Toda la actualidad y las noticias más interesantes de bodegas torres

Família Torres proposa experiències singulars per gaudir d’un estiu entre vinyes

Noticia / 2018 · 08 · 08

Família Torres ofereix un ampli ventall d’experiències enoturístiques durant els mesos d’estiu per descobrir el món del vi i viure la verema en primera persona. Durant el mes de setembre, el celler del Penedès brinda als seus visitants l’ oportunitat de participar en el moment més important per qualsevol cellerer, la collita de la preuada fruita que més tard es convertirà en vi, amb dues originals activitats que han estat premiades com “Millor esdeveniment enoturístic”.

Per a aquells que vulguin una experiència de verema en tota regla, el celler proposa ‘Dia de Verema’, una activitat ideal per a grups d’amics i famílies que, com el seu nom indica, consisteix en collir el raïm. Els participants coneixeran aspectes relacionats amb la vinya i la collita, i gaudiran d’un tast de vins del Penedès, acompanyats d’una selecció de productes de la zona. L’activitat es realitza a l’emblemàtica finca Mas La Plana.

Per als amants del vi que vulguin aprofundir en les varietats de raïm i el tast, ‘Del cep a la copa’ proposa un joc de pistes per identificar els diferents ceps i un posterior tast d’aquestes varietats, en fruit i en vi. Totes dues activitats finalitzen amb una visita al celler.

Un estiu entre vinyes

A més de les activitats de verema, Família Torres ofereix altres experiències singulars per a realitzar a l’estiu amb amics o família, que complementen la visita al celler. Tastos de vins emblemàtics i tastos directes de la bota, maridatge de vi amb formatges o pernil ibèric, son algunes de les propostes que ofereix el celler de Pacs del Penedès. Els enoturistes també poden visitar, amb reserva prèvia, els cellers de la Família Torres al Priorat, a la Conca de Barberà, a Costers del Segre i Vardon Kennett, el celler dedicat a l’ elaboració del seu vi escumós a l’Alt Penedès.

Una de les experiències que té una excel·lent acollida i que aquest any ha batut el rècord de participació és la que es celebra cada mes de juliol al celler: La Nit d’Estrelles, una singular experiència que combina vi, astronomia i música i finalitza amb un romàntic sopar sota les estrelles maridat amb vins de la Familia Torres.

 

Dia de Verema

Dates i horaris:

15/09  a les 10:30h (en català)

15/09 a les 16:00 (en castellà)

22/09 a les 10:30h (en castellà)

22/09 a les 16:00h (en català)

Preu: 35€

 

Del cep a la copa

Dates i horaris:

16/09  a les 10:30h (en català)

23/09 a les 10:30h (en castellà)

Preu: 45€

Aforament limitat. És necessari reservar amb antelació a través del telèfon o a l’e-mail reserves@torres.es

Familia Torres propone experiencias singulares para disfrutar de un verano entre viñedos

Noticia / 2018 · 08 · 08

Familia Torres ofrece un amplio abanico de experiencias enoturísticas durante los meses de verano para descubrir el mundo del vino y vivir la vendimia en primera persona. En el mes de septiembre, la bodega del Penedès brinda a sus visitantes la oportunidad de participar en el momento más importante para cualquier bodeguero, la cosecha de la preciada fruta que más tarde se convertirá en vino, con dos originales actividades que han sido premiadas como “Mejor evento enoturístico”.

Para aquellos que quieran vivir una experiencia de vendimia en toda regla, la bodega propone ‘Día de vendimia’, una actividad ideal para grupos de amigos y familias que, como su nombre indica, consiste en cosechar la uva. Los participantes conocerán aspectos relacionados con el viñedo y la cosecha, y disfrutarán de una cata de vinos del Penedès, acompañados de una selección de productos de la zona. La actividad se realiza en la emblemática finca Mas La Plana.

Para los amantes del vino que quieran profundizar en las variedades de uva y la cata, ‘De la cepa a la copa’ propone un juego de pistas para identificar las distintas cepas y una posterior cata de esas variedades, en fruto y en vino. Ambas actividades finalizan con una visita a la bodega.

Un verano entre viñedos

Además de las actividades de vendimia, Familia Torres ofrece otras experiencias singulares para realizar en verano con amigos o familia, que complementan la visita a la bodega. Catas de  vinos emblemáticos y catas directas de bota, maridajes de vino con quesos o jamón ibérico,  son algunas de las propuestas que ofrece la bodega de Pacs del Penedès. Los enoturistas también pueden visitar, con reserva previa, las bodegas de la Familia Torres en el Priorat, en Conca de Barberà, en Costers del Segre  y Vardon Kennett, la bodega dedicada a la elaboración de su vino espumoso en el Alt Penedès.

