Toda la actualidad y las noticias más interesantes de bodegas torres

Familia Torres and Jackson Family Wines join efforts to create a working group of wineries to decarbonize the industry

Noticia / 2019 · 02 · 28

Familia Torres and Jackson Family Wines have announced today in Barcelona their intention to create a working group of wineries from all over the world to join efforts towards CO2 emissions reduction. The goal is to galvanize action within the global wine community to mitigate and reverse the impacts of climate change by decarbonizing the industry. Wineries will share the commitment of achieving 80% reduction of total carbon emissions (Scopes 1, 2 & 3) by 2045.

Both family-owned wineries are looking to create a space for collaboration that encourages the sharing of best practices that reduce climate impact in vineyard and winery operations. Membership will focus on wineries who recognize that climate change is the most significant threat facing the wine industry and who are guided by the urgency for strategic action that accelerates the implementation of innovative solutions to tackle climate change.

The collaborative effort of the working group, the International Wineries for Climate Action, will start with establishing a framework to understand and measure progress towards the defined goal, involving 3 key points: in the first place establish a baseline of current carbon emissions across Scopes 1, 2 and 3 by conducting third-party verified annual greenhouse gas emissions inventories; secondly, adopt the guidance established in 2015 through COP21 and the Paris Agreement to take a science-based approach to reducing emissions; and finally utilize at least 20% renewable energy generated by on-site systems to offset winery energy consumption.

Katie Jackson, second-generation proprietor and senior vice president of corporate responsibility at Jackson Family Wines, stated about the initiative: “Our common goal is to move beyond conversations around the urgency of climate change by collaborating on scalable solutions to reduce our global industry’s carbon footprint.” And Miguel A. Torres, president at Familia Torres and member of the fourth generation, continued: “We are just at the beginning with our initiative, but we hope it will be a trigger, a boost for other wineries to join and accelerate or to start the implementation of carbon-emissions-reduction-programs.”

Familia Torres and the Jackson Family - two leading wine families dedicated to crafting high quality wines from renowned wine regions across the globe - share a multigenerational vision rooted in environmental stewardship and responsible practices. Both wineries have reduced more than 25% of their total CO2 emissions per bottle since they started auditing their respective carbon footprints.

Família Torres i Jackson Family Wines uneixen esforços per crear un grup de treball orientat a descarbonitzar el sector

Noticia / 2019 · 02 · 28

Família Torres i Jackson Family Wines han anunciat avui a Barcelona la seva intenció de crear un grup de treball integrat per cellers de tot el món per sumar esforços en la reducció d’emissions de CO2. L’objectiu és promoure l’actuació de la comunitat vitivinícola mundial per atenuar i revertir els efectes del canvio climàtic a través de la descarbonització del sector, establint un compromís comú: reduir en un 80% el total de les seves emissions de carboni directes i indirectes (abastos 1, 2 i 3) per a l’any 2045.

Els dos cellers familiars pretenen crear un espai de col·laboració que fomenti la posada en comú de les millors pràctiques encaminades a reduir els efectes que el canvi climàtic té a la vinya i a l’activitat vitivinícola. Es donarà prioritat als cellers que reconeguin el canvi climàtic com la major amenaça pel sector i que s’orientin cap a la necessitat urgent d’emprendre accions estratègiques que accelerin la implementació de solucions innovadores per fer front a l’escalfament global.

L’esforç col·laboratiu del grup de treball, sota el nom d’International Wineries for Climate Action, començarà definint un marc per entendre i mesurar els progressos de cara a l’objectiu marcat, que contemplen tres elements clau: en primer lloc, establir un punt de referència a partir de les emissions de carboni actuals en els abastos 1, 2 i 3 mitjançant el balanç de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, auditat per una empresa externa reconeguda internacionalment; en segon terme, adoptar les directrius establertes el 2015 per la Conferència COP21 i l’Acord de París per implementar un enfocament científic en la reducció de les emissions; i finalment, utilitzar com a mínim un 20% d’energies renovables generades mitjançant instal·lacions pròpies per cobrir el consum energètic del celler.

