PAGO DEL CIELO

17 juliol 2018

L'aposta definitiva de la Família Torres per les excelses terres de la DO Ribera del Duero, iniciada a l’any 2003, cobra una nova dimensió amb la posada en marxa del celler Pago del Cielo.

 

 

Un ambiciós projecte liderat per l'enòleg Juan Ramón García, amb l'objectiu d'elaborar vins nous i cuidats, dignes d'una regió el gust per l'elegància de la qual ha esdevingut en una recerca per la màxima expressió del terroir.

 

 

 

Ubicades al terme municipal de Campo de Peñafiel (Valladolid), i suspeses del cel a 895 metres sobre el nivell del mar, les vinyes semblen dialogar amb els estels sota les nits riberenques.

 

 

És aquesta altitud, precisament, la que mitiga els efectes del sever clima continental, ja que permet assegurar temperatures nocturnes fresques durant tot l'any, també en ple estiu, arribant fins als 20 graus el diferencial en un mateix dia. Aquest contrast atorga a la baia una major capacitat de retenir i amplificar les seves notes varietals i acidesa durant el procés de maduració.

 

 

El perfil genèric dels millors exponents de la varietat orbita des de la fruita vermella molt viva, en els més joves; fins a la complexitat especiada, herbàcia i mineral de la sàvia senectut pròpia d'una llarga criança.

 

 

Des del seu arrelament a terra, Pago del Cielo alça la seva mirada a les estrelles a la recerca d'una complicitat màgica que es veu materialitzada en forma i fons en els seus 2 vins:

  • CELESTE RESERVA: Acabat d'arribar i amb la seguretat i fermesa pròpies de qui és esperat. De color grana fosc, nas intens, afruitat i madur, pot semblar un transitar per un sender de confitura de mores, prunes, panses, i un toc elegant de roure torrat originat en els seus quinze mesos de criança, que ens condueix irremissiblement a una boca ampul·losa , vellutada i carnosa. Sensual, ens regala una persistència ferma i duradora, per niar per sempre en la nostra memòria.

 

  • CELESTE CRIANZA: Anyada rere anyada, Celeste Crianza s'ha llaurat una gran evolució. De color cirera amb reflexos grana, seductor, ampli i intens, alberga tot un món de fruits negres molt madurs (nabius); que es deixen estimar per les adultes notes de cafè i fruits secs (prunes i panses). S'acomiada, carnós, del nostre paladar, sensual i persistent

 

 

La Ribera del Duero transita avui cap a una nova modernitat assentada en les vinyes velles, que juguen a favor d'aquesta aposta a llarg termini, garantint d'aquesta manera la salut i el prestigi dels vins de la regió. Una nova realitat en la qual la Família Torres participa des de la seva gènesi.