Arnau Travé

Responsable de la Finca Fransola [DO Penedès]

Tot just sabia caminar quan, de la mà del seu avi Joan, ja plantava ceps. Cabassos per bressols i viticultor per inevitabilitat, n’Arnau dona llustre, salut i experiència vital a la finca Fransola, en la subzona Alts d’Ancosa (Penedès Superior).

 

De manera irremeiable, les memòries i records d'Arnau van lligats a la família i la vinya. Dos ens indivisibles per als Travé. Vida i vinya, tot un: "Em fascinava el tràfec dels mesos de verema a la finca familiar: veremadors, tractors, cabassos plens... Volia estar a tot arreu, segur que molestava més que no pas ajudava!"


 

Si bé les diferents tasques de la finca familiar les dominava des de molt jove, d'aquesta se n'ocupaven el seu pare i el seu germà, pel que van aflorar en ell certes vel·leïtats i ínfules veterinàries: "Jo vaig encaminar el meu camí professional cap a la veterinària, però finalment he acabat fent de la meva vida el que sempre vaig voler, treballar al camp."

 

Arnau realitzant tasques de comprovació de l’ estat de la vinya, a la finca Fransola (DO Penedès), propietat de FamíliaTorres.

 

 

 

“A casa sempre s’ha respirat vinya. No recordo un sol dia en que no se’n parlés.”

  

Aprofitem la sapiència intrínseca de l'Arnau perquè ens descrigui les característiques de la finca Fransola i la seva incidència en la gestió diària de la terra:


 

"Les finques es troben en una vall d'una zona muntanyenca del centre de Catalunya (comarca de l'Anoia), formant el límit nord de la DO Penedès. És una zona de sòls calcaris i argilosos, amb hiverns freds i estius calorosos, i una gran variabilitat tèrmica entre la nit i el dia, el que fa que el raïm adquireixi un bon perfil aromàtic. Això és especialment indicat per a varietats blanques com la sauvignon blanc, o la forcada (varietat ancestral recuperada), que cultivem aquí. "


 

No cal dir que, en aquesta zona, la viticultura no és senzilla. Exposades a gelades tardanes i pedregades d'estiu, les vinyes pateixen i, de vegades, es donen pèrdues parcials de collita. "Això no deixa de ser un repte per a nosaltres; ens afecta en la manera de gestionar la vinya per intentar minimitzar aquests possibles contratemps", assenyala l’Arnau.

 

 

 

N’ Arnau, enmig de la preciosa finca Fransola (DO Penedès), propietat de Familia Torres.

 

 

“L'aposta de Família Torres per conservar i aportar valor al territori del que sóc fill m'enorgulleix i motiva per seguir endavant amb més ganes.” 

  

“M'omple estar en contacte amb la natura, ser part d'un territori i contribuir a cuidar-lo i donar-li valor ". En el moment d'aquestes afirmacions, la verema acaba de començar: "És una època on el treball i els nervis es barregen amb les ganes i la il·lusió de veure els fruits de la feina de tot un any. Són dies molt llargs on, de vegades, s'ajunten els dies i les nits, sempre atent ".


 

A la rebotiga organolèptica de l'Arnau vam esbrinar sobre els seus gustos cap al vi: "A un vi li demano aromes intensos; frescor i lleugeresa. Valoro molt el respecte a la terra i als que la treballen. Família, amics i un bon maridatge sempre seran els millors aliats per crear un moment - va venir perfecte ".


 

Subscrivim el compromís i passió de l'Arnau per la nostra terra. Un vincle que uneix família i territori, vida i vinya. Un dels nostres.

Accedeix als comentaris

Per deixar comentaris has d'estar registrat i iniciar sessió

Inicia sessió o registra't