la seva creació la gamma Celeste s'ha consolidat i posicionat com una referència indispensable de Familia Torres.
- A Pago del Cielo, a gairebé 900 metres d'altitud, les vinyes de tinta fina s'han acostumat a les temperatures extremes de la regió, i han adquirit una personalitat distintiva que no necessita mescles varietals.
- Per això, el Celeste Crianza parteix com a solista varietal per completar el seu perfil amb la carícia del roure. El resultat és d'una intensitat cromàtica de cirera profunda i àuria granada. Fruits negres de maduresa avançada s'obren pas entre les notes torrefactes, cafeteres i de fruits secs. La sensualitat i la carnalitat fetes vi.

Celeste Crianza (DO Ribera del Duero), propietat de Familia Torres.
Salmos (DOQ Priorat)
Sota aquesta nova denominació pròpia del Priorat, el Salmos evidencia les seves intencions d'apropar-nos a la terra on arrela.
- El Salmos Vi de Vila 2019 reflecteix la tipicitat d'un sol municipi, Porrera. Raïms plantats a una altitud que assoleix els 550 metres.
- El Salmos és un cupatge de garnatxa i carinyena, que li dona cos i estructura. El binomi etern que fa dels vins de Priorat quelcom tan especial i apreciat arreu del món. El Salmos Vi de Vila és el resum de la singularitat de cada parcel·la, de cada vinya; del conreu incansable de les mans sabies, masegades per l'experiència.

Salmos (DOQ Priorat), elaborat amb garnatxa i carinyena, propietat de Familia Torres.
Malpastor (DOCa Rioja)
La Carbonera és el projecte vitivinícola amb el qual Familia Torres referma la seva aposta per La Rioja Alabesa, i més concretament per Labastida, i se centra en l'origen i la tipicitat per elaborar vins únics que interpreten el paisatge d'aquesta regió històrica.
- El Malpastor és un homenatge als primers pastors que es van dedicar al conreu de la vinya, i sovint van deixar el ramat a la seva sort. Pioners d'esperit aventurer que molts anomenaven els "mals pastors".
- El resultat és un vi intens i fragant, amb delicioses aromes fruitals i espècies, i notes que ens recorden el pa torrat. De taní vellutat i sucós, perfilat subtilment per la criança en fusta. En boca es presenta madur, amb cos i bona acidesa; rodó i ple.