Una de las experiencias que goza de excelente acogida y que este año ha batido récord de participación es la que se celebra cada mes de julio en la bodega: la Noche de Estrellas, una singular experiencia que combina vino, astronomía y música y finaliza con una romántica cena bajo las estrellas maridada con vinos de la Familia Torres.

 

Día de Vendimia

Fechas y horario:

15/09  a las 10:30h (en catalán)

15/09 a las 16:00 (en castellano)

22/09 a las 10:30h (en castellano)

22/09 a las 16:00h (en catalán)

Precio: 35€

 

De la cepa a la copa

Fecha y horario:

16/09  a las 10:30h (en catalán)

23/09 a las 10:30h (en castellano)

Precio: 45€

Aforo limitado. Es necesario reservar con antelación a través del teléfono 938 17 73 30 o el e-mail reservas@torres.es

Descoberta la torre que dona nom al Castell de la Bleda, propietat de la Família Torres

Noticia / 2018 · 08 · 01

La intervenció arqueològica realitzada evidencia més de 2.500 anys d’història vitícola en aquest emplaçament

Les vinyes d’aquesta finca del Penedès es destinen al cultiu de la varietat ancestral moneu

El Castell de la Bleda, la propietat de la Família Torres situada al terme municipal de Santa Margarida i el Monjos, al Penedès, ja té torre. La intervenció arqueològica que s’ha dut a terme en aquest edifici històric catalogat ‘Bé cultural d’interès nacional’, ha permès descobrir la base d’una torre de defensa medieval que podria datar de la segona meitat del segle X o principis del segle XI. Aquesta és una de les troballes més significatives que revela l’informe preliminar de les excavacions i sondejos realitzats en diferents estances de la casa, on també s’han trobat evidències d’ocupacions dels ibers i romans.

La Família Torres va adquirir el Castell de la Bleda el 2016 amb l’objectiu de preservar el patrimoni arquitectònic del Penedès i destinar les vinyes que l’envoltaven al cultiu de la varietat ancestral moneu. Les obres de consolidació de l’edifici que va caldre fer a principis d’any davant del risc d’esfondrament, van fer aflorar materials arqueològics de gran interès. L’arqueòleg Xavier Esteve, de l’empresa Tríade Serveis Culturals, comenta que “aquesta intervenció ha permès avançar en el coneixement de les ocupacions antigues i les diferents maneres d’entendre i explotar aquest emplaçament” i defineix el conjunt arquitectònic del Castell de la Bleda com “un compendi de 2.500 anys d’història vitícola sense interrupcions”.

Segons Esteve, el jaciment ‘La Bleda’ és un assentament iberoromà conegut des dels anys 30, quan es van documentar les primeres troballes de material ceràmic que confirmaven l’existència d’un petit assentament rural dels ibers i, posteriorment, d’una vil·la romana. De l’any 994, a l’alta edat mitjana, data el primer esment documental del topònim de la Bleda, on ja es parla de l’existència de vinyes en aquest paratge. L’any 1121 es documenta per primera vegada del Castell de la Bleda, que s’hauria construït durant la consolidació del Comtat de Barcelona al sud del Llobregat. El senyoriu del castell aviat explotaria els terrenys de l’entorn amb la construcció d’un molí.

Una singular torre medieval

Per a Esteve, la torre descoberta sota tres de les estances de la casa ha resultat sorprenent tant per la forma que presenta, molt poc freqüent, com per les seves dimensions. La part conservada de la torre consisteix en una estructura massissa de pedres i morter de calç amb dos extrems semicirculars units per segments rectilinis, que mesura nou metres de llarg per sis d’amplada.

La seva situació enmig de la plana penedesenca es troba plenament justificada en tractar-se d’un emplaçament estratègic, amb ampli control visual del seu entorn, just sobre el riu Foix, en un punt des d’on es controlen algunes de les principals vies de comunicació de la plana. Els dos potents murs que s’adossen exteriorment a la torre, així com un paviment empedrat també exterior, fan pensar que les fortificacions d’aquesta torre s’anaren ampliant fins a esdevenir un autèntic castell.

Acabada l’edat mitjana, és probable que el castell deixés de ser una fortificació per convertir-se en un mas. L’edificació de planta quadrada de grans dimensions que ha perdurat fins a l’actualitat s’hauria construït a finals del segle XVII sobre les runes del castell i del possible mas posterior, mantenint el nom original de Castell de la Bleda.