Katie Jackson, que pertany a la segona generació de propietaris de Jackson Family Wines i vicepresidenta de responsabilitat corporativa, ha assenyalat sobre la iniciativa: “El nostre objectiu comú és anar més enllà de les converses al voltant de la urgència del canvi climàtic i col·laborar en solucions escalables per reduir la petjada de carboni de tot el sector.” Miguel A. Torres, president de Família Torres i membre de la quarta generació, ha afegit: “Estem només al principi d’aquesta iniciativa, però esperem que sigui el tret de sortida, l’impuls que animi a altres cellers a unir-se a nosaltres per accelerar o iniciar la implementació de programes de reducció de les emissions de carboni.”

Família Torres i Jackson Family Wines, dues grans famílies consagrades a l’elaboració de vins de prestigi procedents de reconegudes regions vitivinícoles, comparteixen una visió multi generacional arrelada a la gestió mediambiental i les pràctiques responsables. Ambdós cellers han reduït més del 25% el total de les seves emissions de CO2 des que van començar a auditar les respectives petjades de carboni.

Familia Torres y Jackson Family Wines unen esfuerzos para crear un grupo de trabajo orientado a descarbonizar el sector

Noticia / 2019 · 02 · 28

Familia Torres y Jackson Family Wines han anunciado hoy en Barcelona su intención de crear un grupo de trabajo integrado por bodegas de todo el mundo  para sumar esfuerzos en la reducción de emisiones de CO2. El objetivo es promover la actuación de la comunidad vitivinícola mundial para atenuar y revertir los efectos del cambio climático a través de la descarbonización del sector, estableciendo un compromiso común: reducir en un 80% el total de sus emisiones de carbono directas e indirectas (alcances 1, 2 y 3) para el año 2045.

Ambas bodegas familiares pretenden crear un espacio de colaboración que fomente la puesta en común de las mejores prácticas encaminadas a reducir los efectos que el cambio climático tiene en el viñedo y en la actividad vinícola. Se dará prioridad a las bodegas que reconozcan el cambio climático como la mayor amenaza para el sector y que se orienten hacia la necesidad urgente de emprender acciones estratégicas que aceleren la implementación de soluciones innovadoras para hacer frente al calentamiento global.

El esfuerzo colaborativo del grupo de trabajo, bajo el nombre de International Wineries for Climate Action, empezará definiendo un marco para entender y medir los progresos de cara al objetivo marcado, que contemplan tres elementos clave: en primer lugar, establecer un punto de referencia a partir de las emisiones de carbono actuales en los alcances 1, 2 y 3 mediante el balance de las emisiones de gases de efecto invernadero, auditado por una empresa externa reconocida internacionalmente; en segundo término, adoptar las directrices establecidas en 2015 por la Conferencia COP21 y el Acuerdo de París para emplear un enfoque científico en la reducción de las emisiones; y finalmente, utilizar como mínimo un 20% de energías renovables generadas mediante instalaciones propias para cubrir el consumo energético de la bodega.

Katie Jackson, perteneciente a la segunda generación de propietarios de Jackson Family Wines y vicepresidenta de responsabilidad corporativa, ha señalado acerca de la iniciativa: “Nuestro objetivo común es ir más allá de las conversaciones en torno a la urgencia del cambio climático y colaborar en soluciones escalables para reducir la huella de carbono de todo el sector". Miguel A. Torres, presidente de Familia Torres y miembro de la cuarta generación, ha añadido: “Estamos tan solo al comienzo de esta iniciativa, pero esperamos que sea el pistoletazo de salida, el impulso que anime a otras bodegas a unirse a nosotros para acelerar o iniciar la implementación de programas de reducción de las emisiones de carbono.”

