Toda la actualidad y las noticias más interesantes de bodegas torres

L’IRTA i Família Torres engeguen el projecte ‘Vitis Agrolab’ per impulsar la innovació en la viticultura

Noticia / 2018 · 05 · 25

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i Família Torres posen en marxa el projecte ‘Vitis Agrolab’ per impulsar la innovació en l’àmbit de la viticultura i poder fer front al canvi climàtic.

Les dues entitats treballaran conjuntament en una finca experimental situada a Juneda, a la província de Lleida, per testar i validar noves tecnologies i productes innovadors que ajudin als viticultors a ser més sostenibles i eficients.

Així ho han acordat Josep Maria Monfort, director general de l’IRTA, i Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres, mitjançant la signatura d’un conveni que potenciarà, durant un període de tres anys, les relacions científiques i tècniques i la transferència de coneixements entre l’institut i el celler.

La vinya experimental que es destinarà al projecte ‘Vitis Agrolab’ és propietat de la Família Torres i té una superfície de prop de 4 hectàrees, que es podria ampliar. Els assajos que s’hi duran a terme permetran, per exemple, obtenir resultats sobre rendiments i qualitat del fruit en funció dels diferents sistemes de conducció dels ceps o estratègies de reg, i mesurar l’estrès hídric de la planta a partir de l’aplicació de tecnologies orientades a una viticultura de precisió.

L’acord també contempla la constitució d’una comissió de seguiment integrada per col·laboradors de l’IRTA i de Família Torres. Els coneixements que resultin d’aquest projecte permetran prendre decisions en l’àmbit de la viticultura en un escenari de canvi climàtic, que és sens dubte el repte més gran a què s’enfronta actualment el sector del vi.

El IRTA y Familia Torres ponen en marcha el proyecto 'Vitis Agrolab' para impulsar la innovación en la viticultura

Noticia / 2018 · 05 · 25

El Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentaria (IRTA) y Familia Torres ponen en marcha el proyecto 'Vitis Agrolab' para impulsar la innovación en el ámbito de la viticultura y afrontar el cambio climático.

Ambas entidades trabajarán conjuntamente en una finca experimental situada en Juneda, en la provincia de Lleida, para testar y validar nuevas tecnologías y productos innovadores que ayuden a los viticultores a ser más sostenibles y eficientes.

Así lo han acordado Josep Maria Monfort, director general del IRTA, y Mireia Torres, directora de Innovación y Conocimiento de Familia Torres, mediante la firma de un convenio que potenciará, durante un período de tres años, las relaciones científicas y técnicas y la transferencia de conocimientos entre el instituto y la bodega.

La viña experimental que se destinará al proyecto 'Vitis Agrolab' es propiedad de la Familia Torres y tiene una superficie de cerca de 4 hectáreas, que se podría ampliar. Los ensayos que se llevarán a cabo permitirán, por ejemplo, obtener resultados sobre rendimientos y calidad del fruto en función de los diferentes sistemas de conducción de las cepas o estrategias de riego, y medir el estrés hídrico de la planta a partir de la aplicación de tecnologías orientadas a una viticultura de precisión.

El acuerdo también contempla la constitución de una comisión de seguimiento integrada por colaboradores del IRTA y de Familia Torres. Los conocimientos que resulten de este proyecto permitirán tomar decisiones en el ámbito de la viticultura en un escenario de cambio climático, que es sin duda el mayor reto al que se enfrenta actualmente el sector del vino.

La Vinoteca Torres: cuina de proximitat centrada en el vi

Noticia / 2018 · 05 · 23

La Vinoteca Torres, el restaurant de la Família Torres al cèntric Passeig de Gràcia de Barcelona, renova la carta i proposa una cuina fresca i de proximitat, amb jocs de sabors seductors i el vi com a protagonista. Els nous plats per a la primavera i estiu mantenen les arrels mediterrànies i accentuen les influències d’altres cuines del món com la Nikkei i la peruana, basant-se en productes de temporada i en propostes que harmonitzen amb els vins per realçar l’experiència enogastronòmica. 