Finca amb història per a la varietat ancestral moneu

La finca del Castell de la Bleda ocupa una superfície de 19 hectàrees de terreny i està situada a poca distància de Mas La Plana, vinya insígnia de la Família Torres a Pacs del Penedès. La finca s’ha destinat majoritàriament al cultiu de la moneu, una varietat de raïm negre ancestral autòctona del Penedès recuperada per la Família Torres en el marc del projecte de recuperació de varietats pre-fil·loxèriques iniciat fa més de 30 anys. Es va reintroduir de manera experimental l’any 2016 per mitjà de la tècnica del reempelt aeri i en els dos anys següents s’ha anat estenent la plantació.

Segons Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, “la moneu, i altres de les varietats ancestrals que hem recuperat, tenen probablement el seu origen a l’Edat Mitjana, durant el període càlid del segle X al XIV, per això són varietats que resisteixen molt bé la sequera i les altes temperatures, retenint uns bons nivells d’acidesa. Això fa que siguin especialment interessants de cara a futur”. I afegeix: “és molt emocionant desgranar la història que amaga el Castell de la Bleda i comprovar que sempre ha estat vinculada al món del vi”. Actualment, la Família Torres està estudiant possibles usos d’aquest edifici històric.

Descubren la torre que da nombre al ‘Castell de la Bleda’, propiedad de la Familia Torres

Noticia / 2018 · 08 · 01

La intervención arqueológica realizada evidencia más de 2.500 años de historia vitícola en este emplazamiento

Las viñas de esta finca del Penedès se destinan al cultivo de la variedad ancestral moneu

El Castell de la Bleda, la propiedad de la Familia Torres situada en el término municipal de Santa Margarida i el Monjos, en el Penedès, ya tiene torre. La intervención arqueológica que se ha llevado a cabo en este edificio histórico catalogado ‘Bien cultural de interés nacional’, ha permitido descubrir la base de una torre de defensa medieval que podría datar de la segunda mitad del siglo X o principios del siglo XI. Este es uno de los descubrimientos más significativos que revela el informe preliminar de las excavaciones y sondeos realizados en diferentes estancias de la casa, donde también se han encontrado evidencias de ocupaciones de íberos y romanos.

La Familia Torres adquirió el Castell de la Bleda el 2016 con el objetivo de preservar el patrimonio arquitectónico del Penedès y destinar las viñas que lo rodeaban al cultivo de la variedad ancestral moneu. Las obras de consolidación del edificio que se tuvieron que llevar a cabo a principios de año ante el riesgo de derrumbamiento, hicieron aflorar materiales arqueológicos de gran interés. El arqueólogo Xavier Esteve, de la empresa Tríade Serveis Culturals, comenta que “esta intervención ha permitido avanzar en el conocimiento de las ocupaciones antiguas y las diferentes maneras de entender y explotar este emplazamiento” y define el conjunto arqueológico del Castell de la Bleda como “un compendio de 2.500 años de historia vitícola sin interrupciones”.

Según Esteve, el yacimiento ‘La Bleda’ es un asentamiento íbero-romano conocido desde los años 30, cuando se documentaron los primeros hallazgos de material cerámico que confirmaban la existencia de un pequeño asentamiento rural de los íberos y, posteriormente, de una villa romana. Del año 994, en la Alta Edad Media, data la primera mención documental del topónimo de la Bleda, donde ya se habla de la existencia de viñas en este paraje. En el año 1121 se documenta por primera vez del Castell de la Bleda, que se habría construido durante la consolidación del Condado de Barcelona en el sur del Llobregat. El señorío del castillo pronto explotaría los terrenos del entorno con la construcción de un molino.

Una singular torre medieval

Para Esteve, la torre descubierta bajo tres de las estancias de la casa ha resultado sorprendente tanto por la forma que presenta, muy poco frecuente, como por sus dimensiones. La parte conservada de la torre consiste en una estructura maciza de piedras y mortero de cal con dos extremos semicirculares unidos por segmentos rectilíneos, que mide nueve metros de largo por seis de ancho.

Su situación en medio de la plana penedesenca se encuentra plenamente justificada al tratarse de un emplazamiento estratégico, con amplio control visual de su entorno, justo sobre el río Foix, en un punto desde el que se controlan algunas de las principales vías de comunicación de la plana. Los dos potentes muros que se adosan exteriormente a la torre, así como un pavimento empedrado también exterior, hacen pensar que las fortificaciones de esta torre se fueron ampliando hasta convertirse en un auténtico castillo.

Acabada la Edad Media, es probable que el castillo dejara de ser una fortificación para transformarse en una masía. La edificación de planta cuadrada de grandes dimensiones que ha perdurado hasta la actualidad se habría construido a finales del siglo XVII sobre las ruinas del castillo y de la posible masía posterior, manteniendo el nombre original de Castell de la Bleda.

