Com ser un wine lover i no morir en l' intent

- Tu hi entens molt de vins ?
- No, però sé el que m'agrada!
Tota una declaració d'intencions. I és que als wine lovers els agrada presumir de vins però no van d'experts. No tenen trets comuns que els delatin. Els podeu identificar perquè fan fotos a les etiquetes del vi i perquè tenen monopolitzat el sommelier al restaurant.
Somien tenir un bloc sobre vi que sigui la seva font d'ingressos perquè es gasten molts calers per estar al dia de les novetats i tastar els clàssics. En la intimitat, els reconeixereu perquè tenen més vi que menjar a la nevera (i això que també tenen una nevera especial per guardar els negres!). Es posen nerviosos quan van a les botigues i no troben l'anyada que busquen. Són capaços de fer quilòmetres per trobar “L’ampolla”. I el més important -que els fa molt poderosos- : no tenen por a preguntar perquè tenen mil ganes d’aprendre!
Què és ser un amant del vi? No és un expert però és bo tastant perquè sap el que li agrada. Aquest amor a aquest líquid diví s'ha tornat popular. Però.... Què ha de fer un/a per tornar-se un wine lover?
Aquí teniu alguns dels passos a seguir:
1. Llegir les guies, revistes de vins i seguir els “gurus” a twitter per saber què es porta i anar amb un tros de ressenya a les botigues perseguint aquests vins increïbles .
2. Anar a les fires i colar-se en els tastos professionals com a principal hobby. Preguntar a l'elaborador què fa d'aquest vi quelcom tan especial. Apuntar-se a totes les newsletter del sector... I llegir-les!
3. Triar restaurants en funció de la seva carta de vins i apuntar-se a tots els sopars-maridatges . Si són sopars amb el "wine maker" suma punts.
4. Fer un celler a casa, compartir aquestes ampolles amb els amics i sentir-te complet/a .
5. Tenir més de sis tipus diferents de copes i rentar-les sempre a mà.
6. Tenir un diari on apuntar totes les sensacions de tast després de cada nou descobriment, de cada copa beguda. A manera d'aplicació al mòbil o amb la típica llibreteta que es tornarà la vostra Bíblia líquida.
7. Escollir les vacances segons la regió vinícola que us quedi per visitar. Fins i tot apuntar-se a podar o veremar als cellers. Tot per la foto!
8. No dormir, com si fos les nits dels Òscars, quan surten les puntuacions Parker.
9. Fer els vostres meetings , batejos , comunions i casaments a aquells cellers que destaquin per la seva arquitectura ... i conèixer d’altres que ningú coneix i que estan amagats després de moltes corbes.
Ara, el que mai faria un wine lover:
1. Demanar les varietats internacionals i passar de les autòctones.
2. Pensar que el vi com més vell més bo i deixar els grans vins perquè se'ls beguin els néts.
3. Pensar que el rosat no és un vi de qualitat .
4. Servir el negre a temperatura (ambient) ... de terrassa a l'estiu.
5. Els llevataps grans i ortopèdics .... millor els de cambrer, lleugers, còmodes i de doble palanca.
6. Les copes de colors, amb floretes i amb el vidre de cul d’ampolla.
7. Afirmar: "el vi després de dos dies oberts està més bo"
8. Estressar-se per no trobar totes les aromes de les que parla l'etiqueta.
Wine lovers del món, uniu-vos ! Ara és el vostre moment: teniu tota la informació que vulgueu, és difícil trobar un vi que no estigui bo i podeu intercanviar i compartir la vostra passió, el vi .
Meritxell Falgueras