És una cuina contemporània feta per gaudir del vi perquè La Vinoteca Torres és, sobretot, un restaurant de vins amb més d'un centenar de referències, la gran majoria disponibles a copes, que recull el llegat d'una família de cellerers de cinc generacions present avui a les principals regions vinícoles espanyoles, i també a Xile i Califòrnia. En paraules del xef Carlos Londres, d'origen peruà: "Fem una cuina de proximitat molt enfocada en el vi; quan creem noves propostes gastronòmiques pensem primer en el vi per dissenyar posteriorment el plat, amb productes de temporada que seleccionem minuciosament i una elaboració molt curosa per traslladar experiències úniques a cada plat ".

Barreja de tradició i avantguarda: clàssics renovats

Entre les novetats de la carta, La Vinoteca Torres suggereix, com a entrants freds, un plat que recorda la tradicional esqueixada, amb els tomàquets del Maresme en la seva essència amb làmines de bacallà i mongetes del ganxet; la vichyssoise de creixens i espinacs amb verat escabetxat, o el tàrtar de salmó amb mango i alvocat.

Les propostes calentes inclouen verdures amb tapenade i quinoa, espàrrec verd, tirabecs i mongeta verda; gyozas d'ànec Nikkei o pollastre de pagès confitat amb herbes aromàtiques, escalunya i pastanaga a la taronja. El peix de llotja, el xef el prepara amb citronel·la i coriandre, pak choi i xili groc. 

Per acabar, La Vinoteca Torres incorpora algunes postres clàssiques reinterpretades com el pastís Tatin de fruita groga amb gelat de iogurt picant o el Babà al cafè farcit de mango amb sorbet de cirera. La carta també proposa, a més de plats recurrents com el ceviche de corbina, el steak tàrtar o el filet mignon, una selecció de tapes i mitges racions per picar i compartir amb copa de vi en mà.

Experiències enogastronòmiques singulars  

Amb l'objectiu de difondre la cultura del vi, La Vinoteca Torres ofereix experiències singulars per experimentar i gaudir amb el vi, que inclouen sessions d'iniciació al tast, maridatges amb formatges o diferents tipus de pa, tastos comentats i fins i tot un joc d'harmonies perquè sigui el comensal qui decideixi quin vi li agrada més amb cada plat d'entre cinc propostes diferents. A més, els clients poden triar entre més d'un centenar de vins, elaborats per la Família Torres a les diferents zones vinícoles on està present o per altres prestigiosos cellerers com els integrants de les Primum Familiae Vini.
 
Amb capacitat per a cent comensals, La Vinoteca Torres, que va iniciar una nova etapa de gestió pròpia a finals de 2016 amb l'assessorament gastronòmic de Mercès, està elegantment decorada amb elements que remeten a la terra, a la vinya i al llegat de la Família Torres, i compta amb diferents ambients, entre els quals destaca una agradable terrassa, amb taules vestides amb estovalles de fil fi i llums individuals, i envoltada de vegetació en ple Passeig de Gràcia, la milla d'or de Barcelona.

La Vinoteca Torres: cocina de proximidad centrada en el vino

Noticia / 2018 · 05 · 23

La Vinoteca Torres, el restaurante de la Familia Torres en el céntrico Paseo de Gracia de Barcelona, renueva la carta y propone una cocina fresca y de proximidad, con juegos de sabores seductores y el vino como protagonista. Los nuevos platos para la primavera y verano mantienen las raíces mediterráneas y acentúan las influencias de otras cocinas del mundo como la Nikkei y la peruana, basándose en productos de temporada y en propuestas que armonizan con los vinos para realzar la experiencia enogastronómica.