Finca con historia para la variedad ancestral moneu

La finca del Castell de la Bleda ocupa una superficie de 19 hectáreas de terreno y está ubicada a poca distancia de Mas La Plana, viñedo insignia de la Familia Torres en Pacs del Penedès. La finca se ha destinado mayoritariamente al cultivo de la moneu, una variedad de uva tinta ancestral autóctona del Penedès recuperada por la Familia Torres en el marco del proyecto de recuperación de variedades pre-filoxéricas iniciado hace más de 30 años. Se reintrodujo de manera experimental en el año 2016 por medio de la técnica del reinjerto aéreo y en los dos años siguientes se ha ido extendiendo la plantación.

Según Miguel Torres Maczassek, quinta generación de la Familia Torres, “la moneu, y otras de las variedades ancestrales que hemos recuperado, tienen probablemente su origen en la Edad Media, durante el período cálido del siglo X al XIV, por este motivo son variedades que resisten muy bien la sequía y las altas temperaturas, reteniendo unos buenos niveles de acidez. Esto hace que sean especialmente interesantes de cara al futuro”. Y añade: “es muy emocionante desgranar la historia que esconde el Castell de la Bleda y comprobar que siempre ha estado vinculada con el mundo del vino”. Actualmente, la Familia Torres está estudiando posibles usos de este edificio histórico.

Familia Torres will plant trees in Chilean Patagonia to mitigate the effects of climate change

Noticia / 2018 · 07 · 24

Familia Torres has recently acquired an extensive property in Chilean Patagonia with a view to mitigating the effects of climate change. The estate, located in the province of Aysén, is known as “Los Cóndores” and occupies an area of more than 5,000 hectares. It will be used to plant forests, with a double objective:  to compensate the winery’s carbon footprint by means of own efforts and to recover the forest landscape that historically characterized this area.

Los Cóndores is a livestock farm, with typical steppe meadow vegetation and lagoons with abundant birds. When settlers arrived here in the late 19th century, they replaced these native forests with plantations.  Familia Torres’ intention is to reforest this land, preserving the local flora and fauna, having already acquired a 740-hectare estate in 2016 for the same reason; this other property is also located in Chilean Patagonia, in the province of Coyhaique in an area known as Altos de Ñirehuao. 

Forests contribute to the fight against climate change thanks to their ability to capture CO2 from the atmosphere and store the carbon in the form of biomass (trunk, branches, bark, and roots). Around half of the plant’s dry matter is carbon. Trees capture more CO2 during their growth stage, until reaching full maturity. Sustainable forest management ensures the permanence, improvement, growth, and renewal of the forest mass, enabling carbon to be retained permanently over time.

According to Miguel A. Torres, the winery’s president: “Both in Chile and in Spain, we have a large forest area that allows us to preserve the landscape and look after the environment. Planting forests in certain areas will also help us to reduce our CO2 emissions even more and go one step further in our commitment to the environment.”

Forest stewardship and the reforestation of natural spaces is part of the Familia Torres’ commitment to look after the Earth and conserve the environment. This commitment is reflected in the Torres & Earth program, the main aim of which is to reduce the winery’s carbon footprint to mitigate the effects of climate change. In 2017, the Familia Torres’ CO2 emissions per bottle in its full scope - from the vineyard to the final transportation - were 25.4% lower compared to 2008, and the aim is to reach 30% by 2020. 

Família Torres plantarà arbres a la Patagònia xilena per mitigar els efectes del canvi climàtic

Noticia / 2018 · 07 · 24

Família Torres ha adquirit recentment una extensa propietat a la Patagònia xilena amb vistes a mitigar els efectes del canvi climàtic. La finca, situada a la província d’Aysén i coneguda amb el nom de ‘Los Cóndores’, ocupa una superfície de més de 5.000 hectàrees i es destinarà a la plantació de boscos amb un doble objectiu: compensar, amb esforços propis, la petjada de carboni del celler, i recuperar el paisatge forestal que històricament caracteritzava aquestes terres.

‘Los Cóndores’ és una finca d’ús ramader, amb la vegetació típica de prada estepària i llacunes amb aus abundants. L’arribada dels colons a finals del segle XIX hauria provocat la substitució dels boscos d’aquesta zona per praderies. La intenció de Família Torres és reforestar aquestes terres, preservant la flora i fauna locals. A finals del 2016, ja va adquirir amb la mateixa intenció una finca de 740 hectàrees a la província de Coyhaique de la Patagònia xilena, en una zona anomenada Altos de Ñirehuao.

