Família Torres acull la reunió del grup operatiu del projecte REBO2VINO

18 març 2024

 

Família Torres va acollir els dies 12 i 13 de maig, al seu celler del Penedès, una jornada presencial de coordinació tècnica de REBO2VINO, on es van compartir els principals avenços de la segona fase d'execució del projecte de reutilització d'ampolles de vidre. Coordinat per la FEV, REBO2VINO té l'objectiu de desenvolupar una anàlisi de l'impacte i viabilitat d'un sistema per reutilitzar ampolles en el sector vitivinícola espanyol, aplicant els principis de l'economia circular.

Durant la reunió de treball, Família Torres i González Byass, els únics cellers que formen part del grup operatiu, van explicar els avenços en els pilots realitzats amb l'ampolla reutilitzable desenvolupada per Verallia, dissenyada per maximitzar l'eficiència i minimitzar la seva petjada de carboni, en restaurants de Catalunya i Jerez, respectivament. Per la seva banda, Minsait va presentar l'aplicació en desenvolupament, destacant la seva capacitat per monitorar el cicle de vida de l'ampolla i optimitzar la gestió d'inventari i logística interna dels cellers.

A més, els assistents van tenir l'oportunitat de visitar la instal·lació de rentat d'ampolles 'Maria Nutó' a Sant Sadurní i culminar la trobada amb un dinar en un dels restaurants participants en el pilot de Família Torres, Can Laury de Sitges, on es va poder conèixer l'operativa sobre la reutilització en l'àmbit de l'hostaleria i la percepció del consumidor.

Al projecte REBO2VINO (octubre 2022 - març 2025), hi participen 10 entitats que representen diferents esglaons de la cadena de valor del vi i del seu cicle de vida: Federació Espanyola del Vi (FEV), Família Torres, González Byass, Veralia Spain, Minsait (una companyia d'Indra), Artica Enginyeria i Innovació (artica+i), la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF. També col·laboren l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), Ecovidrio i Hostaleria d'Espanya. REBO2VINO compta amb un ajut de 563.721,90€ finançat íntegrament pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (#FEADER) de la Unió Europea, en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2022, amb fons procedents de l'Instrument de Recuperació Europeu (EU Next Generation).