Es una cocina contemporánea hecha para disfrutar del vino porque La Vinoteca Torres es, ante todo, un restaurante de vinos con más de un centenar de referencias, la gran mayoría disponibles a copas, que recoge el legado de una familia de bodegueros de cinco generaciones presente hoy en las principales regiones vinícolas españolas, y también en Chile y California. En palabras del chef Carlos Londres, de origen peruano: “Hacemos una cocina de proximidad muy enfocada en el vino; cuando creamos nuevas propuestas gastronómicas pensamos primero en el vino para diseñar posteriormente el plato, con productos de temporada que seleccionamos minuciosamente y una elaboración muy cuidada para trasladar experiencias únicas en cada plato”.

Mezcla de tradición y vanguardia: clásicos renovados

Entre las novedades de la carta, La Vinoteca Torres sugiere, como entrantes fríos, un guiño a la tradicional esqueixada, con los tomates del Maresme en su esencia con láminas de bacalao y judías del ganxet; la vichyssoise de berros y espinacas con caballa escabechada, o el tartar de salmón con mango y aguacate.

Las propuestas calientes incluyen verduras con tapenade y quinoa, espárrago verde, tirabeques y judía verde; gyozas de pato Nikkei o pollo campero confitado con hierbas aromáticas, chalota y zanahoria a la naranja. El pescado de lonja, el chef lo prepara con citronela y cilantro, pak choi y ají amarillo.

Para finalizar, La Vinoteca Torres incorpora algunos postres clásicos reinterpretados como la tarta tatín de fruta amarilla con helado de yogurt picante o el babá al café relleno de mango con sorbete de cereza. La carta también propone, además de platos recurrentes como el ceviche de corvina, el steak tartar o el filet mignon, una selección de tapas y medias raciones para picotear y compartir con copa de vino en mano.

Experiencias enogastronómicas singulares

Con el objetivo de difundir la cultura del vino, La Vinoteca Torres ofrece experiencias singulares para  experimentar y disfrutar  con el vino, que incluyen sesiones de iniciación a la cata, maridajes con quesos o diferentes tipos de pan, catas comentadas e incluso un juego de armonías para que sea el comensal quien decida qué vino le gusta más con cada plato de entre cinco propuestas distintas. Además, los clientes pueden elegir entre más de un centenar de vinos elaborados por la Familia Torres en las diferentes zonas vinícolas donde está presente o por otros prestigiosos bodegueros como los integrantes de las Primum Familiae Vini.

Con capacidad para cien comensales, La Vinoteca Torres, que inició una nueva etapa de gestión propia a finales de 2016 con el asesoramiento gastronómico de Mercès, está elegantemente decorada con elementos que remiten a la tierra, al viñedo y al legado de la Familia Torres, y cuenta con distintos ambientes, entre los que destaca una agradable terraza, con mesas vestidas con manteles de hilo fino y luces individuales, y rodeada de vegetación en pleno Paseo de Gracia, la milla de oro de Barcelona.

Harvest Report 2017 - Catalunya

Noticia / 2017 · 11 · 20

2017 has been an excellent year for quality. Ripening has been gradual and the grapes have remained very healthy, so we have been able to harvest them at the optimum point of quality and ripeness. The results are aromatic wines with outstanding freshness and personality. The temperatures during ripening (August and September) have been moderate compared to the high temperatures and heatwaves we were having from April onwards, which brought forward the vegetation cycle of the plant. It has not been an easy year because, as well as the heat, we had frosts at the end of April, and in some cases hail, poor fertility and drought. We are clearly suffering the direct consequences of climate change and we will have to adapt as the years go on to protect our harvests. All this has made this year’s harvest the earliest I can remember, short in terms of days and low in production.

Família Torres presenta el seu brandi més exclusiu: Reserva del Mamut, 1985

Noticia / 2017 · 11 · 28

“Reserva del Mamut és una joia del mestratge de la destil·lació i del temps”. Així defineix Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, el brandi més exclusiu que ha elaborat el celler des que es va iniciar en l’art de la destil·lació el 1928. Reserva del Mamut és un brandi per a col·leccionistes del que es produiran únicament 999 ampolles, elaborades de manera artesanal amb acabats en or i numerades a mà.