Els boscos contribueixen a la lluita contra el canvi climàtic per la seva capacitat de capturar CO2 de l’atmosfera i emmagatzemar el carboni en forma de biomassa (tronc, branques, escorces i arrels). Prop de la meitat de la matèria seca de la planta és carboni. L’arbre captura més CO2 en la seva etapa de creixement, fins arribar a la plena maduresa. La gestió forestal sostenible garanteix la persistència, millora, creixement i renovació de la massa forestal, i permet una retenció permanent en el temps del carboni.

Per Miguel A. Torres, president de Família Torres: “Tant a Xile com a Espanya, comptem amb una gran superfície forestal que ens permet preservar el paisatge i tenir cura del medi ambient. Plantar boscos en determinades zones ens ajudarà també a reduir encara més les nostres emissions de CO2 i anar més enllà en el nostre compromís mediambiental”.

La custodia forestal i reforestació d’espais naturals forma part del compromís de Família Torres de tenir cura de la terra i preservar el medi ambient. Aquest compromís queda reflectit en el programa Torres & Earth, que té com a principal objectiu disminuir la petjada de carboni del celler del Penedès per mitigar els efectes del canvi climàtic. La reducció d’emissions de CO2 per ampolla de Família Torres en tot el seu abast, des de la vinya al transport final, es va situar el 2017 en un 25,4% respecte al 2008, amb l’objectiu d’arribar al 30% de reducció el 2020.

Familia Torres plantará árboles en la Patagonia chilena para mitigar los efectos del cambio climático

Noticia / 2018 · 07 · 24

Familia Torres ha adquirido recientemente una extensa propiedad en la Patagonia chilena con vistas a mitigar los efectos del cambio climático. El fundo, situado en la provincia de Aysén y conocido con el nombre de ‘Los Cóndores’, ocupa una superficie de más de 5.000 hectáreas y se destinará a la plantación de bosques con un doble objetivo: compensar, con esfuerzos propios, la huella de carbono de la bodega, y recuperar el paisaje forestal que históricamente caracterizaba estas tierras.

‘Los Cóndores’ es una finca de uso ganadero, con la vegetación típica de pradera esteparia y  lagunas con abundantes aves. La llegada de los colonos a finales del siglo XIX habría provocado la substitución de los bosques de esta zona por praderas. La intención de Familia Torres es reforestar estas tierras, preservando la flora y fauna locales. A finales del 2016, ya adquirió con la misma intención una finca de 740 hectáreas en la provincia de Coyhaique de la Patagonia chilena, en una zona llamada Altos de Ñirehuao.  

Los bosques contribuyen a la lucha contra el cambio climático por su capacidad de capturar CO2 de la atmósfera y almacenar el carbono en forma de biomasa (tronco, ramas, cortezas y raíces).  Cerca de la mitad de la materia seca de la planta es carbono. El árbol captura más CO2 en su etapa de crecimiento, hasta llegar a la plena madurez. La gestión forestal sostenible garantiza la persistencia, mejora, crecimiento y renovación de la masa forestal, y permite una retención permanente en el tiempo del carbono.

Para Miguel A. Torres, presidente de Familia Torres: “Tanto en Chile como en España, contamos con una gran superficie forestal que nos permite preservar el paisaje y cuidar el medio ambiente. Plantar bosques en determinadas zonas nos ayudará también a reducir aún más nuestras emisiones de CO2 e ir más allá en nuestro compromiso medioambiental”.

La custodia forestal y reforestación de espacios naturales forma parte del compromiso de Familia Torres de cuidar la tierra y preservar el medio ambiente. Este compromiso queda reflejado en el programa Torres & Earth, que tiene como principal objetivo disminuir la huella de carbono de la bodega del Penedès para mitigar los efectos del cambio climático. La reducción de emisiones de CO2 por botella de Familia Torres en todo su alcance, desde el viñedo al transporte final, se situó en 2017 en un 25,4% con respecto al 2008, con el objetivo de llegar al 30% de reducción en 2020. 