 

Familia Torres y Jackson Family Wines, dos grandes familias consagradas a la elaboración de vinos de prestigio procedentes de reconocidas regiones vitivinícolas, comparten una visión multigeneracional arraigada en la gestión medioambiental y las prácticas responsables. Ambas bodegas han reducido más del 25% el total de sus emisiones de CO2 desde que empezaron a auditar sus respectivas huellas de carbono.

Familia Torres conecta la instalación de autoconsumo fotovoltaico que llevaba dos años bloqueada

Noticia / 2018 · 12 · 20

Familia Torres ya tiene luz verde para conectar la instalación de autoconsumo fotovoltaico de su bodega de Pacs del Penedès, que ha estado más de dos años bloqueada por cuestiones burocráticas. Se trata de una instalación de 400 kWp, dispuesta sobre una superficie de 4.000 m2, que permitirá cubrir el 6% de las necesidades eléctricas de la bodega y evitar la emisión de 169 toneladas de CO2 al año. Con esta instalación fotovoltaica, que se suma a otra de 670 kW y a la caldera de biomasa, la bodega cubre el 25% de su consumo eléctrico con fuentes renovables. 

Familia Torres inició los trámites para conectar la nueva instalación de autoconsumo en verano de 2016, conforme al Real Decreto 900/2015, pero se encontró con que esta normativa no contemplaba el particular sistema de distribución de electricidad que tiene la bodega, diseñado para optimizar la eficiencia energética, dejando en el limbo legal este tipo de instalaciones. Como consecuencia, la administración denegó a Familia Torres la conexión y le planteó, como única solución, instalar un transformador adicional que suponía multiplicar por 1,5 la inversión inicial de 465.000 euros, e incurrir en pérdidas energéticas adicionales. Esta propuesta se descartó y pasaron meses sin conseguir encontrar una solución razonable.

La entrada en vigor del Real Decreto Ley 15/2018, aprobado recientemente por el actual gobierno, ha puesto finalmente fin al periplo de Familia Torres, y de muchas otras empresas, que apuestan por las energías limpias para hacer frente al cambio climático. La nueva normativa elimina las barreras para el autoconsumo energético con la derogación de ciertos artículos y contempla casuísticas particulares como la de la instalación de Familia Torres.

Además, el nuevo decreto acelera los trámites de las instalaciones de potencia menor de 100 kWp. Gracias a ello, Familia Torres ha podido obtener finalmente los permisos de otras dos instalaciones fotovoltaicas que estaban pendientes de conexión en sus bodegas de Ribera del Duero (Pago del Cielo) y de Rueda (Bodega Magarín), con una potencia de 98 kWp y 58 kWp respectivamente y una inversión de más de 280.000 euros. Ambas instalaciones están diseñadas para generar aproximadamente el 27% del consumo eléctrico de la bodega, evitando la emisión de 60 toneladas de CO2 al año.

Según Miguel A. Torres, presidente de Familia Torres: “Frente a la gravedad del cambio climático, es importante que todos podamos dar pasos hacia la descarbonización de nuestras economías. Por ello, desde Familia Torres aplaudimos las propuestas del Ministerio para la Transición Ecológica, a pesar de que todavía haya voces críticas que pretendan desviar la atención y negar las terribles consecuencias del calentamiento global”.

Las energías renovables son, para Familia Torres, la única alternativa válida a los combustibles fósiles para conseguir contener el aumento de las temperaturas. Por ello, constituyen uno de los pilares del programa ambiental Torres & Earth, que tiene como objetivo para 2020 reducir en un 30% las emisiones de CO2 con respecto al 2008. Para 2030, pretende llegar a una reducción del 50%. Esta cifra hace referencia a todo el ciclo del producto, lo que se conoce como alcances 1, 2 y 3, es decir desde la viña hasta el transporte final en destino, y no contempla la compra de energía verde. Familia Torres también cuenta con instalaciones fotovoltaicas de autoconsumo en la bodega Purgatori de Costers del Segre y en la de Rioja, y prevé ampliar las instalaciones de sus bodegas del Priorat y Penedès en los próximos años.

