VI I ALTA RESTAURACIÓ

05 juny 2018

“Celebrem l'harmonia entre la cuina i el vi, sempre en moderació, com un patrimoni cultural de tots”

Miguel A. Torres

Aquest axioma conviu de manera inherent en la nostra missió com a celler, conscients que la relació entre vi i alta restauració ofereix múltiples possibilitats que accentuen la vessant més cultural i dinamitzadora d'una regió.

Temples de descobriment de Denominacions d’Origen

Si alguna cosa comparteixen els millors restaurants del món és el mim i cura amb què tracten al vi en les seves cartes i cellers. En elles podem trobar singularitats i elaboracions de les més aclamades denominacions d'origen. Per aquest motiu la figura del sommelier resulta essencial per a conformar una carta que ens permeti descobrir diferents regions. Tot això amb una garantia total de servei, informació i salut del vi.


Projecció al món

Avui, gran part de la identitat cultural d'una regió i d'un país la conforma la seva realitat gastronòmica i vinícola. Maridatges de proximitat que converteixen els restaurants en centres de projecció de la cultura pròpia. Ambaixadors d'uns valors i tradicions que, sense perdre la seva essència, s'han sabut adaptar a una societat canviant de la mà del fruit de la vinya.


De la mateixa manera, però en sentit contrari, països i regions de marcada herència multicultural fonamenten en la relació vi-gastronomia una identitat pròpia i única, més oberta i disposada a l'experimentació i que busca, en ells, un element de cohesió. Una lectura recomanada és, sens dubte, ‘The art of the restaurateur’ de Nicholas Lander.


El vi a la cuina…

… O la cuina construïda des del celler. No en va, la multitud de referències a la nostra disposició facilita que el vi s'hagi convertit en un vector d'innovació gastronòmic, un element creatiu més en la planificació de les cuines.


En mode i forma de matèria primera, com un paisatge perdut en el record que ens inspira, com una textura delicada, vi i aliments juguen a crear nous sabors des de l'estudi i la intuïció. El Celler de Can Roca és el viu exemple de com el vi comparteix equilibri i protagonisme en la creació dels plats; on el vi i la cuina formen un tot inseparable.



De la mateixa manera que el vi exerceix de vector creatiu en moltes cuines, la gastronomia global exigeix als elaboradors vins d'alt valor qualitatiu i diversitat d'orígens.

[[{"fid":"18082","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":286,"width":651,"class":"media-element file-default","data-delta":"6"}}]]

La masia Mas Rabell reconvertida en restaurant por la Família Torres, i el seu xef, Sergi Millet.

Per això, la Família Torres aposta pel vincle entre vi i gastronomia, perseverant en el compromís de l'elaboració de vins de qualitat de les millors regions, que abracin les diverses cuines del món. Un compromís tangibilitzat, d'una banda, en la màgia del xef Sergi Millet rere dels fogons del Restaurant Mas Rabell, propietat de la família i, d'altra banda, en La Vinoteca Torres, el restaurant que la família posseeix al cor de Barcelona, on Mercè Solernou aporta el seu expertise a través del xef Carlos Londres, amb una carta contemporània d'origen mediterrani amb un gest de complicitat al Penedès i a d’altres cultures.

[[{"fid":"18083","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":218,"width":665,"class":"media-element file-default","data-delta":"7"}}]]

La Vinoteca Torres, amb Miguel A.Torres, Mercè Solarnou, Yago Lozano, Carlos Londres i Miguel A. Espinosa.

Un patrimoni que satisfà estómac i paladar. Un patrimoni que ens retroalimenta des de cuines i cellers. Un patrimoni, al cap i a la fi, tan present en les nostres vides com l'aire lliure. Celebrem-ho. La passió pel vi i la gastronomia constitueix tot un tractat de vida, sempre amb moderació, on la quotidianitat esdevé experiencial.


Salut, curiositat i celebració.