150 ANYS DE FAMILIA TORRES: Episodis d’una vida (4ª generació)

Miguel A. Torres Riera. Gairebé cinc dècades d'experiència, contínua reinvenció i sobretot, grans satisfaccions. Però la seva història al celler no va ser gens fàcil: Un pare carismàtic, reeixit i atenció als detalls, estudis a l'estranger i, finalment, el vi que ho canviaria tot...
El fantàstic desenvolupament del celler dut a terme per Miguel Torres Carbó aplanaria el camí al seu fill i actual president Miguel A. Torres Riera, per, des d'una posició innovadora i atrevida, fer dels vins de la Família Torres el que són avui: paradigma de qualitat, respecte per la terra i avantguarda enològica.
L'any: 1979. El vi: Gran Coronas Etiqueta Negra. El lloc: París
Fa quatre dècades, Miguel A. Torres va projectar la gènesi d'un vi diferent, arriscat, i que suposava un pas endavant en la estanca tradició enològica del país: Mas La Plana. Cabernet sauvignon vestit de negre i contingut en ampolla borgonyesa.
[[{"fid":"18632","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":506,"width":764,"style":"height: 331px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Finca Mas La Plana (Pacs del Penedès)
Si bé el naixement de Mas La Plana pot ser considerat una mica arriscat i definitivament avançat al seu temps, el llarg camí recorregut l'ha convertit en el perfecte ambaixador dels valors i ideals de la família Torres, i màxim exponent d'una viticultura metòdica, respectuosa i apassionada.
D'aquesta manera, Miguel A. Torres va voler donar forma al fruit dels ceps de cabernet sauvignon que va plantar el 1966 a la finca homònima de Mas La Plana, revolucionant el panorama vitivinícola espanyol. Quin altre resultat podria esperar? Per descomptat, cap que causés indiferència ...
Van ser molt pocs els que van confiar en aquest projecte, fins i tot el seu pare, Miguel Torres Carbó, va mantenir les seves reserves i cert recel: "Com pot un cabernet espanyol en ampolla borgoñesa ser un bon vi?".
El 1979 i sense trobar cap consens, pare i fill van optar per presentar el polèmic vi a la competició més prestigiosa de l'època, l'Olimpíada del Vi de París, organitzada per la revista especialitzada Gault-Millau. El jurat dirimiria la controvèrsia suscitada.
[[{"fid":"18634","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":536,"width":632,"style":"height: 424px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Imatge de l’ampolla Mas La Plana 1970 i el resultat en 1ª posició en l’ Olimpíada del Vi de París (1979).
No obstant això, ningú podia predir que Mas La Plana 1970 superaria els cabernets més aclamats del món en un desenllaç sorprenent que va originar la llegenda d'un vi que reflecteix de manera tangible, anyada rere anyada, la força de l'idealisme i determinació del seu creador. Des d'aquella primera anyada, Mas La Plana ha obtingut més reconeixements internacionals que cap altre vi espanyol, convertint-se en una llegenda icònica que ha transcendit al seu temps.
Avui, Miguel A. Torres és la cara visible, no només del celler, sinó de tot un sector que l'ha reconegut amb multitud de premis i reconeixements durant tota la seva trajectòria professional. Tota una vida al costat de la seva esposa Waltraud Maczassek, el seu millor suport.
Mas La Plana representa avui el llegat i el fruit de l'experiència de més de quaranta anyades, els orígens transiten la frontera entre la història i la llegenda. I és que tota creació fruit de la voluntat d'una personalitat inconformista tendeix a causar controvèrsia; la classe de creacions que, incompreses però necessàries, transcendeixen al seu temps i ens fan avançar com a civilització.
[[{"fid":"18635","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":608,"width":910,"style":"height: 334px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Sala de vinificació Mas La Plana (Pacs del Penedès)
Impulsor del programa Torres & Earth
L'any 2007, arran del documental d' Al Gore, "Una veritat incòmoda", en el qual es descriu amb meridiana claredat i de manera científica els estralls del canvi climàtic, Miguel A. Torres va prendre consciència real de la delicada situació del nostre planeta. Va ser en aquest moment quan va prendre la decisió d'iniciar un projecte que perseguís la mitigació dels efectes de l'escalfament global de la Terra i la seva conseqüència directa en la vinya, així com un estudi per dissenyar les mesures d'adaptació davant aquest nou context climàtic.
[[{"fid":"18636","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":665,"width":1189,"style":"height: 280px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Entre els principals objectius del programa es prioritza la reducció de les emissions de CO2 per ampolla, la reducció del consum energètic, la garantia de la biodiversitat del nostre entorn i l'ús responsable de l'aigua, entre d'altres, apostant de manera decidida per la innovació a la recerca d'un model d'elaboració sostenible.
La consciència ecològica de Miguel A. Torres l'ha convertit en el millor ambaixador que pot tenir la terra, la vinya i el medi ambient.