Família Torres connecta la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic que portava dos anys bloquejada

Noticia / 2018 · 12 · 20

Família Torres ja té llum verda per connectar la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic del seu celler de Pacs del Penedès, que ha estat més de dos anys bloquejada per qüestions burocràtiques. Es tracta d'una instal·lació de 400 kWp, disposada sobre una superfície de 4.000 m2, que permetrà cobrir el 6% de les necessitats elèctriques del celler i evitar l'emissió de 169 tones de CO2 l'any. Amb aquesta instal·lació fotovoltaica, que se suma a una altra de 670 kW i a la caldera de biomassa, el celler cobreix el 25% del seu consum elèctric amb fonts renovables.

Família Torres va iniciar els tràmits per connectar la nova instal·lació d'autoconsum a l'estiu del 2016, d'acord amb el Reial Decret 900/2015, però es va trobar que aquesta normativa no contemplava el particular sistema de distribució d'electricitat que té el celler, dissenyat per optimitzar l'eficiència energètica, deixant al limbe legal aquest tipus d'instal·lacions. Com a conseqüència, l'administració va denegar a Família Torres la connexió i li va plantejar, com a única solució, instal·lar un transformador addicional que suposava multiplicar per 1,5 la inversió inicial de 465.000 euros, i incórrer en pèrdues energètiques addicionals. Aquesta proposta es va descartar i van passar mesos sense aconseguir trobar una solució raonable.

L'entrada en vigor del Reial Decret Llei 15/2018, aprovat recentment pel nou govern central, ha posat finalment fi al periple de Família Torres, i de moltes altres empreses, que aposten per les energies netes per fer front al canvi climàtic. La nova normativa elimina les barreres per a l'autoconsum energètic amb la derogació de certs articles i contempla casuístiques particulars com la de la instal·lació de Família Torres.

A més, el nou decret accelera els tràmits de les instal·lacions de potència menor de 100 kWp. Gràcies a això, Família Torres ha pogut obtenir finalment els permisos de dues altres instal·lacions fotovoltaiques que estaven pendents de connexió en els seus cellers de Ribera del Duero (Pago del Cielo) i de Rueda (Bodega Magarín), amb una potència de 98 kWp i 58 kWp respectivament i una inversió de més de 280.000 euros. Ambdues instal·lacions estan dissenyades per generar aproximadament el 27% del consum elèctric del celler, evitant l'emissió de 60 tones de CO2 l'any.

Segons Miguel A. Torres, president de Família Torres: "Davant la gravetat del canvi climàtic, és important que tothom puguem fer passos cap a la descarbonització de les nostres economies. Per això, des de Família Torres aplaudim les propostes del Ministeri per a la Transició Ecològica, malgrat que encara hi hagi veus crítiques que pretenguin desviar l’atenció i negar les terribles conseqüències de l’escalfament global".

Les energies renovables són, per a Família Torres, l'única alternativa vàlida als combustibles fòssils per aconseguir contenir l’augment de les temperatures. Per això, constitueixen un dels pilars del programa ambiental Torres & Earth, que té com a objectiu per al 2020 reduir en un 30% les emissions de CO2 per ampolla respecte al 2008. Per al 2030, pretén arribar a una reducció del 50%. Aquesta xifra fa referència a tot el cicle del producte, allò que es coneix com abastos 1, 2 i 3, és a dir des de la vinya fins al transport final en destí, i no contempla la compra d’energia verda. Família Torres també compta amb instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum al celler Purgatori de Costers del Segre i al de la Rioja, i preveu ampliar les instal·lacions als cellers del Priorat i del Penedès en els propers anys.

