Neix Celeste Reserva 2014 de Pago del Cielo, un elegant tinto fino fidel al seu origen

Notícia / 2018 · 06 · 20

L’enòleg Juan Ramón García, amb el suport de Xavier Ausàs, firma aquest nou projecte del celler de la Família Torres a Ribera del Duero

Pago del Cielo, el celler a Ribera del Duero propietat de la Família Torres, llança Celeste Reserva 2014, un elegant tinto fino que reflecteix la singularitat del seu origen. Procedeix de vinyes curosament seleccionades, situades en les cotes més altes d’aquesta regió vinícola castellana, a uns 900 metres d’altura, a la zona de Campo de Peñafiel i la localitat de Fompedraza (Valladolid), on es troba el celler.

Són vinyes que es caracteritzen pels seus sòls calcaris, que atorguen finor al vi, i una bona exposició i amplitud tèrmica, que afavoreixen l'òptima maduració del raïm. Aquests factors, combinats amb una anyada, la 2014, qualificada d'excel·lent pel consell regulador de Ribera del Duero, han confluït en aquest nou projecte vinícola de Juan Ramón García, al capdavant del celler Pago del Cielo des de 2005, que ha comptat amb el suport del prestigiós enòleg Xavier Ausàs. El resultat és un vi molt equilibrat i intensament afruitat, que exhibeix gran elegància i delicadesa.

El 2014 va estar marcat per un hivern suau i un cicle vegetatiu amb poca pluja i fortes inversions tèrmiques que van afavorir una excel·lent maduració del raïm. Segons Juan Ramón García: “Va ser una anyada espectacular, d'una qualitat excepcional i una maduració molt equilibrada. En aquest vi, la natura i el temps han fet tota la feina, la nostra intervenció ha estat mínima ja que buscàvem que fos el més fidel possible al seu origen, amb una expressió molt afruitada i una fusta molt ben integrada”. 

De producció limitada i numerada amb poc més de 13.000 ampolles, Celeste Reserva s'elabora amb molta delicadesa. Després de la fermentació alcohòlica en dipòsits d'acer inoxidable, realitza la fermentació malolàctica i roman durant dos mesos sobre les seves mares per després envellir durant 15 mesos en botes de roure francès i americà de 300 litres, i un mínim de 21 mesos en ampolla.

Celeste Reserva corona la gamma de vins de Pago del Cielo, que elabora també Celeste Crianza i Celeste Roble. El celler uneix tradició i compromís amb la qualitat de la Família Torres amb el treball, la passió i el coneixement tècnic d'un equip liderat per Juan Ramón García, vinculat al celler des de fa més de dotze anys.