La Carretera del Vi inaugura un nou espai a l’estació de tren de Vilafranca

Noticia / 2018 · 07 · 05

L’antic bar de l’estació de RENFE de Vilafranca del Penedès, després d’una respectuosa reforma que ha permès recuperar el seu esplendor, acollirà un nou espai de informació turística i mobilitat sostenible sota el paraigües de La Carretera del Vi, la wine road que uneix Sitges amb el Penedès. Aquest dimecres 4 de juliol s’ha inaugurat l’espai, que s’obrirà al públic a partir d’aquest mateix divendres, coincidint amb el Vijazz Penedès. El market place neix com un projecte on el turisme i la sostenibilitat s’uneixen per a oferir una connexió intermodal tant als usuaris de Rodalies de Vilafranca del Penedès -on se situa l’espai- com al turista en general. L’espai serà gestionat en col·laboració entre l’empresa Esportec Outdoor Sport SL, especialitzada en serveis turístics i lloguer de segways, ebikes i bicicletes i l’empresa MEC Carsharing encarregada d’oferir lloguer de cotxes elèctrics per hores, que ja funcionen des de fa uns mesos en diversos municipis. L’acte d’inauguració l’ha presidit Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès i nou diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb els màxims representant de La Carretera del Vi, Mec Carsharing i Sportec. També han assistit alcaldes i representants turístics dels municipis i actius turístics de la ruta, acompanyats de representants de RENFE Rodalies, que han valorat molt positivament el projecte.

Un nou punt turístic al Penedès basat en la mobilitat sostenible

A més de les diverses possibilitats de mobilitat i l’oferta turística del territori, l’objectiu del market place és dotar a La Carretera del Vi, d’un espai de promoció de la ruta enoturística i dels seus atractius. La ruta que recórrer 35 kilòmetres aproximadament des de Sant Martí Sarroca fins a Sitges, passant per Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes, permet descobrir el patrimoni paisatgístic, gastronòmic i cultural del territori, on la vessant vitivinícola és protagonista. La wine road recórrer 13 cellers de mides i estils diferents: Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet Clàssic Penedès, La Xarmada, Cellers Torres, Cava & Hotel MasTinell, Bodegues Pinord, Torreblanca, Viladellops, Torre del Veguer, Puig-Batet i Hospital de Sitges.

Per a la presidenta, Mireia Tetas, “aquest espai és una mostra més de que La Carretera el Vi aposta per la mobilitat sostenible, i a la vegada, treballa per a consolidar el turisme respectuós amb el medi ambient al nostre territori”. Tetas també ha agraït la col·laboració de MEC Carsharing i Esportec Outdoor Sport. El market place de La Carretera del Vi va guanyar el concurs licitat per RENFE per a ocupar l’espai el passat febrer i s’inaugura després d’uns mesos d’adequació on s’ha volgut respectar l’antiga estètica de l’estació, datada del 1911. S’ha recuperat l’antic paviment hidràulic i s’han eliminat elements no originals per a ressaltar l’estètica dels primers anys de l’estació i crear un espai diàfan i atractiu.

L’horari del market place serà de 9h a 18h de dilluns a divendres i els dissabtes de 9h a 14h a l’hivern, i fins les 19h a l’estiu. El servei de carsharing està disponible les 24 hores els 365 dies de l’any, independentment de que l’oficina comercial estigui tancada.

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, s’ha mostrat molt encoratjat amb el nou espai. Regull ha destacat la importància que tenen projectes com aquest per a esponjar els milers de turistes que visiten Barcelona. “Amb aquestes iniciatives s’amplien les oportunitats d’atracció de visitants al nostre territori i impulsem la seva conservació. Les inversions en turisme al Penedès repercuteixen a tots els seus habitants i contribueixen al nostre creixement i competitivitat”.

Emissions 0 al Penedès

Un dels principals objectius de La Carretera del Vi és potenciar la mobilitat sostenible. És per aquest motiu que ha liderat aquest projecte de la mà de l’empresa MEC Carsharing i Esportec Outdoor Sport. MEC Carsharing ofereix servei accessible de lloguer per hores de cotxes elèctrics reduint així les emissions de CO2 en el territori, oferint alhora més opcions de mobilitat autònoma als turistes i enoturistes. L'efecte dinamitzador d'aquesta iniciativa va més enllà de l'àmbit de l'enoturisme, obrint l'ús d'aquest servei a diferents públics. La presència a l'estació de tren suposa un valor afegit per al servei podent oferir la continuïtat del servei de mobilitat als passatgers del tren, mitjançant vehicle elèctric (cotxe, bicicleta o segway). Segons el seu representant, Joan Nicolás, “aquest projecte és un exemple del que ha de ser l’economia del futur. Una fórmula basada en la col·laboració de diversos actors”. Nicolás ha aplaudit la iniciativa que ha permès cellers, ajuntaments i empreses treballar conjuntament per a fer-la realitat. Actualment, MEC Carsharing ja disposa d'una flota de 12 vehicles elèctrics, i s'aposta clarament per la tecnologia ja que tota l’operativa de reserves del cotxes funciona via aplicació mòbil. Prop de 200 usuaris ja han utilitzat el servei, havent-se produït més de 2000 reserves.