Informe de Verema 2018 - Catalunya

Noticia / 2018 · 12 · 05

El 18 d’octubre donàvem per finalitzada la campanya 2018 a Catalunya ya, que havíem iniciat com és habitual a finals d’agost, dues setmanes més tard que l’any passat. Ha estat, en general, una bona verema que s’ha vist beneficiada per la meteorologia, amb temperatures moderades i bones reserves hídriques. Podem dir que hem deixat enrere la sequera que hem patit els últims anys però, en canvi, hem hagut de fer grans esforços per preservar l’estat sanitari del raïm que les abundants pluges podrien haver compromès. Hem començat la verema de manera lenta i progressiva i hem accelerat el ritme a la segona meitat per assegurar que el raïm es mantenia sa, seleccionant-lo acuradament tant a la vinya com al celler. L’increment de temperatures diürnes de l’última setmana de setembre i primera d’octubre ha afavorit la maduració dels negres i ha limitat el desenvolupament de botrytis. Com que vam tenir un temps més fresc del que és habitual, els vins blancs d’aquesta anyada seran més frescos que els de 2017, mentre que els negres els esperem nets, amb fruita i caràcter.

Informe de Vendimia 2018 - Catalunya

Noticia / 2018 · 12 · 05

El 18 de octubre dábamos por finalizada la campaña 2018 en Catalunya, que habíamos iniciado como es habitual a finales de agosto, dos semanas más tarde que el año pasado. Ha sido, en general, una buena vendimia que se ha visto beneficiada por la meteorología, con temperaturas moderadas y buenas reservas hídricas. Podemos decir que hemos dejado atrás la sequía que nos ha azotado los últimos años pero, en cambio, hemos tenido que hacer grandes esfuerzos para preservar el estado sanitario de las uvas que las abundantes lluvias podrían haber comprometido. Hemos empezado la vendimia de manera lenta y progresiva y hemos acelerado el ritmo en la segunda mitad para asegurar que la uva se mantenía sana, seleccionándola cuidadosamente tanto en el viñedo como en la bodega. El incremento de temperaturas diurnas de la última semana de septiembre y primera de octubre ha favorecido la maduración de los tintos y ha limitado el desarrollo de botrytis. Al haber tenido un tiempo más fresco de lo habitual, los vinos blancos de esta añada serán más frescos que los de 2017, mientras que los tintos los esperamos frutales, limpios y con carácter.

Signature Wine Experiences, luxury wine tourism at Familia Torres

Noticia / 2018 · 10 · 22

Familia Torres introduces Signature Wine Experiences, three select wine tourism experiences aimed at wine lovers who seek exclusive moments of leisure. The hundred-year-old Penedès family winery has decided to go beyond the classic tour-and-tasting concept to design customized experiences around their flagship wines. Offering exquisite service and a detailed look at how the wines are made, their evolution and typicity, the experiences invite visitors to taste barrel samples or explore different vintages with vertical tastings guided by expert sommeliers.

The Legacy Wine Experience, one of the three premium experiences, shines a spotlight on Mas La Plana, the wine that defeated the French Cabernet Sauvignon greats at the 1979 Wine Olympics in Paris. Visitors can now experience it in its pure state, discovering every stage of its winemaking process: from vineyard to barrel and bottle. The experience begins with a tasting in the vineyard, followed by a barrel sample, and culminates in an exceptional tasting of Mas La Plana and all the other wines that make up the Antología Miguel Torres collection: Reserva Real (DO Penedès), Perpetual (DOQ Priorat), Grans Muralles and Milmanda (both DO Conca de Barberà).

The Vertical Wine Experience is designed for wine lovers interested in a more in-depth understanding of the character and typicity of two exceptional Familia Torres wines: Mas La Plana and Milmanda, a Cabernet Sauvignon and a Chardonnay varietal, respectively. The vertical tasting features three different years for each, allowing visitors to appreciate the influence that vintage and evolution have on these age-worthy wines. As with the previously described experience, visitors will taste the wine in the vineyard of origin and directly from the barrel as a lead up to the final tasting. The Exclusive Wine Experience completes the trilogy with a tasting of seven high-end Familia Torres wines from different Catalan wine regions, as well as Chile and California, paired with artisan hams and cheeses. All of the experiences include a tour of the winery and the vat room of Familia Torres's flagship wine.