Aquest selecte brandi, dotat de caràcter i elegància, hereta el mestratge gairebé centenari de la Família Torres en la elaboració de destil·lats que va iniciar Juan Torres Casals, segona generació, i expressa la cerca tenaç de la perfecció. La seva singularitat radica en el llarg envelliment de més de trenta anys en roure Limousin francès i en l’elaboració a partir d’una selecció dels millors destil·lats de parellada, varietat típica del Penedès que es caracteritza per la seva finesa, d’una sola anyada, la del 1985. S’ha elaborat de manera artesanal, mitjançant un delicat procés de doble destil·lació en alambins de coure, que captura l’essència del raïm.

Reserva del Mamut és l’obra mestra de Matías Llobet, mestre destil·lador del celler de la Família Torres, per a qui els secrets d’un bon brandi són la matèria prima i el temps. “Desprès ja hi haurà petits matisos que conformaran la seva personalitat, però les bases són el raïm i el temps. El que requereix el brandi és molta cura i dedicació per arribar a l’excel·lència”, senyala Llobet.

El 1985, coincidint amb la seva incorporació al celler de la Família Torres, es va apartar una petita reserva dels millors brandis de parellada d’aquell any, només tres bótes, que es van guardar al celler d’envelliment de Vilafranca del Penedès, un lloc que per la seva antiguitat i dimensions es coneix amb el nom de El Mamut. Durant els següents trenta anys, Matías Llobet les ha observat, mimat i tastat, per veure com evolucionaven amb el temps.

“Amb el pas dels anys, s’estableix una relació especial entre el mestre destil·lador i el destil·lat, es crea un diàleg i una connexió que és difícil d’explicar”, comenta Matías Llobet. I afegeix: “Aquest és el moment més emocionant de la meva carrera: treure a la llum aquesta petita reserva del primer brandi que vaig elaborar i al que he dedicat tota la meva vida com a mestre destil·lador perquè altres persones puguin gaudir-lo”. 

D’un color ambre preciós, Reserva del Mamut mostra una aroma intensa de gran riquesa, que convida a recrear-s’hi amb deteniment, per apreciar tota la seva magnitud abans de passar a la degustació en boca. Es perceben notes ràncies aromatitzades i enriquides per la seva prolongada maduració, a més d’elegants notes florals i suaus matisos d’infusió i espècies. És un brandi gras i ampul·lós, que impressiona per la seva persistència i el seu equilibri en boca.

L’exclusivitat d’aquest brandi es transmet també a través de la seva sofisticada presentació: una ampolla de vidre feta a mà, amb detalls en or i un tap de fusta de roure Limousin. Cadascuna de les 999 ampolles està numerada a mà pel mestre destil·lador, Matías Llobet. El luxós estoig, també de roure, conté en el seu interior un llibre que desvetlla els secrets de l’elaboració d’aquest brandi per a col·leccionistes. 

Familia Torres presenta su brandy más exclusivo: Reserva del Mamut, 1985

Noticia / 2017 · 11 · 28

“Reserva del Mamut es una joya de la maestría de la destilación y del tiempo”. Así define Miguel Torres Maczassek, quinta generación de la Familia Torres, el brandy más exclusivo que ha elaborado la bodega desde que se inició en el arte de la destilación en 1928. Reserva del Mamut es un brandy para coleccionistas del que se producirán únicamente 999 botellas, hechas de manera artesanal con acabados en oro y numeradas a mano.

Este selecto brandy, dotado de carácter y elegancia, hereda la maestría casi centenaria de la Familia Torres en la elaboración de destilados que inició Juan Torres Casals, segunda generación, y expresa la tenaz búsqueda de la perfección. Su singularidad radica en el largo envejecimiento de más de treinta años en roble Limousin francés y en la elaboración a partir de una selección de los mejores destilados de parellada, variedad típica del Penedès que se caracteriza por su finura, de una sola añada, la del 1985. Se ha elaborado de manera artesanal, mediante un delicado proceso de doble destilación en alambiques de cobre, que captura la esencia de la uva.

