Familia Torres aconsegueix tres ors al Concurs Internacional Bacchus 2018

/ 2018 · 04 · 04

Grans Muralles 2011 i Milmanda 2014, els dos vins més emblemàtics de la Família Torres sota la DO Conca de Barberà, i Marimar Mas Cavalls Pinot Noir 2013, elaborat per Marimar Torres a Califòrnia, han obtingut medalla d’or al Concurs Internacional Bacchus 2018, que ha celebrat recentment la 16a edició a Madrid. El panell de 85 tastadors, entre els que figuraven 10 Masters of Wine, han atorgat aquestes distincions desprès d’haver tastat a cegues 1.735 referencies nacionals i internacionals, en el que es considera un dels grans certàmens enològics realitzats a Espanya pel que fa al nivell de participants i el rigor dels tastos.

Grans Muralles 2011 és un vi únic, de caràcter inconfusible, que neix al peu de les muralles que protegien el Monestir de Poblet. Conformen la seva identitat els pedregosos sòls de pissarra i les varietats que l’integren, un cupatge de varietats autòctones catalanes entre les que es troben dues varietats ancestrals que la Família Torres ha aconseguit recuperar. Les escasses pluges i altes temperatures durant tot el període de maduració del raïm el 2011 han contribuït a la intensitat aromàtica d’aquest vi, que ha estat distingit també amb medalla d’or en altres concursos internacionals com Mundus Vini i Decanter Wine Awards.

Milmanda 2014 és un dels chardonnays més premiats d’Espanya. Procedeix de les vinyes que va plantar la Familia Torres al 1980 a la Conca de Barberà, al peu del castell que va dinar nom al vi, en sols argilosos calcaris profunds que afavoreixen l’òptim desenvolupament de la chardonnay. A més, les moderades temperatures dels mesos d’estiu i les pluges més abundants durant el 2014, van contribuir a una lenta i progressiva maduració del raïm, resultant en un vi de gran elegància i finesa.

Marimar Estate Mas Cavalls Pinot Noir 2013 procedeix d’una vinya de 8 hectàrees a Sonoma Coast, a la que Marimar Torres va donar el nom de Doña Margarita, en honor a la seva mare. La proximitat de l’Oceà Pacífic, a només deu quilometres de distància, aporta el clima ideal per a la pinot noir, amb brises fresques i boires matinals. Els baixos rendiments i cures intenses de la vinya contribueixen a un major equilibri del raïm i les aromes que se n’obtenen són més refinades i elegants.

El Concurs Internacional de Vins Bacchus l’organitza anualment la Unión Española de Catadores i està avalat per l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) i per la Federació Mundial de Grans Concursos de Vins i Espirituosos (Vinofed).