Pel que fa a Esportec Outdoor Sport es dedica a realitzar activitats esportives en el medi natural i urbà. Una de les seves principals activitats és dissenyar i realitzar rutes a peu, amb bicicleta convencional / elèctrica i Segway per la zona del Penedès. Tenen rutes fixes i també creen activitats personalitzades per a empreses o públic en general. Compten amb 9 segways, 50 bicicletes convencionals i 15 bicicletes elèctriques. El responsable d’Esportec Outdoor Sport SL, Ignasi Pérez, ha valorat molt positivament la col·laboració amb La Carretera del Vi: “és un projecte que ens va seduir des del seu inici i amb el que tenim l’objectiu de donar a conèixer el Penedès a tots els visitants”.

 

https://www.lacarreteradelvi.com/

http://www.meccarsharing.com/

La Carretera del Vi inaugura un nuevo espacio en la estación de tren de Vilafranca

Noticia / 2018 · 07 · 05

El antiguo bar de la estación de RENFE de Vilafranca del Penedès, después de una respetuosa reforma que ha permitido recuperar su esplendor, acogerá un nuevo espacio de información turística y movilidad sostenible bajo el paraguas de La Carretera del Vi, la wine road que une Sitges con el Penedès. Este miércoles 4 de julio se ha inaugurado el espacio, que se abrirá al público a partir de este mismo viernes, coincidiendo con el Vijazz Penedès. El market place nace como un proyecto donde el turismo y la sostenibilidad se unen para ofrecer una conexión intermodal tanto a los usuarios de Cercanías de Vilafranca del Penedès -donde se sitúa el espacio- como al turista en general. El espacio estará gestionado en colaboración entre la empresa Esportec Outdoor Sport SL, especializada en servicios turísticos y alquiler de segways, ebikes y bicicletas y la empresa MEC Carsharing encargada de ofrecer el alquiler de coches eléctricos por horas, que ya funcionan desde hace unos meses en diversos municipios. El acto de inauguración lo ha presidido Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès y nuevo diputado de Turismo de la Diputación de Barcelona, conjuntamente con los máximos representantes de La Carretera del Vi, Mec Carsharing y Esportec. También han asistido alcaldes y representantes turísticos de los municipios y activos turísticos de la ruta, acompañados de representantes de RENFE Cercanías, que han valorado muy positivamente el proyecto.

Un nuevo punto turístico en el Penedès basado en la movilidad sostenible

Además de las diversas posibilidades de movilidad y la oferta turística del territorio, el objetivo del market place es dotar a La Carretera del Vi, de un espacio de promoción de la ruta enoturística y de sus atractivos. La ruta que recorre 35 kilómetros aproximadamente desde Sant Martí Sarroca hasta Sitges, pasando por Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes, permite descubrir el patrimonio paisajístico, gastronómico y cultural del territorio, donde la vertiente vitivinícola es protagonista. La wine road recorre 13 bodegas de medidas y estilos diferentes: Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet Clàssic Penedès, La Xarmada, Cellers Torres, Cava & Hotel MasTinell, Bodegues Pinord, Torreblanca, Viladellops, Torre del Veguer, Puig-Batet y Hospital de Sitges.

Para la presidenta, Mireia Tetas, “este espacio es una muestra más de que La Carretera del Vi apuesta por la movilidad sostenible, y a su vez, trabaja para consolidar el turismo respetuoso con el medio ambiente en nuestro territorio”. Tetas también ha agradecido la colaboración con Mec Carsharing y Esportec Outdoor Sport. El market place de La Carretera del Vi ganó el concurso licitado por RENFE para ocupar el espacio el pasado febrero y se inaugura después de unos meses de adecuación donde se ha querido respectar la antigua estética de la estación, datada del 1911. Se ha recuperado el antiguo pavimento hidráulico y se han eliminado elementos no originales para resaltar la estética de los primeros años de la estación y crear un espacio diáfano y atractivo.

El horario del market place será de 9h a 18h de lunes a viernes y los sábados de 9h a 14h en invierno, y hasta las 19h en verano. El servicio de carsharing está disponible las 24 horas los 365 días del año, independientemente de que la oficina comercial esté cerrada.

El alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, se ha mostrado muy motivado con el nuevo proyecto. Regull ha destacado la importancia que tienen proyectos como este para esponjar los miles de turistas que visitan Barcelona. “Con estas iniciativas se amplían las oportunidades de atracción de visitantes a nuestro territorio e impulsamos su conservación. Las inversiones en turismo en el Penedès repercuten a todos sus habitantes y contribuyen en nuestro crecimiento y competitividad”.