Familia Torres's Signature Wine Experiences are designed for the discerning wine traveler and offer unforgettable activities for small groups of up to ten people. The experiences have received the Service Excellence award at the Luxury Travel Awards 2018 and can be booked in advance here

Família Torres inicia l’elaboració d’un vi de granit al Pazo Torre Penelas, a Rías Baixas

Noticia / 2018 · 11 · 05

Serà el primer vi que realitza tot el procés de fermentació i criança en dipòsits de granit gallec

Família Torres ja està elaborant el seu primer vi al Pazo Torre Penelas, a Rías Baixas, que va adquirir fa un any i mig. Serà el primer vi elaborat totalment en granit, que haurà fet la fermentació i posterior criança en dipòsits fabricats amb aquesta pedra típica gallega. L’objectiu és crear un vi que sigui la màxima expressió del territori, ja que únicament haurà estat en contacte amb el granit, des del fruit que creix en sòls formats per sorres granítiques fins que arriba a l’ampolla, potenciant la mineralitat i caràcter varietal de l’albarinyo.

El petit celler, instal·lat sota la torre de la casa pairal, compta amb tres dipòsits innovadors de granit gallec de forma ovoide i 735 litres de capacitat, els primers que fabrica Ànforum Barricas de Piedra d’aquestes dimensions, als que s’ha adaptat un sistema de refrigeració per controlar la temperatura de la fermentació. El vi ha fermentat durant 20 dies en aquests dipòsits petris i actualment hi està realitzant la criança sobre lies, que durarà de 6 a 8 mesos.

Aquest tipus de material, per la porositat de la pedra, permet una micro-oxigenació constant del vi, facilitant la generació d’aromes i mineralitat. La forma ovoide, per la seva part, afavoreix el moviment del vi a l’interior del dipòsit i fa que les lies es mantinguin en suspensió, fet que aportarà major untuositat i volum en boca.

Segons Víctor Cortizo, enòleg de Familia Torres a Rías Baixas, "volem fer un vi que mostri la singularitat de les sis hectàrees de vinya emmurallada del Pazo Torre Penelas a la vall de Salnés. Crec que aquesta vinya d’albarinyo en un sòl granític excepcional pot produir vins amb potencial de llarga guarda". Un vi que respon a la voluntat de la Família Torres d’elaborar vins singulars procedents de vinyes pròpies, molt arrelats al territori.

Mentre que la primera verema del 2017 va servir per conèixer tot el potencial de la vinya i parcel·lar les sis hectàrees en tres zones segons l’orientació i edat dels ceps que van dels 12 als 35 anys, aquest any ja s’han seleccionat els millors lots per elaborar-los al celler, que també disposa de tres dipòsits de formigó, cinc d’acer inoxidable i una bota de fusta de 600 litres. La verema va començar el 12 de setembre per conservar l’acidesa del raïm i va finalitzar l’última setmana de setembre amb menys producció que l’any anterior i una qualitat excepcional. Com és tradició i tal com marca la normativa en la DO Rías Baixas, la collita es va realitzar a mà.

El Pazo Torre Penelas es troba al municipi de Portas, Pontevedra, a la vall del Salnés, la més coneguda de les cinc subzones que conformen la DO Rías Baixas. Es tracta d’una casa pairal típica gallega catalogada com a patrimoni històric. El seu origen dataria del s. XIV o XV, segons l'inventari de cases pairals i torres de la província de Pontevedra editat per la Diputació l'any 1997, que també menciona que entre els seus propietaris hi ha personatges il·lustres com Ponce de León. Té elements típics com el graner, el colomar i l'ermita i destaca per l'extensió de la vinya de sis hectàrees, plantada per mitjà del sistema emparrat característic de les Rías Baixas.

Páginas