Mas La Plana de Família Torres, entre els cabernets més buscats a Wine-searcher.com

/ 2020 · 03 · 26

Mas La Plana de Família Torres (DO Penedès) figura entre els deu vins monovarietals de cabernet sauvignon que els consumidors van buscar més vegades el 2019 a través de Wine-Searcher.com. La reputada plataforma de cerca i comparativa de preus de vins, que l’any passat va registrar 226 milions de consultes, ha publicat recentment el rànquing dels cabernets sauvignon que més interès van suscitar en vista del nombre de cerques registrades. 

El vi insígnia de Família Torres, que repeteix la seva presència en aquest rànquing per segon any consecutiu, és l’únic vi europeu de la llista, on predominen els nord-americans de diferents regions, a excepció de Napa, que té el seu propi rànquing. Més enllà dels Estats Units, que compta amb 6 vins al llistat, estan també representats altres països: Austràlia, Xile i Espanya.  Països que Wine-Searcher, segons el seu article ‘The World’s Most Wanted Cabernets’, considera “dels més dispars i, tot i així, tots produeixen cabernets desitjables”.

Per a Wine-searcher.com, la varietat cabernet sauvignon podria considerar-se omnipresent entre productors i consumidors. “És la varietat més famosa del món, una de les més plantades i, sens dubte, la més viatjada”, senyalen a l’article. I afegeixen que “la reputació de la cabernet s’assenta principalment en els vins de Bordeus i Napa”, dues regions que han decidit no contemplar per a l’elaboració d’aquest llistat.

Mas La Plana, que aquest any arribarà a la seva 50a verema a la finca homònima ubicada al cor del Penedès, va irrompre a l’escena mundial el 1979 en vèncer, amb la seva primera anyada, a grans cabernets del món en un tast a cegues celebrat a les Olimpíades del Vi de París. Un vi que ha evolucionat amb el temps fins a arribar avui al seu punt òptim d’expressió, gràcies al bon arrelament i equilibri dels vells ceps de cabernet sauvignon.