Emisiones 0 en el Penedès

Uno de los principales objetivos de La Carretera del Vi es potenciar la movilidad sostenible. Es por ese motivo que ha liderado este proyecto de la mano de la empresa Mec Carsharing y Esportec Outdoor Sport. Mec Carsharing  ofrece servicio accesible de alquiler por horas de coches eléctricos reduciendo así las emisiones de CO2 en el territorio, ofreciendo a su vez más opciones de movilidad autónoma a los turistas y enoturistas. El efecto dinamizador de esta actividad va más allá del ámbito del enoturismo, abriendo el uso de este servicio a diferentes públicos. La presencia en la estación de tren supone un valor añadido por el servicio pudiendo ofrecer la continuidad del servicio de movilidad a los pasajeros del tren, mediante vehículo eléctrico (coche, bicicleta o segway). Según su presentante, Joan Nicolás, “este proyecto es un ejemplo del que tiene que ser la economía del futuro. Una fórmula basada en la colaboración de diversos actores”. Nicolás ha aplaudido la iniciativa que ha permitido bodegas, ayuntamientos y empresas trabajar conjuntamente para hacerla realidad. Actualmente Mec Carsharing ya dispone de una flota de 12 vehículos eléctricos, y se apuesta claramente por la tecnología ya que toda la operativa de reservas de coches funciona vía aplicación móvil. Cerca de 200 usuarios ya han utilizado el servicio, habiendo producido más de 2000 reservas.

En cuanto a Esportec Outdoor Sport se dedica a realizar actividades deportivas en el medio natural y urbano. Una de sus principales actividades es diseñar y realizar rutas a pie, con bicicleta convencional / eléctrica y Segway por la zona del Penedès. Tienen rutas fijas y también crean actividades personalizadas para empresas o público en general. Cuentan con 9 segways, 50 bicicletas convencionales y 15 bicicletas eléctricas. El responsable de Esportec Outdoor Sport SL, Ignasi Pérez, ha valorado muy positivamente la colaboración con La Carretera del Vi: “es un proyecto que nos sedujo desde su inicio y con el que tenemos el objetivo de dar a conocer el Penedès a todos los visitantes”.

https://www.lacarreteradelvi.com/?&lang=es_ES

http://www.meccarsharing.com/cas

Neix Celeste Reserva 2014 de Pago del Cielo, un elegant tinto fino fidel al seu origen

Noticia / 2018 · 06 · 20

L’enòleg Juan Ramón García, amb el suport de Xavier Ausàs, firma aquest nou projecte del celler de la Família Torres a Ribera del Duero

Pago del Cielo, el celler a Ribera del Duero propietat de la Família Torres, llança Celeste Reserva 2014, un elegant tinto fino que reflecteix la singularitat del seu origen. Procedeix de vinyes curosament seleccionades, situades en les cotes més altes d’aquesta regió vinícola castellana, a uns 900 metres d’altura, a la zona de Campo de Peñafiel i la localitat de Fompedraza (Valladolid), on es troba el celler.

Són vinyes que es caracteritzen pels seus sòls calcaris, que atorguen finor al vi, i una bona exposició i amplitud tèrmica, que afavoreixen l'òptima maduració del raïm. Aquests factors, combinats amb una anyada, la 2014, qualificada d'excel·lent pel consell regulador de Ribera del Duero, han confluït en aquest nou projecte vinícola de Juan Ramón García, al capdavant del celler Pago del Cielo des de 2005, que ha comptat amb el suport del prestigiós enòleg Xavier Ausàs. El resultat és un vi molt equilibrat i intensament afruitat, que exhibeix gran elegància i delicadesa.

El 2014 va estar marcat per un hivern suau i un cicle vegetatiu amb poca pluja i fortes inversions tèrmiques que van afavorir una excel·lent maduració del raïm. Segons Juan Ramón García: “Va ser una anyada espectacular, d'una qualitat excepcional i una maduració molt equilibrada. En aquest vi, la natura i el temps han fet tota la feina, la nostra intervenció ha estat mínima ja que buscàvem que fos el més fidel possible al seu origen, amb una expressió molt afruitada i una fusta molt ben integrada”. 

De producció limitada i numerada amb poc més de 13.000 ampolles, Celeste Reserva s'elabora amb molta delicadesa. Després de la fermentació alcohòlica en dipòsits d'acer inoxidable, realitza la fermentació malolàctica i roman durant dos mesos sobre les seves mares per després envellir durant 15 mesos en botes de roure francès i americà de 300 litres, i un mínim de 21 mesos en ampolla.

Celeste Reserva corona la gamma de vins de Pago del Cielo, que elabora també Celeste Crianza i Celeste Roble. El celler uneix tradició i compromís amb la qualitat de la Família Torres amb el treball, la passió i el coneixement tècnic d'un equip liderat per Juan Ramón García, vinculat al celler des de fa més de dotze anys.

Páginas