Reserva del Mamut es la obra maestra de Matías Llobet, maestro destilador de la bodega de la Familia Torres, para quien los secretos de un buen brandy son la materia prima y el tiempo. “Luego ya habrá pequeños matices que conformarán su personalidad, pero las bases son la uva y el tiempo. Lo que requiere el brandy son muchos cuidados y mucha dedicación para llegar a la excelencia”, señala Llobet.

En 1985, coincidiendo con su incorporación a la bodega de la Familia Torres, se apartó una pequeña reserva de los mejores brandis de parellada de ese año, solo tres barricas, que se almacenaron en la bodega de envejecimiento de Vilafranca del Penedès, un lugar que por su antigüedad y dimensiones se conoce con el nombre de El Mamut. Durante los siguientes treinta años, Matías Llobet las ha observado, mimado y catado, para ver cómo evolucionaban con el tiempo.

“Con el paso de los años, se establece una relación especial entre el maestro destilador y el destilado, se crea un diálogo y una conexión que es difícil de explicar”, comenta Matías Llobet. Y añade: “Este es el momento más emocionante de mi carrera: sacar a la luz esa pequeña reserva del primer brandy que elaboré y al que he dedicado toda mi vida como maestro destilador para que otras personas puedan disfrutarlo”. 

De un color ámbar precioso, Reserva del Mamut muestra un aroma intenso de gran riqueza, que invita a recrearse en él con detenimiento, para apreciar toda su magnitud antes de pasar a la degustación en boca. Se perciben notas rancias aromatizadas y enriquecidas por su prolongada maduración, además de elegantes notas florales y suaves matices de infusión y especias. Es un brandy graso y ampuloso, que impresiona por su persistencia y su equilibrio en boca.

La exclusividad de este brandy se transmite también a través de su sofisticada presentación: una botella de cristal hecha a mano, con detalles en oro y un tapón de madera de roble Limousin. Cada una de las 999 botellas está numerada a mano por el maestro destilador, Matías Llobet. El lujoso estuche, también de roble, contiene en su interior un libro que desvela los secretos de elaboración de este brandy para coleccionistas. 

Informe de Verema 2017 - Catalunya

Noticia / 2017 · 11 · 20

2017 ha estat una anyada d’excel·lent qualitat. La maduració ha estat gradual i el raïm s’ha mantingut molt sa, així que l’hem pogut collir en el seu punt òptim de qualitat i maduresa i ha donat lloc a vins aromàtics que destacaran per la seva frescor i personalitat. Les temperatures durant la maduració (agost i setembre) s’han moderat en comparació amb les altes temperatures i onades de calor que estàvem tenint des del mes d’abril i que han fet avançar el cicle vegetatiu de la planta. No ha estat un any fàcil, ja que, a més de la calor, hem tingut gelades a finals d’abril, calamarsa en algun cas, escassa fertilitat i sequera. És evident que estem patint les conseqüències directes del canvi climàtic i haurem d’adaptar-nos any rere any per salvaguardar les collites. Tot això ha provocat que la collita d’aquest any hagi estat la més precoç que recordo, i també doblement curta, en dies i en producció.

Informe de Vendimia 2017 - Catalunya

Noticia / 2017 · 11 · 20

2017 ha sido una añada de excelente calidad. La maduración ha sido gradual y las uvas han permanecido muy sanas, por lo que hemos podido cosecharlas en su punto óptimo de calidad y madurez, dando lugar a vinos aromáticos que destacarán por su frescura y personalidad. Las temperaturas durante la maduración (agosto y septiembre) se han moderado en comparación con las altas temperaturas y olas de calor que estábamos teniendo desde el mes de abril y que han hecho avanzar el ciclo vegetativo de la planta. No ha sido un año fácil, ya que, además del calor, hemos tenido heladas a finales de abril, granizo en algún caso, escasa fertilidad y sequía. Es evidente que estamos sufriendo las consecuencias directas del cambio climático y tendremos que adaptarnos año tras año para salvaguardar las cosechas. Todo ello ha provocado que la cosecha de este año haya sido la más precoz que recuerdo, y también doblemente corta, en días y en producción.

Páginas